icon

Prečo sa nová kópia kľúča zasekáva?

27. aug 2026

dala som si spravit kopiu kluca od vchodu a ide s nim zamknut len ked ho v zamku trochu povytiahnem a natocim. original ide uplne normalne. mam s tym ist naspat tam kde ho robili? vedia taky kluc este upravit?

lukbe
27. aug 2026

Ano, mas ísť naspäť. Možno obrusia. Co my tu? Ale určite ti povedali, ze dobra kopia sa da urobiť len s vložkou.

autor
27. aug 2026
@lukbe

Ano, mas ísť naspäť. Možno obrusia. Co my tu? Ale určite ti povedali, ze dobra kopia sa da urobiť len s vložkou.

@lukbe len ci sa to vobec da, mam to od ruky

anonym_9ded52
27. aug 2026

@anonym_autor Skús sa vrátiť tam,kde ti kópiu robili, možno ju opravia.My sme si v práci dávali robiť 25 kópií z jedného kľúča a veru, nie všetky fungujú bez problémov... ale ich majitelia väčšinou našli správnu techniku používania

weronika171717
27. aug 2026

Skús dávať kľúč rýchlo za sebou dnu a von. Prípadne tam nastriekaj wd sprej alebo daj na kľúč olej a daj ten kľúč dnu a von viackrát za sebou. Určite to pomôže.

katkaseiner
27. aug 2026

My sme si davali robit kópiu kľúča pre deti.. ešteže muz skusil pred odovzdanim detom. Kluc sa zasekol a ani von, ani dnu. Volala som klucovu sluzbu. Aj ten kluc vybral aj nam urobil novy. Klucova sluzba je otvorena len do 17tej, preto sme davali robit kluc v Tescu v kľúčovej sluzbe. Po istom case som dosla tam s klucom, ze to chceme reklamovat. Hned dal naspäť peniaze...

leveta
27. aug 2026

Vzdy keď som robila kópiu, zámočník mi kázal skúsiť a dôjsť ešte raz a keby drhnez prebrúsi.

katkazatka
27. aug 2026

Treba ho obrúsiť.

frflos_nespokojny
27. aug 2026
@weronika171717

Skús dávať kľúč rýchlo za sebou dnu a von. Prípadne tam nastriekaj wd sprej alebo daj na kľúč olej a daj ten kľúč dnu a von viackrát za sebou. Určite to pomôže.

@weronika171717 do vložky v žiadnom prípade nepatrí wd sprej. 😭

anonym_5e920e
27. aug 2026
@frflos_nespokojny

@weronika171717 do vložky v žiadnom prípade nepatrí wd sprej. 😭

@frflos_nespokojny
Nie? Preco? Zo zvedavosti sa pytam, lebo mne tiez ako prve napadlo to premazat WD40.

eli43
28. aug 2026

@anonym_autor tiež sa mi to stáva s prekopirovanymi kľúčmi

frflos_nespokojny
28. aug 2026
@anonym_5e920e

@frflos_nespokojny
Nie? Preco? Zo zvedavosti sa pytam, lebo mne tiez ako prve napadlo to premazat WD40.

@anonym_5e920e do vložky sa používajú na to určené maziva. V odborných predajniach ti predaju vhodné na to určené mazivo. Wd40 nie je vhodne, pretože na seba viaže vodu a to je neprijateľné

ipsa646
Autor odpoveď zmazal