icon

Poplatok za vlastnú tortu v reštaurácii. Je to bežné?

24. aug 2026

Toto je bezne?
Na oslavu si chceme priniest vlastnu tortu a restauracia si za jej nakrajanie uctuje poplatok za kazdeho hosta. Jedlo aj pitie pritom berieme cele od nich. S takymto poplatkom som sa este nestretla.

Strana
z2
anonym_80d4d6
24. aug 2026
@anonym_7287c0

@anonym_80d4d6 praveze v tej restike ti tortu zabezpecit nevedia.
Ja som sa najcastejsie stretla s tym ze prevadzkarka povedala u nas si date pripitok, polievku alebo predjedlo, hlavne jedlo, dezert a potom kavu podla poctu. Alko/Nealko si mozete priniest svoje. Ovocie, slane ak chcete na stoly tiez svoje. Zakusky tiez svoje, ak treba chladnicku sadzba je tolkoto, mozete ich priniest vtedy a vtedy. Vieme este na neskor navarit gulas alebo kapustnicu sadzba tolko. Chlieb mozete svoj alebo mozeme my cena tolko. Vieme zabezpecit pagace kilo za tolko, chlebicky kus za tolko, Za salu a sluzby zaplatite tolko. Normalny rozpis prenajmu, sluzieb. A z toho si vyskladas co chces.
Kde by sa oni este s tortou natahovali.

@anonym_7287c0 tak kazda restika si stanovuje pravidla podla seba. niekde nemozes doniest nic, niekde dokonca aj nejaky alkohol ale rataju korkovne. maju to proste rozne nastavene. kde nevedia zabezpecit tortu, tak ponukaju zakusky a ked ani tie, proste si stanovia kolko budu uctovat za 1ks prinesenej torty. alebo neuctuju nic, ze si mozte doniest ale maju to uz akoze zahrnute v niecom inom, napriklad ze servis na osobu 2e. a mnohe restiky maju praveze v ponuke torty ale nie v kuse ale uz take nakrajane kusky, ako v cukrarni. no pokial je to torta na krst napriklad alebo k nejakemu vyrociu a nepovoluju ju doniest vobec tak by som zvazila vyber restiky, a pokial by dovolili ale s doplatkom za 1ks, tak by som si napocitala ci sa mi to financne oplati tam tu oslavu robit

euka210
24. aug 2026

@anonym_autor u nas napr.nemame restiky, kde by ponukali aj torty ci zakusky. Tortu od cukrarky si zhaname.

anonym_97188e
25. aug 2026

Ano, platili sme za vlastne dve torty ale mali sme ich v ich chladnicke a pouzivali ich riady, takze mi to neprislo zvlastne.

sense
25. aug 2026

Áno stretla som sa s tým. Je to niečo ako korkové. Ak sa ti to nepáči, môže zvoliť inú reštauráciu

biba_18
25. aug 2026
@lulana79

@anonym_3fe8f8 Ale to je strašná blbosť... veď tam budú jesť, budú piť, objednajú si po jedle kávu... nechajú tam stovky eur za celú oslavu... A oni im chcú účtovať, že im dajú na tú tortu taniere a požičajú nôž? A potom to strčia do umývačky? To ako keby si účtovali aj za každú stoličku, že na nej vôbec môžu sedieť...

@lulana79 to že tam budú jesť a piť? a čo? veď to je služba ktorú ponúka reštaurácia. možno reštaurácia ponúka aj dezerty - a ty si donesieš vlastnú tortu? objednaj si dezert tam a máš to bez tých kecov, že si robila útratu ...

anonym_216846
25. aug 2026

@anonym_autor je to bežné.Ak by ste si nepriniesli tortu dáte si zákusok, palacinky od nich.plus taniere, vidličky umývajú atď...

zuzubb007
25. aug 2026

Ano ak použijú svoj riad, taniere aj svojho zamestnanca podľa mňa je to férové, a nemyslím si, že za tortu vypýtaju 100 eur ak je to dákych 20 eur tak na náklady aby mali ani tie riady sa sami neumyjú bez vody

anonym_c97a9c
25. aug 2026

Mne to teda nepríde v poriadku. Veď im urobíte tržbu. Zachvíľu budú pýtať aj za to, že po vás musia umyť riad? Zaujímavé, čo všetko príde ľudom normalne a čo sú ochotní akceptovať.

anonym_27e03e
25. aug 2026
@anonym_c97a9c

Mne to teda nepríde v poriadku. Veď im urobíte tržbu. Zachvíľu budú pýtať aj za to, že po vás musia umyť riad? Zaujímavé, čo všetko príde ľudom normalne a čo sú ochotní akceptovať.

@anonym_c97a9c ak si tú tortu nakrájajú do tanierov v ktorých mali jedlo a zjedia príborom od jedla tak samozrejme nie je dôvod pýtať poplatok za umývanie riadu

ale ak chcú navyše dezertné taniere a vidličky prečo by ich mali dávať zadarmo a potom aj umývať?

anonym_0ae5b4
25. aug 2026

@anonym_autor ze vraj je to moda na svadbách (kde je kooopec ludi) , tak aby zarobili, vidím, že už to aplikujú aj na iné oslavy.

Strana
z2