Kde kúpim vnútornosti na východnom Slovensku?
Predpokladám, že táto téma nebude veľmi obľúbená, keďže veľa ľudí odmieta jesť vnútornosti z viacerých dôvodov. Avšak nájdu sa aj priaznivci tohto jedla, ktorych sa chcem opýtať, kde sa dajú kúpiť bravčové/ hovädzie vnútornosti na východnom Slovensku? Myslím tým napr.pluca, mozoček, slezina, srdcia, jazyky a pod. Momentálne je problém niečo také zohnať, pamätám si však časy keď som bola dieťa, predávalo sa to všade, ako lacné mäso. Veľmi rada by som si tie " detské časy" pripomenula napr.pluckami na smotane, to bola delikatesa.
@anonym_autor hmmm..... už len s pľúckami na antibiotikách.... prepáč
Som zo stredného Slovenska, nie z východu ale tiež som minule hľadala vnútornosti a v miestnom mäsiarstve mi objednali čo som potrebovala 😊 vyskúšaj sa popýtať
dali so objednat v Hurke, neviem ci sa este da
Mäsiarstvo Gašparík nemáte?
@stellarstar Nie, na východnom Slovensku nie je
@anonym_autor hmmm..... už len s pľúckami na antibiotikách.... prepáč
@ivicatolic No antibiotiká máš v každom mäse, myslím, že v hydie najviac
dali so objednat v Hurke, neviem ci sa este da
@viestta Aha, to som nevedela, pôjdem pozrieť, ďakujem
Som zo stredného Slovenska, nie z východu ale tiež som minule hľadala vnútornosti a v miestnom mäsiarstve mi objednali čo som potrebovala 😊 vyskúšaj sa popýtať
@anonym_74d3fc Ok, ďakujem za tip
@anonym_74d3fc Ok, ďakujem za tip
@anonym_autor v KE sú mäsiarstva napr na Komenského, tam sú ochotní, keď si popytas určite dačo zoženú a nové mäsiarstvo je aj v OD Urban, ( bývalé staré Tesco ) na Hlavnej, tam tiež donesú na zákazku.
Síce nie na východnom Slovensku ale často vidavam v mäsiarnach mozočky, srdiečka (tie mávajú aj balené v obchodoch),jazyky,ľadvinky.Ako dieťa som to jedavala hlavne srdiečka, žalúdky, ľadvinky s tarhonou 😃. Pľúca sa dali v jednom mäsokombináte u nás kúpiť za pár korún ako konfiškát 🙂
Síce nie na východnom Slovensku ale často vidavam v mäsiarnach mozočky, srdiečka (tie mávajú aj balené v obchodoch),jazyky,ľadvinky.Ako dieťa som to jedavala hlavne srdiečka, žalúdky, ľadvinky s tarhonou 😃. Pľúca sa dali v jednom mäsokombináte u nás kúpiť za pár korún ako konfiškát 🙂
@anonym_bea3d1 Ja som mozoček a plucka nevidela asi aj viac ako 15 -20 rokov, a také sú to dobroty
@anonym_bea3d1 Ja som mozoček a plucka nevidela asi aj viac ako 15 -20 rokov, a také sú to dobroty
Mozoček som naposledy jedla asi keď som mala 8-9 rokov a plucka asi keď som mala 11 .Mám 35 . Koľkokrát spomínam mozoček na cibuli,paprike s čerstvým chlebom 😁
Mozoček som naposledy jedla asi keď som mala 8-9 rokov a plucka asi keď som mala 11 .Mám 35 . Koľkokrát spomínam mozoček na cibuli,paprike s čerstvým chlebom 😁
@anonym_bea3d1 Robíš chute 🤤

Mäsiarstvo Gašparík nemáte?