icon

Ako úspešne otvoriť kamenný bazár?

nikovms
Včera o 10:22

Zdravím ľudia chcel by som sa poradiť, z manželkou by sme si chceli otvoriť bazár s elektronikou ako su, chladničky, práčky,tv, a pod. Taktiež, nejake sedačky, komodi, vitríny,stoly, stoličky, stolíky,nejakú obuv značkovú obuv, oblečenie, niečo na zahradu ako kosačky a tak by som chcek vedieť váš názor či preferujete kúpiť novy tovar s toho co som tu spomenul alebo date prednosť aj použitím veciam ako práčky, chladničky a pod.

Ďakujem

anonym_0e5db0
Včera o 10:31

u nás v meste to je , kupila som tak chladničku pre podnájomníkov
ale mali aj dovoz a vynašku

anonym_c85399
Včera o 10:35

U nas taky bazar bol, vydrzal par mesiacov. A ak chces robit nejake sluzby a predaj, treba si davat pozor na pisomny prejav a gramatiku. Ja by som po precitani nekupil od teba nic.

martinkatinka
Včera o 10:57

U nas blizko mesta je taky bazar, chodime tam, ked nieco potrebujeme. Zvacsa na sport, lyze, korcule, nieco do garaze. Bycikle sme tam tuez uz kupovali. A muz zbiera stare fotaky, tak to tam tiez chodime obzerat.
Odkial budes dovazat tovar? Lebo aj na tom zalezi, ci budes mat vhodny tovar a dost priestoru na to. Takisto dobre parkovisko, aby clovek mal kde zaparkovat a ako nalozit nakup.

svetlonos
Včera o 11:43

Nie nekupila. Tieto veci mam rada zasadne nove! Nemam chut riesit opravy pouzitych spotrebicov ani sedacky - z hygienickych dovodov.

olimuc
Včera o 11:47

Zaujmave to je ak mas dobry tovar a vyznas sa, vies ponuknut zaruku, opravu alebo vymenu atd. Mas priestory, si manualne zrucny, vyznas sa a mas zaujmavy zdroj tovaru? Mas dodavku na zvoz a rozvoz a cely koncept premysleny? Veci s matracami by som vypustila pokial nemas profi skusenosti s cistenim. Smelo do toho. Ja by som kupila, za urcitych podmienok … od nejakeho „vetesnika“ nie

ivicatolic
Včera o 12:11

@nikovms to by si musel mať vyšší štandard, aby som to kúpila, ale myslím, že ľudia si kúpia radšej nové

anonym_a8cadd
Včera o 12:12

U nás je taký outlet, tovar nosia z Nemecka, mávajú pravidelne akciu, na všetko 50 percent dole. Vyprataju a doložia nové. Ale ceny majú smiešne aj bez tejto akcie. Susedia tam kúpili vírivku za 200. Ja len automatické wc premávky za 50 a skrabadlo za 15 veľké. Ale bude mi treba vymeniť stoličky v jedálni, tak tam bude moja prvá cesta, keď to bude aktuálne.
Ak máš priestor a budeš mat ceny naozaj outletové, tak v dnešnej dobe uspieť môžeš.
ale ak plánuješ brat od ľudí v zmysle, mením chladničku, donesiem k tebe, tak to nie. Nevieš v akom technickom stave ti ju dám;)

bomba36
Včera o 12:15

Skôr nejaký outletový tovar - nový so zľavami. Jeden taký poznám a sú šikovní.
Použitých harabúrd je plný internet, kto také zháňa kúpi si to rovno od človeka a nie cez tretiu osobu.

anonym_710638
Včera o 12:28

Jedine čo kupujem je oblečenie .Na elektroniku by som si asi netrufla.Keby sa to pokazilo asi mi na to bazár nejakú záruku na to nedá

martinkatinka
Včera o 12:39
@olimuc

Zaujmave to je ak mas dobry tovar a vyznas sa, vies ponuknut zaruku, opravu alebo vymenu atd. Mas priestory, si manualne zrucny, vyznas sa a mas zaujmavy zdroj tovaru? Mas dodavku na zvoz a rozvoz a cely koncept premysleny? Veci s matracami by som vypustila pokial nemas profi skusenosti s cistenim. Smelo do toho. Ja by som kupila, za urcitych podmienok … od nejakeho „vetesnika“ nie

@olimuc na bazarove veci zaruku? To som este nevidela teda...

anonym_aa0c62
Včera o 12:42

Nabytok by som z bazaru nemala problem kupit, elektroniku by som urcite nekupila, to len nove. Mne osobne sa ale v dnesnej internetovej dobe tieto kamenne bazare zdaju take, ako to slusne povedat, pofiderne. Mozno by to mohlo fungovat ak by si vedel ponuknut aj nieco navyse, dobre zakaznicke sluzby, mozno i servis tych spotrebicov, neviem. Inak neuraz sa, ale mam pocit, kvoli tvojmu pisomnemu prejavu, ze asi nie ste prilis studovani a obavam sa, ze si to cele predstavujes trochu jednoducho…tak pozor aby si nemal velke oci a zbytocne ste sa nepopalili, tam sa treba aj dobre orientovat v legislative, dane, uctovanie…a treba si vsetko dobre premysliet.

olimuc
Včera o 14:17
@martinkatinka

@olimuc na bazarove veci zaruku? To som este nevidela teda...

@martinkatinka ano … z druhej ruky repasovane, len zaruka je len 1 rok. V DE je dost takych obchodov. Mas napr pracku za 80€ … vycistena, repasovana, funkcna … len zazlltnuty plast, nie najnovsi model … najdu sa zaujemcovia. Ja som tiez kupila susicku repasovanu … asi sa pokazila po zaruke alebo nieco bolo 🤷‍♀️ ja ju mam 11-12 rokov a ide. Mala rok zaruku a bola za mini sumu. Pripadne beru pokrabane, obuchane … ale funkcne. Rumuni a aj Madari chodia zbierat kadeco ked je odvoz Sperrmüll a opravia predaju … preco nie. O stare haraburdy bez repasu , bez nicoho … to moze rovno zabalit … to mu nekupi nikto, to nie je bazar ale skladka haraburd. Su ludia co zbieraju nefunkcne kavovary, daju ich dokopy a za nizsiu cenu predaju … keby nieco opravia, vymenia … aj tu nedaleko je taky „bazar/outlet“. Samozrejme treba mat ludi na to, kontakty, sikovnych opravarov atd … nie je to take jednoduche. Ale napad je fajn … len realizacia… zarobia udrzi da naozaj len sikovny a nie o.,..c

rozculena
Včera o 14:27
@olimuc

@martinkatinka ano … z druhej ruky repasovane, len zaruka je len 1 rok. V DE je dost takych obchodov. Mas napr pracku za 80€ … vycistena, repasovana, funkcna … len zazlltnuty plast, nie najnovsi model … najdu sa zaujemcovia. Ja som tiez kupila susicku repasovanu … asi sa pokazila po zaruke alebo nieco bolo 🤷‍♀️ ja ju mam 11-12 rokov a ide. Mala rok zaruku a bola za mini sumu. Pripadne beru pokrabane, obuchane … ale funkcne. Rumuni a aj Madari chodia zbierat kadeco ked je odvoz Sperrmüll a opravia predaju … preco nie. O stare haraburdy bez repasu , bez nicoho … to moze rovno zabalit … to mu nekupi nikto, to nie je bazar ale skladka haraburd. Su ludia co zbieraju nefunkcne kavovary, daju ich dokopy a za nizsiu cenu predaju … keby nieco opravia, vymenia … aj tu nedaleko je taky „bazar/outlet“. Samozrejme treba mat ludi na to, kontakty, sikovnych opravarov atd … nie je to take jednoduche. Ale napad je fajn … len realizacia… zarobia udrzi da naozaj len sikovny a nie o.,..c

@olimuc je rozdiel repasované a bazárové.
Po skúsenostiach z repasovaným PC od firmy by som už nikdy nešla do tejto možnosti a bazárový PC už totálne nie

ivanaks
Včera o 15:18

Použitý elektrospotrebič by som si v bazáre nekúpila, pretože by som sa bála, že kupujem "mačku vo vreci" - nikdy nevieš, či bude fungovať a ako dlho. Ale úplne novú jednoplatničku do roboty som tam kúpila (v originálnom balení a dala som si ju tam aj odskúšať). Tiež som v bazáre kúpila synovi bicykel, prilbu na lyžovačku a pod. Manžel si tam chodí obzerať heligonky, ak majú v ponuke a ja som si tiež vybrala pár pekných porcelánových kúskov do zbierky. Kolegyňa si v bazáre kúpila komodu aj kreslo. Veľa záleží na tom, aký tovar budete mať v ponuke, aké ceny nahodíte, aké priestory budete mať (nemám rada bazáre, kde je nahádzané "piate cez deviate" ani poriadne nevidno, čo kde je a človek tam chodí úzkymi uličkami bokom a bojí sa, že ho zavalí najbližšia kopa "bordelu"). Jeden z bazárov u nás má aj FB stránku a predmety tiež predáva cez stránky s názvami na "b". Čiže nespoliehajú sa len na obraty v kamennej predajni, ale ponúkajú svoj tovar aj on-line. Ale teda elektrospotrebiče veľmi neberú, lebo o nennie je taký veľký záujem. Skôr kuchynský riad, porcelán, hračky, športové potreby a aj nový tovar v komise (že Ti niekto prinesie nevhodný darček (ako tá jednoplatnička, čo som tam kúpila za lepšiu cenu ako v elektre) a pod.). Videla som tam aj nejaké kočíky, ďalekohľady, fotoaparáty, nože (aj lovecké), menšie kusy nábytku atď. Osobne by som sa použitým elektrospotrebičom vyhla...