icon

Máte skúsenosti so swapom? Výmena vecí v domácnosti

22. jún 2026

Zdravim chcem sa spýtať ešte som nemenila veci len predávala

Dala som na FB do môjho mesta inzerát

Takto chcem sa spýtať mám tam dosť veci čo sú naozaj zatvorené alebo 1x použité
Nemyslím oblečenie ale skôr veci do domácnosti napr multifunkčný krájač , epilator a podobné veci

Je v poriadku keď som napísala že vymením za vec v podobnej hodnote ? Uviedla som aj že vec nemusí byť nová

Vymieňali ste už niečo ? Oplatilo sa vám to ? Alebo boli zlé skúsenosti ?

anonym_e4f438
22. jún 2026

@anonym_autor Ja som chodila swapovať istý čas, ale potom ma to prestalo baviť. Ľudia tam vačšinou dávajú veci, ktorých sa fakt chcú zbaviť lebo tie za veľa nestoja. Ja som dala pekné kvalitné veci ale málokedy som si odtiaľ priniesla niečo rovnako pekné (a kvalitné). Nebolo to za mňa porovnateľné. Možno keby som tam aj ja odniesla priemerné veci a spať si prinesiem rovnako priemerné veci, tak sa na to pozerám inak...

anonym_f443fa
22. jún 2026

Najjednoduchšie je vymieňať za peniaze.
Je menšia šanca že ten kto chce tvoju vec bude mať adekvátnu vec ktorú by si ty chcela.

midka
22. jún 2026

ide leto,, mozno niekomu by vyhovovalo ak by si napr vymenila za tasku ovocia, zeleniny,,, je na tebe, co preferujes,, ale videla som uz aj take napr,, vec za 5€ a vymeni napr za pracie kapsule,,a pod,, co asi sa danej nepodarilo,, ale mozno za tie prebytky ak by ti to vyhovovalo,, nieco by sa podarilo,,,,, 🙂

minesasubu
22. jún 2026

Jasne je to uplne ok, ja to robim bežne ak to neviem predať
raz som vymenila ryžoval za detskú kuchynku a ked ju syn už doma nechcel tak som ju vymenila za niečo prenho

autor
22. jún 2026

Mne by sa zišiel možno slnečník alebo nafukovací čln
Nič prehnane drahé nechcem kľudne aj doplatiť ak ma niekto vyššiu hodnotu alebo pridať vec

anonym_49913a
22. jún 2026
@anonym_autor

Mne by sa zišiel možno slnečník alebo nafukovací čln
Nič prehnane drahé nechcem kľudne aj doplatiť ak ma niekto vyššiu hodnotu alebo pridať vec

@anonym_autor vymenny obchod, co swap je, sa historicky ludstvu neosvedcil, preto Fenicania vymysleli peniaze. Kto nieco chce, tak za to zaplati peniazmi a ten co predal si za ne kupi to co chce on u niekoho ineho, kto to ma. Pochybujem, ze najdes niekoho, kto potrebuje epilator a zaroven uz nepotrebuje nafukovaci cln.

lydiakiss1987
Odpoveď bola odstránená
autor
22. jún 2026
@anonym_49913a

@anonym_autor vymenny obchod, co swap je, sa historicky ludstvu neosvedcil, preto Fenicania vymysleli peniaze. Kto nieco chce, tak za to zaplati peniazmi a ten co predal si za ne kupi to co chce on u niekoho ineho, kto to ma. Pochybujem, ze najdes niekoho, kto potrebuje epilator a zaroven uz nepotrebuje nafukovaci cln.

@anonym_49913a to bol len príklad nemusí to byť vôbec to a nemám len tie veci na výmenu ale aj úplne iné

anonym_49913a
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_49913a to bol len príklad nemusí to byť vôbec to a nemám len tie veci na výmenu ale aj úplne iné

@anonym_autor aj ja som to pouzila ako nazorny priklad. Sanca, ze je niekto kto potrebuje to co ty ponukas a zaroven ma navyse to co ty hladas je minimalna