icon

Máte skúsenosti s multifokálnymi kontaktnými šošovkami a porovnanie s okuliarmi?

Dnes o 12:35

Ahojte. Mate niekto skusenosti s diptrickymi miltifokalnymi kontaktnymi sosovkami? Viete porovnat s okuliarmi? Su lepsie denne alebo mesacne (pripadne ina dlzka pouzivania). Kupovali ste ich v predajni, alebo cez internet - na zaklade spravy z vysetrenia zraku? Ide o okuliare na pracu - dokumenty, pocitac. Vdaka.
D, dioptria -0,50, adicia +1,25, zakryvenie 8,6
N, dioptria -0,75, adicia +1,25, zakryvenie 8,6
- je mozne, ze by take mali na predajni aj bez objednania - pridem / kupim?

janiex81
Dnes o 16:11

nemyslím, že ich budú mať na predajni. Ja chodím do Alensy a používam mesačné. Určite odporúčam premeranie. Lebo ja som predtým nosila len šošovky do diaľky a na čítanie okuliare a bola som si "istá" dioptriou a nakoniec to bolo inak. Mne multifokály sadli, aj keď občas mám pocit, že pôvodná kombinácia (šošovky do diaľky + okuliare na čítanie) bola lepšia a ostrejšia. Lenže tu som zas mala problém prečítať sms alebo čokoľvek malé ak som práve okuliare pri sebe nemala. Takže u mňa to bola jasná voľba. Manželovi zas multifokálne šošovky nesadli, nevidí ostro ani po úprave dioptrií. Ďalšia vec - v optike ti vedia objednať jeden pár na skúšku. Ak nesadnú, stojí ťa to asi 10 eur. Ak ich kúpiš 2 celé balenia a nesadnú, tak máš stratu podstatne vyššiu.