Môžem odmietnuť kontrolu kabelky pri pokladni?
Pokladňa hlásila chybu a pracovníčka ma požiadala, aby som ukázala aj obsah kabelky. Bola som zaskočená, tak som ju vyložila, hoci som mala všetko zaplatené.
Mohla som to odmietnuť, alebo je takáto kontrola bežná? Prvý krát som sa s tým stretla :-/ Maximálne nepríjemné to bolo :-/
Môžeš odmietnuť a oni ťa môžu nepustiť kým počkáte na príchod polície.
Samozrejme mozes odmietnut, co ti ma co predavacka pozerat do kabelky
@anonym_autor neviem co ma spolocne hlasenie chyby s tvojou kabelkou, pokladna nevie, ci mas nieco v kabelke, alebo nie, ona riesi to co blokujes, divny pristup predavacky a ano mozes odmietnut.
@anonym_autor Akú chybu hlásila pokladňa? A aké pokladňa? Samoobslužná? Alebo tá, kde ej pokladnička a tá ťa blokovala? Alebo tou chybou myslíš pípač pri východe?
Napíš to zrozumiteľne a nie ako hotentot.
Čo má spoločné kabelka s pokladňou? Pokladňa hlási chybu bežne a kabelku riešili z iného dôvodu.
Čo si to dovoľuje? Poslala by som ju do pi...
@anonym_autor odmietnut samozrejme mozes, potom budete spolu cakat do prichodu policie a tym uz teda musis ukazat obsah kabelky.
Neviem, mne by to problem nerobilo, ved nenosim v taske nic divne a nic som neukradla, tak nech sa pozrie a o 10 sekund vybavene.
Je mi to jedno, nic tam nemam. Je to ich praca. Snad sa ospravedlnia aspon, ze zbytocne otravovali ...
Čo si to dovoľuje? Poslala by som ju do pi...
@anonym_a21e5a myslis ze to robi lebo ju to bavi? Tiez ma svojich sefov a nariadenia. Da sa branit aj inak ako vulgarizmami. Svedci to skor o tvojej inteligencii ako o asertivite.
No môžeš, len sa ti nákup predĺži o ten čas, kým prídu policajti. A keďže takéto hlásenia nie sú život ohrozujúce, tak si mnohokrát dajú načas. Takže ak chces stepovat v obchode o trochu dlhšie, tak nech sa páči.
A keď ti je nepríjemné toto, tak počkaj až príde taký zle motivovaný policajt, ktorý nemá práve dobrý deň a až jemu budeš tašku ukazovať.
Nikdy som nechápala, čo to tak niektorí prežívate. Si myslíte, že ta predavačka/ sbs je zvedavý na to, čo nosíte v taške? Asi tazko
@anonym_autor ak ti bude menej trápne keď budeš čakať na policajtov a kabelku ti potom budú prezerať oni ...
určite by som sa spýtala na dôvod prečo chce vidieť práve moju kabelku. podľa toho by som sa zariadila...
určite by som sa spýtala na dôvod prečo chce vidieť práve moju kabelku. podľa toho by som sa zariadila...
@biba_18 logicky mi z toho vyplýva, že si dávala nákup do kabelky a predavačka chcela skontrolovať či nenastala chyba pri blokovaní, mohla nakupovať v drogérii...
@anonym_autor nech ukaze kabelku ten kto o to poziadal. Ano odmietnes bud sa na to vykaslu alebo zavolaju policajtov to uz ukazat musis
Samozrejme mozes odmietnut, co ti ma co predavacka pozerat do kabelky
@anonym_1d6f36 takze keby nieco ukradla,v pohode ju ma predavacka nechat ist?
Ja si zase myslim-ked nemam co skryvat,preco by mal byt problem otvorit kabelku alebo nakupnu tasku?
Zijem v Rakusku,stretavam sa s tym pomwrne casto.
Nikdy mi to nerobilo problem...
áno môžeš to odmietnuť
Ja som v Kaufe pipala pri tej brane. SBS kontroloval nakup, kabelku, vrecka, vsetko OK, ale a stale som pipala. Nakoniec to bola 1 nova topanka, ktore som si kupila par dni pred tym v obuve. Som sa musela dokonca vyzut 😁 ale "odblokoval" to a uz bolo dobre. Pipat mozes hocikedy. A vobec nie je hanba, ked ti skontroluju kabelku, ved nekradnes. Teda pokial v nej nenosis robertka 😃
Jasné, že môžeš. Potom zavolajú políciu a prezrú ťa, či si nekradla.
@sisska96 A potom sa ospravedlnia ked nic nenajdu?
@anonym_autor napíš to zreteľne:aká pokladňa,kde bola položená kabelka,kde bol ostatný nákup.
Ale aj keď nenapíšeš,tak nie,kabelku ti prezerať nemôže,ani žiadať,aby si ju ukázala.Od toho je tam sbs.Zamestnanci nemajú povolenie prehladávať zákazníkov ani ich tašky ani kabelky.Je to v záujme ochrany ich životov a zdravia,lebo nikdy nevieš,čo ti ten dotyčný môže urobiť.Na zásah je tam SBS.
Treba sa na to pozerať tak, že si robí len svoju robotu. Ja keď viem, že som nič neukradla, nemám absolútne problém s tým sa preukázať.
Treba sa na to pozerať tak, že si robí len svoju robotu. Ja keď viem, že som nič neukradla, nemám absolútne problém s tým sa preukázať.
@katkazatka presne tak, keby som pracovala v obchode a niekto by pípal, tak by som chcela vidieť, či kradol niečo
@anonym_1d6f36 takze keby nieco ukradla,v pohode ju ma predavacka nechat ist?
Ja si zase myslim-ked nemam co skryvat,preco by mal byt problem otvorit kabelku alebo nakupnu tasku?
Zijem v Rakusku,stretavam sa s tym pomwrne casto.
Nikdy mi to nerobilo problem...
@osky nevidim v tom ani ja problém, ale teraz som si uvedomila, ze niekedy si zabudnem vyložiť z kabelky jednu er.pomocku, by som sa asi pod zem prepadla keby to musim vybrať z kabelky v obchode 🙊
No urcite by som bola napomocna, lepsie jak robím ovácie

Uz tu podobny diskusia bola...ziadal to vtedy sbskar...a zaver tusim bol ze to mozes odmietnut