Ako úspešne otvoriť kamenný bazár?
Zdravím ľudia chcel by som sa poradiť, z manželkou by sme si chceli otvoriť bazár s elektronikou ako su, chladničky, práčky,tv, a pod. Taktiež, nejake sedačky, komodi, vitríny,stoly, stoličky, stolíky,nejakú obuv značkovú obuv, oblečenie, niečo na zahradu ako kosačky a tak by som chcek vedieť váš názor či preferujete kúpiť novy tovar s toho co som tu spomenul alebo date prednosť aj použitím veciam ako práčky, chladničky a pod.
Ďakujem
U nas taky bazar bol, vydrzal par mesiacov. A ak chces robit nejake sluzby a predaj, treba si davat pozor na pisomny prejav a gramatiku. Ja by som po precitani nekupil od teba nic.
U nas blizko mesta je taky bazar, chodime tam, ked nieco potrebujeme. Zvacsa na sport, lyze, korcule, nieco do garaze. Bycikle sme tam tuez uz kupovali. A muz zbiera stare fotaky, tak to tam tiez chodime obzerat.
Odkial budes dovazat tovar? Lebo aj na tom zalezi, ci budes mat vhodny tovar a dost priestoru na to. Takisto dobre parkovisko, aby clovek mal kde zaparkovat a ako nalozit nakup.
Nie nekupila. Tieto veci mam rada zasadne nove! Nemam chut riesit opravy pouzitych spotrebicov ani sedacky - z hygienickych dovodov.
Zaujmave to je ak mas dobry tovar a vyznas sa, vies ponuknut zaruku, opravu alebo vymenu atd. Mas priestory, si manualne zrucny, vyznas sa a mas zaujmavy zdroj tovaru? Mas dodavku na zvoz a rozvoz a cely koncept premysleny? Veci s matracami by som vypustila pokial nemas profi skusenosti s cistenim. Smelo do toho. Ja by som kupila, za urcitych podmienok … od nejakeho „vetesnika“ nie
@nikovms to by si musel mať vyšší štandard, aby som to kúpila, ale myslím, že ľudia si kúpia radšej nové
U nás je taký outlet, tovar nosia z Nemecka, mávajú pravidelne akciu, na všetko 50 percent dole. Vyprataju a doložia nové. Ale ceny majú smiešne aj bez tejto akcie. Susedia tam kúpili vírivku za 200. Ja len automatické wc premávky za 50 a skrabadlo za 15 veľké. Ale bude mi treba vymeniť stoličky v jedálni, tak tam bude moja prvá cesta, keď to bude aktuálne.
Ak máš priestor a budeš mat ceny naozaj outletové, tak v dnešnej dobe uspieť môžeš.
ale ak plánuješ brat od ľudí v zmysle, mením chladničku, donesiem k tebe, tak to nie. Nevieš v akom technickom stave ti ju dám;)
Skôr nejaký outletový tovar - nový so zľavami. Jeden taký poznám a sú šikovní.
Použitých harabúrd je plný internet, kto také zháňa kúpi si to rovno od človeka a nie cez tretiu osobu.
Jedine čo kupujem je oblečenie .Na elektroniku by som si asi netrufla.Keby sa to pokazilo asi mi na to bazár nejakú záruku na to nedá
Zaujmave to je ak mas dobry tovar a vyznas sa, vies ponuknut zaruku, opravu alebo vymenu atd. Mas priestory, si manualne zrucny, vyznas sa a mas zaujmavy zdroj tovaru? Mas dodavku na zvoz a rozvoz a cely koncept premysleny? Veci s matracami by som vypustila pokial nemas profi skusenosti s cistenim. Smelo do toho. Ja by som kupila, za urcitych podmienok … od nejakeho „vetesnika“ nie
@olimuc na bazarove veci zaruku? To som este nevidela teda...
Nabytok by som z bazaru nemala problem kupit, elektroniku by som urcite nekupila, to len nove. Mne osobne sa ale v dnesnej internetovej dobe tieto kamenne bazare zdaju take, ako to slusne povedat, pofiderne. Mozno by to mohlo fungovat ak by si vedel ponuknut aj nieco navyse, dobre zakaznicke sluzby, mozno i servis tych spotrebicov, neviem. Inak neuraz sa, ale mam pocit, kvoli tvojmu pisomnemu prejavu, ze asi nie ste prilis studovani a obavam sa, ze si to cele predstavujes trochu jednoducho…tak pozor aby si nemal velke oci a zbytocne ste sa nepopalili, tam sa treba aj dobre orientovat v legislative, dane, uctovanie…a treba si vsetko dobre premysliet.
@olimuc na bazarove veci zaruku? To som este nevidela teda...
@martinkatinka ano … z druhej ruky repasovane, len zaruka je len 1 rok. V DE je dost takych obchodov. Mas napr pracku za 80€ … vycistena, repasovana, funkcna … len zazlltnuty plast, nie najnovsi model … najdu sa zaujemcovia. Ja som tiez kupila susicku repasovanu … asi sa pokazila po zaruke alebo nieco bolo 🤷♀️ ja ju mam 11-12 rokov a ide. Mala rok zaruku a bola za mini sumu. Pripadne beru pokrabane, obuchane … ale funkcne. Rumuni a aj Madari chodia zbierat kadeco ked je odvoz Sperrmüll a opravia predaju … preco nie. O stare haraburdy bez repasu , bez nicoho … to moze rovno zabalit … to mu nekupi nikto, to nie je bazar ale skladka haraburd. Su ludia co zbieraju nefunkcne kavovary, daju ich dokopy a za nizsiu cenu predaju … keby nieco opravia, vymenia … aj tu nedaleko je taky „bazar/outlet“. Samozrejme treba mat ludi na to, kontakty, sikovnych opravarov atd … nie je to take jednoduche. Ale napad je fajn … len realizacia… zarobia udrzi da naozaj len sikovny a nie o.,..c
@martinkatinka ano … z druhej ruky repasovane, len zaruka je len 1 rok. V DE je dost takych obchodov. Mas napr pracku za 80€ … vycistena, repasovana, funkcna … len zazlltnuty plast, nie najnovsi model … najdu sa zaujemcovia. Ja som tiez kupila susicku repasovanu … asi sa pokazila po zaruke alebo nieco bolo 🤷♀️ ja ju mam 11-12 rokov a ide. Mala rok zaruku a bola za mini sumu. Pripadne beru pokrabane, obuchane … ale funkcne. Rumuni a aj Madari chodia zbierat kadeco ked je odvoz Sperrmüll a opravia predaju … preco nie. O stare haraburdy bez repasu , bez nicoho … to moze rovno zabalit … to mu nekupi nikto, to nie je bazar ale skladka haraburd. Su ludia co zbieraju nefunkcne kavovary, daju ich dokopy a za nizsiu cenu predaju … keby nieco opravia, vymenia … aj tu nedaleko je taky „bazar/outlet“. Samozrejme treba mat ludi na to, kontakty, sikovnych opravarov atd … nie je to take jednoduche. Ale napad je fajn … len realizacia… zarobia udrzi da naozaj len sikovny a nie o.,..c
@olimuc je rozdiel repasované a bazárové.
Po skúsenostiach z repasovaným PC od firmy by som už nikdy nešla do tejto možnosti a bazárový PC už totálne nie
Použitý elektrospotrebič by som si v bazáre nekúpila, pretože by som sa bála, že kupujem "mačku vo vreci" - nikdy nevieš, či bude fungovať a ako dlho. Ale úplne novú jednoplatničku do roboty som tam kúpila (v originálnom balení a dala som si ju tam aj odskúšať). Tiež som v bazáre kúpila synovi bicykel, prilbu na lyžovačku a pod. Manžel si tam chodí obzerať heligonky, ak majú v ponuke a ja som si tiež vybrala pár pekných porcelánových kúskov do zbierky. Kolegyňa si v bazáre kúpila komodu aj kreslo. Veľa záleží na tom, aký tovar budete mať v ponuke, aké ceny nahodíte, aké priestory budete mať (nemám rada bazáre, kde je nahádzané "piate cez deviate" ani poriadne nevidno, čo kde je a človek tam chodí úzkymi uličkami bokom a bojí sa, že ho zavalí najbližšia kopa "bordelu"). Jeden z bazárov u nás má aj FB stránku a predmety tiež predáva cez stránky s názvami na "b". Čiže nespoliehajú sa len na obraty v kamennej predajni, ale ponúkajú svoj tovar aj on-line. Ale teda elektrospotrebiče veľmi neberú, lebo o nennie je taký veľký záujem. Skôr kuchynský riad, porcelán, hračky, športové potreby a aj nový tovar v komise (že Ti niekto prinesie nevhodný darček (ako tá jednoplatnička, čo som tam kúpila za lepšiu cenu ako v elektre) a pod.). Videla som tam aj nejaké kočíky, ďalekohľady, fotoaparáty, nože (aj lovecké), menšie kusy nábytku atď. Osobne by som sa použitým elektrospotrebičom vyhla...

u nás v meste to je , kupila som tak chladničku pre podnájomníkov
ale mali aj dovoz a vynašku