Oplatí sa ísť na samo zber jahôd?
Ahojte ľudia dneska som zvažoval nad zajtrajškom,že pôjdem sam na samo zber jahôd dva roky do zadu som bol je to v Močaranoch je to hodna diaľka asi 87 km viac pre cestujem ako sa uchodím.....A ja sa vás chcem opýtať,ktorá zvás ste už bola na samo zbere jahôd??...alebo na niečom podobnom..Koľko ste platili??...oplatilo sa vám vycestovať??..stále sa neviem rozhodnúť či ísť abo neisť
Kolko kil pozbieras, tolko kil zaplatis. 87km sa ti neoplati ist, pokial chces par kil.
Ty s tou tvojou skoliozou a ID chces zbierat jahody? No neviem 🤷
@anonym_2d33ea šak dva roky do zadu som bol sam v Močaranoch viem je to ďaleko,ale nemali sme doma jahody tak mam aj s pred dvoch rokov aj fotky
@anonym_2d33ea šak dva roky do zadu som bol sam v Močaranoch viem je to ďaleko,ale nemali sme doma jahody tak mam aj s pred dvoch rokov aj fotky
@stelly652 kolko tych jahod potrebujes?
@anonym_2d33ea dva košíky oni to tam aj vážia
@stelly652 to sa ti oplati tam ist? A budes vladat tolko nazbierat? Unesies to domov?
2 košíky domov (zaplatíš), ale koľko kg napcháš do brucha, že? Ďalšie 2 roky nebudeš môcť ani pozrieť na jahody😉
Ked kilo predavaju po 6€ a este k tomu pripocitas cestovne, tak sa ti to vobec neoplati. To si kup rovno na trhu tie 4 kila co babka potrebuje na lekvar.
Ozaj z Poltara nemas blizsie jahodovisko ako v Michalovciach? Vsak pozri
https://www.zahrada.sk/magazine/kam-na-jahody-v...
2 košíky domov (zaplatíš), ale koľko kg napcháš do brucha, že? Ďalšie 2 roky nebudeš môcť ani pozrieť na jahody😉
@anonym_df4dd1 ale mamka to zavárala tie jahody a ktoré sa mi po pučili počas jazdy tak spravila džem jahodový
Ked kilo predavaju po 6€ a este k tomu pripocitas cestovne, tak sa ti to vobec neoplati. To si kup rovno na trhu tie 4 kila co babka potrebuje na lekvar.
Ozaj z Poltara nemas blizsie jahodovisko ako v Michalovciach? Vsak pozri
https://www.zahrada.sk/magazine/kam-na-jahody-v...
@viestta ale cestu už poznám tam na s pamäť a inde neviem či na trafím sam...
@anonym_2d33ea ano dva roky do zadu som sa uniesol,ale ak sa rozhodnem ist tak zoberiem dózy väčší ruksak,že to nenosím na rukách ale v ruksaku
@stelly652 vsak a vladzes teda zbierat? Ty si pacient...
@viestta ale cestu už poznám tam na s pamäť a inde neviem či na trafím sam...
@stelly652 chod do Lucenca na trh, a mame kup jahody. Sice o euro dve drahsie ale nezabijes kvoli 4 kilam jahod cely den. Aj ked viem, ze chodis vlakom a ty mas vlaky zadarmo, takze cestovne netreba priratavat k cene, vsak?
@stelly652 chod do Lucenca na trh, a mame kup jahody. Sice o euro dve drahsie ale nezabijes kvoli 4 kilam jahod cely den. Aj ked viem, ze chodis vlakom a ty mas vlaky zadarmo, takze cestovne netreba priratavat k cene, vsak?
@viestta celý deň má čas, vlak má zadarmo čo by nešiel, aspoň bude mať výlet a zmenu
@huxy tak lebo v Michalovciach som musel na sadnúť na Autobus aby som sa dostal do Močaran a tam v Lučenci určite bude tiež trebalo prestupovať
@stelly652 tak úplne nerozumiem. Z PT ide priamy vlak do LC. Je pravda, že zo stanice by si musel ísť na tú tržnicu peši alebo MHD, ake žiadne prestupovanie.
@stelly652 tak úplne nerozumiem. Z PT ide priamy vlak do LC. Je pravda, že zo stanice by si musel ísť na tú tržnicu peši alebo MHD, ake žiadne prestupovanie.
@huxy tak ja ti do podrobná rozpíšem som zo spišskej novej vsi vyrážam ráno smerom do Košíc potom v Košiciach presadnem na druhy spoj do Michaloviec v Michalovciach vystúpim a nasadnem na MHD ktorý ide do Močaran
@stelly652 najme si pozri ma FB či je otvorené, lebo keď je vyzberané jahodovisko, tak potom zvykne byť aj 2 dni zatvorené kým ďalšie dozrejú
@stelly652 ja chodím každoročne na samozber.
Západne Slovensko- z domu to mám 4km a 3,50e / kilo.
Keby to mám tak ďaleko, ako ty tak nejdem. Kúpila by som na trhu.
No ja by som to neriskovala z takej dialky a takymi spojmi, pretoze sa moze velmi lahko stat, ze ked tam prides, pole uz bude vyzbierane a zavrete. Zajtra je tam prvy den samozberu a bude to masaker. Ja som tam bola minuly rok 2x autom z Kosic, prisli sme hned ako sa otvaralo pole a uz tam bolo strasne vela ludi. Strasne dlho sme cakali pri vchode kym nam odvazia bednicky. Na platenie sme cakali hodinu a pol. Ale tak prezili sme no.. Ale! Odchadzali sme cca 2,5-3 hodiny po otvoreni a uz aj zatvarali pole (mali mat otvorene do 18tej!) A nepustali ludi, ktori prichadzali, lebo bolo pole vyzbierane... Takze sklamani ludia sa otacali domov.. Cize treba tam byt este pred otvorenim jahodoviska.

Ty s tou tvojou skoliozou a ID chces zbierat jahody? No neviem 🤷