Opatí sa investovať do robota ETA Gratus?
Ahojte gazdinky, oplatí sa investovať do toho robota ETA Gratus? Pečiem domáci chlieb a potrebujem niečo, čo mi to cesto poriadne vymiesi. Nebude sa ten motor prehrievať pri ťažkom ceste? Moja stará mašina pri tom skákala po linke. Tiež ma zaujíma či sa dajú tie diely normálne hádzať do umývačky.
Mam ho uz skoro 9 rokov. V pohode utiahne kysnute cesto, do 1,5 kg muky.
Eta gratus je ok, ale uz by som si ho nekupila. My sme kupovali cez alzu do uk, servis otrasny, plus je tu problem kupit nahradne diely.
Uz by som isla do Kenwood titanium iba.
@oslo1 ty si prihamana. jasne ze v uk je na etu otrasny servis. mozno by bol otrasnejsi keby si zila v dominikamskej republike. ale nema to nic spolocne s kvalitou robota.
Eta gratus je ok, ale uz by som si ho nekupila. My sme kupovali cez alzu do uk, servis otrasny, plus je tu problem kupit nahradne diely.
@oslo1 ja ho mam tu na SK, diely ok, od roku 2020 ho mam, ale ja bezne peciem len z pol kilamuky chlieb, aj vianocky dokopy, co vazia po upeceni spolu kilo. Vymiesi ok, ale napriklad sa mi osuchava hak na miesenie cesta, a ten teda nesmie do umyvacky.
Ja by som asi isla tiez do Kenwood XL Titanium. Ale teda Eta Gratus - este sa mi nepaci slahanie plniek, robim klasicke maslove a furt daky problem, nalepi sa mi maslo na steny misky a musim to metlickou rucne premiesavat niekolkokrat, nie dobre to vymiesa. Lepsie to mam rucnym, co je fakt divne. Ale bielkove cesto na laskonky je luxusne.
Na kysnute cesto, aj kvaskove teda, je super. Ma to velmi nizke otackyna minime, na rychlejsie ani nerobim, aby sa nepotrhal lepok. Mamina ma daky iny od Ety, daky Gustus tusim, 1600w tiez, ale ten je nejak inak sprevodovany a uz na jednotke to miesi dost rychlo a divne vrci motor. Ten moj pekne vrci a pomerne je tichy na tu silu.
Ja pouzivam Kenwood a neviem vynachvalit. Mam ho uz roky. Je ta vyssia trieda, neviem uz ako sa volala. Ale mam k tomu plno nastavcov. Asi by som zvolila tuto znacku
Mám ho, som spokojná okrem hnietiča. Na to som si vôbec nedala pozor ale je to hliníkový povrch a ozaj sa ľahko olúpe. Nerozumiem, prečo nedali nerezový. Inak je to výborný kuchynský robot. Využívam ho naozaj denne.
Ako píšu baby, išla by som do kenwood titanium. Nedávno som ho kúpila tiež 😀
@oslo1 ty si prihamana. jasne ze v uk je na etu otrasny servis. mozno by bol otrasnejsi keby si zila v dominikamskej republike. ale nema to nic spolocne s kvalitou robota.
@anonym_abbe4c
Ked si raz kupim nieco, co sa oficialne predava v UK tak aj ocakavam UK servis. A nie, ze sa s nimi musim dohadovat o mojich zakladnych zakaznickych pravach.
@oslo1 ja som v kvaskovej skupine na fb a tiež tam ľudia pisali, že ETA ma otrasný servis ..