icon

Klamú nás obchody častejšie než doteraz?

Dnes o 15:47

Nezdá sa vám že sa v obchodoch viac klame?

Dnes som kupovala v Mauntf. granule pre mačku, pán za pokladňou mi povedal sumu, povedala som že to išli tak veľmi hore, ešte nedávno som platila len 5-6 e. Nato sa rýchlo spamätal že jemu to pokladňa ani nevie ako hodila daný produkt 2 krát.

V Jednote bežne neodčítajú zľavu. Musím ich upozorniť, že nebola odčítaná zľava.

U zubára mi zubár vôbec neplánoval dať bloček, musela som ho nato upozorniť, že kde mám bloček - neskutočne očervenel a dával mi naspäť nejakú sumu e.

Kaderníčka mi za pár minút práce zapýtala takú sumu že som nechápala. Keď som chcela bloček, tak mi povedala že ho už zahodila. Začala hĺadať, ale akosi záhadne nenašla.

Robia to vedome pracovníci, alebo čo s tým ?

Strana
z3
anonym_e1e452
Dnes o 15:55

mna sokovala na pedikure, dala mi dole gel lak a suma 37 eur, popravde nezmohla som sa na slovo

anonym_7b6df5
Dnes o 15:56

Niečo nablokované viackrát a podobne sa mi stáva iba výnimočne a beriem, že sa stane. Ale bločky sa nedávali čo si pamätám. Na prvej brigade pred viac než 20 rokmi ma učili komu dávať a komu nie. Mám pocit, že teraz ho dávajú práveže viac automaticky, ale ako kde samozrejme.

jeennyv
Dnes o 15:57

Ja mam niekedy v obchodoch pocit, ze zamestnavaju tych menej inteligentnych, co proste co im nakazu to spravia bum bac, ziadne myslenie…ja poznam tolko sikovnych ludi co si hladaju job a obycajny, ze predavacka atd a ich nevezmu…a potom pridem do obchodov a tam su tupela co ti ani nablokovat ani ta obsluzit nevedia a zabudla som topka je…neviem urobit, nablokovat, vyriesit atd a ludia sa kopia a penia

anonym_35c803
Dnes o 16:07
@jeennyv

Ja mam niekedy v obchodoch pocit, ze zamestnavaju tych menej inteligentnych, co proste co im nakazu to spravia bum bac, ziadne myslenie…ja poznam tolko sikovnych ludi co si hladaju job a obycajny, ze predavacka atd a ich nevezmu…a potom pridem do obchodov a tam su tupela co ti ani nablokovat ani ta obsluzit nevedia a zabudla som topka je…neviem urobit, nablokovat, vyriesit atd a ludia sa kopia a penia

@jeennyv kym ty vidis len tety kt sedia za predajnou ja vidim ludi,co su neskutocne unaveny- rano vylozit tovar,podokladat obskakovat ludi odbiehat za pokladnu,pocuvat ufrflanych ludia -a hold ano pomylia sa- mylit sa je ludske .. aj oni su len ludia ..ja som v obchode vydrzala len par mesiacov-ale vazim si odvtedy kazdy jednu -co to vydrzi... byt tam uz o 5 rano ... dlhho po zaverecnej,,sviatky nesiatky .. a ty strasny ludia .. stale sa len stazujuci

autor
Dnes o 16:09
@anonym_7b6df5

Niečo nablokované viackrát a podobne sa mi stáva iba výnimočne a beriem, že sa stane. Ale bločky sa nedávali čo si pamätám. Na prvej brigade pred viac než 20 rokmi ma učili komu dávať a komu nie. Mám pocit, že teraz ho dávajú práveže viac automaticky, ale ako kde samozrejme.

@anonym_7b6df5 podľa čoho si mala dávať bločky a komu nie. Lebo niekedy si prídem že musím fakt dosť blbo vyzerať.

sara07
Dnes o 16:18

ja som si hlavne všimla horšiu kvalitu zeleniny a ovocia, toto začína byt extrem
obyčajnu cibulu aby tam hladal prehrnal sa , kupit len 1 kus presne na varenie, lebo tyžden nevydrží
detto citrony alebo citrusy, dakedy som si kupila aj 2 kg a vydržali tyžden , teraz už na druhy den vyhadzujem a to vyberame , snažime sa
proste menší obrat, nestihaju triedit alebo nechcu alebo niečo medzi tým

sara07
Dnes o 16:19
@jeennyv

@jeennyv lidl šikovné baby nechce , odskušane, možno je to len lokalnym šefom neviem, potom tam prideš , tovar nevyložený, sa predieraš k regalom atd.. len pozeraš

anonym_7b6df5
Dnes o 16:20
@anonym_autor

@anonym_7b6df5 podľa čoho si mala dávať bločky a komu nie. Lebo niekedy si prídem že musím fakt dosť blbo vyzerať.

@anonym_autor asi som blbo napísala, že učili... nič špeciálne to nebolo, išlo o malú zmrzlináreň na sídlisku, takže si tam proste poznali svojich "štamgastov"... nepamätám si, že by si niekto bločik pýtal a celkovo to podľa mňa málo ľudí robí

miselka257
Dnes o 16:23
@sara07

@jeennyv lidl šikovné baby nechce , odskušane, možno je to len lokalnym šefom neviem, potom tam prideš , tovar nevyložený, sa predieraš k regalom atd.. len pozeraš

@sara07 to isté billa, ráno prídem pred prácou nakúpiť niečo na raňajky a oni originál nič nikde nemajú, okolo obeda sa spamätajú, doložia a večer majú opäť vykúpené všetko a takto sa to opakuje každý deň 🤔

zuzubb007

A tebe ide len o bloček?, bloček od kaderníčky si zakladáš alebo čo, alebo závidíš, že neodvedú z toho peniaze???

jeennyv
@anonym_35c803

@jeennyv kym ty vidis len tety kt sedia za predajnou ja vidim ludi,co su neskutocne unaveny- rano vylozit tovar,podokladat obskakovat ludi odbiehat za pokladnu,pocuvat ufrflanych ludia -a hold ano pomylia sa- mylit sa je ludske .. aj oni su len ludia ..ja som v obchode vydrzala len par mesiacov-ale vazim si odvtedy kazdy jednu -co to vydrzi... byt tam uz o 5 rano ... dlhho po zaverecnej,,sviatky nesiatky .. a ty strasny ludia .. stale sa len stazujuci

@anonym_35c803 preco stale ospravedlnujeme predavacky, ano je to casto nepekna robota, ale keby si sa inde tak choval, tak je problem…

jeennyv
Dnes o 16:26
@sara07

@sara07 v lidli je bordel vsade, kde poznam…. Tam maju problem s organizaciou celkovo manazment…

anonym_2c73f1
Dnes o 16:39

v Bille kupovane 2ks sardinky, na bloku 5ks, v Terne 5ks kaiseriek, na bloku 5 chlebov, v Kauflande platený 10 eurovy nakup 50 tkou, pokladnicka vydala 20 euro. V Tescu sa pytal brigadnik ineho pokladnika aku cenu ma dane pecivo, odpoved dostal aby blokoval vzdy to najdrahsie...

bosorkabb
Dnes o 16:40

Nedávať bloček je národný šport u nás a vždy to tak bolo.
Čo sa blokovania týka problém je že kedysi predavač blokoval,dnes blokuje, vykladá tovar,upratuje, zákazník je veľa krát agresívny do toho nadriadení chce rýchlosť a dobre že nestopuje čas. Tak logicky robí chyby.

renesance80
Dnes o 16:44
@anonym_2c73f1

v Bille kupovane 2ks sardinky, na bloku 5ks, v Terne 5ks kaiseriek, na bloku 5 chlebov, v Kauflande platený 10 eurovy nakup 50 tkou, pokladnicka vydala 20 euro. V Tescu sa pytal brigadnik ineho pokladnika aku cenu ma dane pecivo, odpoved dostal aby blokoval vzdy to najdrahsie...

@anonym_2c73f1 tak si to chodte nablokovat na samoobsluznu kasu a mate po probleme

anonym_9e82ff
Dnes o 16:50
@anonym_2c73f1

@anonym_2c73f1 Čo je toto za blbosť??? Prečo by toto niekto robil? Obcas sa aj u mňa pomýlia, ale keď ti nablokuje päť chlebov, tak za päť chlebov musí mať sumu v pokladni. Co by z toho mal,že by ti blokoval drahšie veci? Ja si každý jeden bločik po zaplatení kontrolujem. To sú dobré hlúposti čo píšeš.

anonym_a64bea
Dnes o 16:51

Taká blbosť na zasmiatie.....ale minule sa mi stalo že som platila v action a vedela som dopredu že to bude 6,30€. Pani sa mi kukla do očí a zahlásila 6,35€ a nedala mi bloček 😂 Odišla som mierne zmätená a prekvapená že fakt si dala to úsilie ma obabrať o 0,05€.
Áno vy, taká staršia pani, s kratšími, do červena farbenými vlasmi v action v Trnave v Maxe. Gratulujem k úspešnej lúpeži. Môžete si ísť kúpiť tretinu rožku. v bille.

anonym_96959d
Dnes o 16:53
@anonym_7b6df5

@anonym_autor asi som blbo napísala, že učili... nič špeciálne to nebolo, išlo o malú zmrzlináreň na sídlisku, takže si tam proste poznali svojich "štamgastov"... nepamätám si, že by si niekto bločik pýtal a celkovo to podľa mňa málo ľudí robí

@anonym_7b6df5 dat bloček je povinnost

rozculena
Dnes o 16:54
@anonym_a64bea

Taká blbosť na zasmiatie.....ale minule sa mi stalo že som platila v action a vedela som dopredu že to bude 6,30€. Pani sa mi kukla do očí a zahlásila 6,35€ a nedala mi bloček 😂 Odišla som mierne zmätená a prekvapená že fakt si dala to úsilie ma obabrať o 0,05€.
Áno vy, taká staršia pani, s kratšími, do červena farbenými vlasmi v action v Trnave v Maxe. Gratulujem k úspešnej lúpeži. Môžete si ísť kúpiť tretinu rožku. v bille.

@anonym_a64bea aj si si tie ceny zaokrúhľovala,keď si to počítala? Alebo to bola iba jedna vec?

anonym_2c73f1
Dnes o 16:54
@anonym_9e82ff

@anonym_2c73f1 Čo je toto za blbosť??? Prečo by toto niekto robil? Obcas sa aj u mňa pomýlia, ale keď ti nablokuje päť chlebov, tak za päť chlebov musí mať sumu v pokladni. Co by z toho mal,že by ti blokoval drahšie veci? Ja si každý jeden bločik po zaplatení kontrolujem. To sú dobré hlúposti čo píšeš.

@anonym_9e82ff mozem ti napisat adresy tych supermarketov, po reklamacii to riesili veduci za pokladnikov a v dvoch pripadoch veduci vedeli, ktory pokladnik to tak blokoval.

doda3103
Dnes o 16:55
@jeennyv

@jeennyv robila si v obchode? Ráno chodíme na 5h keď začína akcia štvrtok chodíme aj na 4h bežné baby ťahajú 6dni v kuse,keď robia ráno tak na 6den iba ideš bez rozmýšľania si rada,že existujes. Keď máš ešte aj deti doma a niečo porobiť nemáš šancu. Nikoho nezaujíma,že nemáš pomaly osobný život. Pre zamestnávateľa sme iba čísla a prácu robíš koľkokrát za 2-3ludi. Áno niekto si povie nájdi si inú ale niekto je rád,že má aspoň prácu.

anonym_a64bea
Dnes o 16:55
@rozculena

@anonym_a64bea aj si si tie ceny zaokrúhľovala,keď si to počítala? Alebo to bola iba jedna vec?

@rozculena Bola to jedna položka.

anonym_96959d
Dnes o 16:56
@zuzubb007

A tebe ide len o bloček?, bloček od kaderníčky si zakladáš alebo čo, alebo závidíš, že neodvedú z toho peniaze???

@zuzubb007 keď môžem ja odvádzať dane a odvody zo všetkých príjmov, neviem prečo by kaderníčka nemala. Nebudem podporovať príjmy na čierno.

anonym_9e82ff
Dnes o 16:56
@anonym_2c73f1

@anonym_9e82ff mozem ti napisat adresy tych supermarketov, po reklamacii to riesili veduci za pokladnikov a v dvoch pripadoch veduci vedeli, ktory pokladnik to tak blokoval.

@anonym_2c73f1 tak to bol nejaký blbeček, ale určite sa toto plošne nedeje. Ti pokladnici z toho nič nemajú, takže reálne ťa o peniaze neokradnú do svojho vrecka. Pretože ak ti nablokujú tovar v hodnote 500 eur, tých 500 eur im musí sedieť v pokladni. To, že im nesedia na pokladni častokrát ceny, to je úplne o niečom inom. Ešte autorke uverím aj to, že neodratávajú zľavy.

anonym_2c73f1
Dnes o 16:58

Ked pokladnicka vydala o 20 euro menej, nechcela to priznat, ale po upozorneni, ze ma hore kameru a pojdeme pozriet zaznam hned bola 20 eurovka na pulte.

rozculena
Dnes o 16:59

Od kedy chodím na samoobslužky,tak nemám problém s tým,že mi niečo zle nablokujú....
V tom tescu,kde som ja robila,neviem prečo,zamestnávali jedného pokladníka,doslova debil to bol.Ani nechodil vykladať tovar ako ostatní,len v kase sedel.Mala som z neho nervy,lebo hoci tam robil niekolko rokov,nepoznal pečivo,ovocie,zeleninu....
Bola tam jedna dôchodkyňa,kým ja som nablokovala 10 ľudí,ona 1....s každým,aj cudzím človekom sa vybavovala,vypytovala....jej efektivita práce bola otrasná.....

anonym_35c803
Dnes o 17:05
@jeennyv

@anonym_35c803 preco stale ospravedlnujeme predavacky, ano je to casto nepekna robota, ale keby si sa inde tak choval, tak je problem…

@jeennyv neospravedlnujem len predavacky - kazda raca je dolezita a vsade su len ludia- aj ty robis v praci(ak daku mas) iste chyby .. nie vzdy ti vsetko vychadza a nikdy na teba nikto nenadava .. proste ludia su viac ufrflany,nahnevany na kazdeho a myslia si,ze vsetci okolo nich budu skakat .. niekedy staci len pochopit ... a nie hned nadavat a nazyvat ich hlupakmi ... ci to je uz predavacka,sestrica,doktorka ci teta za prepazkou ... praca s ludmi bola je a vzdy bude ta najtazsia a najmenej vazena

jeennyv
Dnes o 17:26
@anonym_35c803

@jeennyv neospravedlnujem len predavacky - kazda raca je dolezita a vsade su len ludia- aj ty robis v praci(ak daku mas) iste chyby .. nie vzdy ti vsetko vychadza a nikdy na teba nikto nenadava .. proste ludia su viac ufrflany,nahnevany na kazdeho a myslia si,ze vsetci okolo nich budu skakat .. niekedy staci len pochopit ... a nie hned nadavat a nazyvat ich hlupakmi ... ci to je uz predavacka,sestrica,doktorka ci teta za prepazkou ... praca s ludmi bola je a vzdy bude ta najtazsia a najmenej vazena

@anonym_35c803 chcel do mna clovek hodit mobil, lebo nezaplatil on…. On nezaplatil 😀😀 o ludoch mi hovorit nemusis a to bolo v pravnickej firme 😀

jeennyv
Dnes o 17:29
@doda3103

@jeennyv robila si v obchode? Ráno chodíme na 5h keď začína akcia štvrtok chodíme aj na 4h bežné baby ťahajú 6dni v kuse,keď robia ráno tak na 6den iba ideš bez rozmýšľania si rada,že existujes. Keď máš ešte aj deti doma a niečo porobiť nemáš šancu. Nikoho nezaujíma,že nemáš pomaly osobný život. Pre zamestnávateľa sme iba čísla a prácu robíš koľkokrát za 2-3ludi. Áno niekto si povie nájdi si inú ale niekto je rád,že má aspoň prácu.

@doda3103 kazdy ma svoj job a svoje starosti, ale nikto nechce , ze ledva vojdes do obchodu a personal sa tvari, ze obtazujes

autor
Dnes o 17:36
@zuzubb007

@zuzubb007 prečítaj ešte raz. som chcela vedieť čo všetko tam nahádzala že robila - neskontrolovala som nič. Nebol bloček.

Strana
z3