icon

Oplatí sa ísť na samo zber jahôd?

stelly652
Dnes o 18:52

Ahojte ľudia dneska som zvažoval nad zajtrajškom,že pôjdem sam na samo zber jahôd dva roky do zadu som bol je to v Močaranoch je to hodna diaľka asi 87 km viac pre cestujem ako sa uchodím.....A ja sa vás chcem opýtať,ktorá zvás ste už bola na samo zbere jahôd??...alebo na niečom podobnom..Koľko ste platili??...oplatilo sa vám vycestovať??..stále sa neviem rozhodnúť či ísť abo neisť

Strana
z2
anonym_2d33ea
Dnes o 18:58

Ty s tou tvojou skoliozou a ID chces zbierat jahody? No neviem 🤷

zuzanaete
Dnes o 18:59

Kolko kil pozbieras, tolko kil zaplatis. 87km sa ti neoplati ist, pokial chces par kil.

stelly652
autor
Dnes o 19:01
@anonym_2d33ea

Ty s tou tvojou skoliozou a ID chces zbierat jahody? No neviem 🤷

@anonym_2d33ea šak dva roky do zadu som bol sam v Močaranoch viem je to ďaleko,ale nemali sme doma jahody tak mam aj s pred dvoch rokov aj fotky

anonym_2d33ea
Dnes o 19:02
@stelly652

@anonym_2d33ea šak dva roky do zadu som bol sam v Močaranoch viem je to ďaleko,ale nemali sme doma jahody tak mam aj s pred dvoch rokov aj fotky

@stelly652 kolko tych jahod potrebujes?

stelly652
autor
Dnes o 19:03
@anonym_2d33ea

@stelly652 kolko tych jahod potrebujes?

@anonym_2d33ea dva košíky oni to tam aj vážia

stelly652
autor
Dnes o 19:04
@zuzanaete

Kolko kil pozbieras, tolko kil zaplatis. 87km sa ti neoplati ist, pokial chces par kil.

@zuzanaete Ahoj ale keď vidím v obchodných centrách jahody aké sú takto radšej pôjdem na samo zber zato chcem isť

anonym_2d33ea
Dnes o 19:05
@stelly652

@anonym_2d33ea dva košíky oni to tam aj vážia

@stelly652 to sa ti oplati tam ist? A budes vladat tolko nazbierat? Unesies to domov?

anonym_df4dd1
Dnes o 19:07

2 košíky domov (zaplatíš), ale koľko kg napcháš do brucha, že? Ďalšie 2 roky nebudeš môcť ani pozrieť na jahody😉

stelly652
autor
Dnes o 19:07
@anonym_2d33ea

@stelly652 to sa ti oplati tam ist? A budes vladat tolko nazbierat? Unesies to domov?

@anonym_2d33ea ano dva roky do zadu som sa uniesol,ale ak sa rozhodnem ist tak zoberiem dózy väčší ruksak,že to nenosím na rukách ale v ruksaku

viestta
Dnes o 19:08

Ked kilo predavaju po 6€ a este k tomu pripocitas cestovne, tak sa ti to vobec neoplati. To si kup rovno na trhu tie 4 kila co babka potrebuje na lekvar.
Ozaj z Poltara nemas blizsie jahodovisko ako v Michalovciach? Vsak pozri
https://www.zahrada.sk/magazine/kam-na-jahody-v...

stelly652
autor
Dnes o 19:09
@anonym_df4dd1

2 košíky domov (zaplatíš), ale koľko kg napcháš do brucha, že? Ďalšie 2 roky nebudeš môcť ani pozrieť na jahody😉

@anonym_df4dd1 ale mamka to zavárala tie jahody a ktoré sa mi po pučili počas jazdy tak spravila džem jahodový

huxy
Dnes o 19:12
@stelly652

@anonym_df4dd1 ale mamka to zavárala tie jahody a ktoré sa mi po pučili počas jazdy tak spravila džem jahodový

@stelly652 no ja by som tak ďaleko ma samozber nešla. Však v LC (PT neviem) na trznici zoženieš, oveľa bližšie a vyjde ťa to tým pádom menej.

stelly652
autor
Dnes o 19:12
@viestta

Ked kilo predavaju po 6€ a este k tomu pripocitas cestovne, tak sa ti to vobec neoplati. To si kup rovno na trhu tie 4 kila co babka potrebuje na lekvar.
Ozaj z Poltara nemas blizsie jahodovisko ako v Michalovciach? Vsak pozri
https://www.zahrada.sk/magazine/kam-na-jahody-v...

@viestta ale cestu už poznám tam na s pamäť a inde neviem či na trafím sam...

stelly652
autor
Dnes o 19:15
@huxy

@stelly652 no ja by som tak ďaleko ma samozber nešla. Však v LC (PT neviem) na trznici zoženieš, oveľa bližšie a vyjde ťa to tým pádom menej.

@huxy Ahoj hej ale na tržnici môžu i nemusia mať dobre tak pokúsim sa možno máš pravdu

anonym_2d33ea
Dnes o 19:16
@stelly652

@anonym_2d33ea ano dva roky do zadu som sa uniesol,ale ak sa rozhodnem ist tak zoberiem dózy väčší ruksak,že to nenosím na rukách ale v ruksaku

@stelly652 vsak a vladzes teda zbierat? Ty si pacient...

viestta
Dnes o 19:16
@stelly652

@viestta ale cestu už poznám tam na s pamäť a inde neviem či na trafím sam...

@stelly652 chod do Lucenca na trh, a mame kup jahody. Sice o euro dve drahsie ale nezabijes kvoli 4 kilam jahod cely den. Aj ked viem, ze chodis vlakom a ty mas vlaky zadarmo, takze cestovne netreba priratavat k cene, vsak?

stelly652
autor
Dnes o 19:19
@anonym_2d33ea

@stelly652 vsak a vladzes teda zbierat? Ty si pacient...

@anonym_2d33ea ta zbierať to hej ale to nosenie je náročne

anonym_688034
Dnes o 19:19
@viestta

@stelly652 chod do Lucenca na trh, a mame kup jahody. Sice o euro dve drahsie ale nezabijes kvoli 4 kilam jahod cely den. Aj ked viem, ze chodis vlakom a ty mas vlaky zadarmo, takze cestovne netreba priratavat k cene, vsak?

@viestta celý deň má čas, vlak má zadarmo čo by nešiel, aspoň bude mať výlet a zmenu

stelly652
autor
Dnes o 19:20
@viestta

@viestta ale pred Lučencom treba prestupovať na Autobus

huxy
Dnes o 19:22
@stelly652

@viestta ale pred Lučencom treba prestupovať na Autobus

@stelly652 prečo prestupovať na bus?

stelly652
autor
Dnes o 19:25
@huxy

@huxy tak lebo v Michalovciach som musel na sadnúť na Autobus aby som sa dostal do Močaran a tam v Lučenci určite bude tiež trebalo prestupovať

stelly652
autor
Dnes o 19:26
@huxy

@huxy škoda že nemám vodičak

huxy
Dnes o 19:27
@stelly652

@huxy tak lebo v Michalovciach som musel na sadnúť na Autobus aby som sa dostal do Močaran a tam v Lučenci určite bude tiež trebalo prestupovať

@stelly652 tak úplne nerozumiem. Z PT ide priamy vlak do LC. Je pravda, že zo stanice by si musel ísť na tú tržnicu peši alebo MHD, ake žiadne prestupovanie.

stelly652
autor
Dnes o 19:30
@huxy

@stelly652 tak úplne nerozumiem. Z PT ide priamy vlak do LC. Je pravda, že zo stanice by si musel ísť na tú tržnicu peši alebo MHD, ake žiadne prestupovanie.

@huxy tak ja ti do podrobná rozpíšem som zo spišskej novej vsi vyrážam ráno smerom do Košíc potom v Košiciach presadnem na druhy spoj do Michaloviec v Michalovciach vystúpim a nasadnem na MHD ktorý ide do Močaran

viestta
Dnes o 19:33
@stelly652

@huxy tak ja ti do podrobná rozpíšem som zo spišskej novej vsi vyrážam ráno smerom do Košíc potom v Košiciach presadnem na druhy spoj do Michaloviec v Michalovciach vystúpim a nasadnem na MHD ktorý ide do Močaran

@stelly652 odkedy si v SNV? V profile mas Poltar

stelly652
autor
Dnes o 19:35
@viestta

@stelly652 odkedy si v SNV? V profile mas Poltar

@viestta ta to len tak mam v rýchlosti ale opravím si to

sendy1977
Dnes o 19:48
@stelly652

@stelly652 najme si pozri ma FB či je otvorené, lebo keď je vyzberané jahodovisko, tak potom zvykne byť aj 2 dni zatvorené kým ďalšie dozrejú

anonym_7f6ce0
Dnes o 19:54

@stelly652 ja chodím každoročne na samozber.
Západne Slovensko- z domu to mám 4km a 3,50e / kilo.

Keby to mám tak ďaleko, ako ty tak nejdem. Kúpila by som na trhu.

anonym_9a3d30
Dnes o 19:54

No ja by som to neriskovala z takej dialky a takymi spojmi, pretoze sa moze velmi lahko stat, ze ked tam prides, pole uz bude vyzbierane a zavrete. Zajtra je tam prvy den samozberu a bude to masaker. Ja som tam bola minuly rok 2x autom z Kosic, prisli sme hned ako sa otvaralo pole a uz tam bolo strasne vela ludi. Strasne dlho sme cakali pri vchode kym nam odvazia bednicky. Na platenie sme cakali hodinu a pol. Ale tak prezili sme no.. Ale! Odchadzali sme cca 2,5-3 hodiny po otvoreni a uz aj zatvarali pole (mali mat otvorene do 18tej!) A nepustali ludi, ktori prichadzali, lebo bolo pole vyzbierane... Takze sklamani ludia sa otacali domov.. Cize treba tam byt este pred otvorenim jahodoviska.

anonym_9a3d30
Dnes o 19:55
@sendy1977

@stelly652 najme si pozri ma FB či je otvorené, lebo keď je vyzberané jahodovisko, tak potom zvykne byť aj 2 dni zatvorené kým ďalšie dozrejú

@sendy1977 Zajtra je tam prvy den samozberu. Cize bude naval a trena tam byt velmi skoro. A on z takej dialky..

Strana
z2