Je normálne platiť za neupravené fotky?
Po fotení nám poslal upravený výber podľa dohody, no keď som sa spýtala, či by som mohla dostať aj ostatné zábery bez úprav, vypýtal si za ne ďalších 80 €. Myslela som, že keď už fotky vznikli a fotenie bolo zaplatené, pošle ich normálne všetky. Je bežné, že sa za neupravené fotografie platí zvlášť?
My sme neupravene nedostali, málokto ich dá "z ruky"
kolko ks ste mali dohodnuty vyber?
@midka dohodnutých sme mali 20 upravených fotiek a tie nám aj poslal. Ja som sa potom len spýtala na ostatné neupravené zábery, lebo som si myslela, že keď už sú nafotené, možno ich pošle tiež. Za tie si vypýtal doplatok.
Neupravene fotky normalny (myslim profi) fotograf ani nevyda, je to vizitka jeho prace. Je to kazdopadne uplne irelevantne, pretoze jedinym relevantnym faktom v tomto pripade je to, AKO znela vasa dohoda.
Cize? Predpokladam ze aj nejak pisomne od neho mas (pripadne v cenniku) ze kolko a za co sa plati, a ake sluzby si si objednala. Cokolvek chces nadramec toho, moze byt za to uctovany doplatok...
mali ste dohodu a tu dodrzal-dostala si to,za co si zaplatila... sa cudujem,ze ti chcel dat neupravene fotky - to sa nedava
@midka dohodnutých sme mali 20 upravených fotiek a tie nám aj poslal. Ja som sa potom len spýtala na ostatné neupravené zábery, lebo som si myslela, že keď už sú nafotené, možno ich pošle tiež. Za tie si vypýtal doplatok.
@anonym_autor aha jasne,, chapem,, to boli zrejme portretove,,,,, no uplnu surovinu by ti nedal, to neda nikto,, musel by ich zrejme trosku pretriedit a doupravovat,,,,
Ano je to bezne, ze sa dokupuju separe, stale ich musi pozriet a skontrolovat, je to jeho vizitka, ked sa ta niekto spyta, kto vas fotil atd.
máš nárok len na počet fotiek na ktorých ste sa dohodli vopred. to že ostatné sú neupravené neznamená že ich fotograf posunie zadarmo, len preto že už boli nacvakané.. a väčšina fotografov nikdy ani nedáva neupravené, to je ako keby vám maliar dal skice kým začal maľovať obraz, alebo spisovateľ by dával ku knihe svoje poznámky 😅 proste hotová upravená fotka je jeho dielo

Áno