V ktorých obchodoch miniete najviac a prečo?
Ahojte ľudia chcem sa vás opýtať ohľadom nákupu....pretože dneska sa stala chaotický situácia nevedel som sa rozhodnúť kde isť do akého obchodu doplniť tie potrebne potraviny či isť do LIDL,BiLLA,Coop Jednota,Tessco,Kaufland pretože porovnávam všetky obchody a aké majú cenovku a kde je lacnejšie a výhodnejšie nakupovať a z rozumom...a otázka znie aké obchody častejšie navštevujete a prečo??....Neje to jedno??...Nakupujete s rozumom šetrne a s rozumom??....
Kaufland,tesco,lidl.Do lidla hlavne na mlieko,maju ho najlacnejsie,pecivo hocikde,ale chleba ma uz kazdy obchod inu cenu,no najlacnejsi bol za 1.49eur a najdrahsi 1.69.Ale uz neviem kde,len to som si vsimla.
Inac kupujeme v Polsku v Biedronke,kazdy mesiac.Aj tento sme uz boli urobili nakup za 420eur,2plne vozy.
@anonym_386e96 dobrý deň a čo sa tam oplatí ísť kúpiť a ak sa môžem opýtať koľko členna rodina ste? My keď ideme do PL na trhy, tak vždy tu biedronku obideme.
Ja objednávam z Tesca nákup raz za týždeň a väčšinou 2-3 krát na drobnosti idem do Jednoty alebo do Koruny.
Lidl. Lebo tam pracujem. Tak to mám najbližšie a mám dosť dobrý prehľad o cenách 🤷♀️
ja najviac lidl, jednota mi pride draha, mam rada aj billu, ale tam skor vynimocne chodim, kedze ju mam dalej.
@stelly652 najcastejsie lidl - lebo ho mam najblizsie. To co by som sa navozila hore dole po vsetkych akciach, tak ma bude stat viac ako usetrim. Musela by som byt na hlavu, aby som v jednom obchode kupila pecivo, v druhom mlieko a do tretieho utekala po maso, ved to stoji kopu casu a energie, ktore viem vyuzit efektivnejsie, kludne aj na to, aby som zarobila viac a nemusela robit taketo rodeo okolo nakupu potravin.
@anonym_386e96 dobrý deň a čo sa tam oplatí ísť kúpiť a ak sa môžem opýtať koľko členna rodina ste? My keď ideme do PL na trhy, tak vždy tu biedronku obideme.
@anonym_567a1a 7clenna domacnost,kupujeme tam vsetko na cely mesiac,salamy,sunky,kavy,drogeriu,mäso,cestoviny,syry,oleje,zavaraniny,jogurty cely plat,toaletak.Ideme rad radom a berieme vo velkom mnozstve,takze 2 mrazaky plne.Mame jeden truhlicovy mrazak,a klasika.Potom uz len tu nakupime pecivo,mlieko a ked nieco dojde.
@anonym_b7c085 dobrý deň a viete porovnať, či sa ozaj oplatí v tej biedronke nakúpiť?
@anonym_567a1a mne je tazko povedať, keďže na ceny nejak extra nepozerám. Kupujem to čo potrebujem. Neviem ani aké sú ceny u nás. Chodím tam hlavne preto, že mi chutia ich mliečne výrobky. Často majú akcie ale štýlom že musíš kúpiť viac veci, napr 1+1 za 50% a podobne. Aj veľa veci majú že cena za kus je vysoká ale za 3ks sa oplatí, čiže mne sa tam neoplatí robiť maly nákup aj keď som v PL pomerne často. Ale treba dávať pozor na obmedzenia počtu lebo neraz som sa stretla ako sa ľudia (vždy slovaci) hádali s pokladničkou kvoli cene strelim - masla ze ma byt po 1€ ale len pre 4ks a oni plný košík pre celú dedinu naložený. pre porovnanie cien si vieš pozrieť na ich stránke leták a prerátať.
@stelly652 Billa má najlepšie šunky
@stelly652 obrovské obchody neznášam, Terno ma u nás tovar asi podľa horoskopu, lebo niekedy niečo majú a potom to zasa nemajú. Lidl len na konkrétnych pár veci využívam, lebo tie smejdy čo tam majú, to je niekedy des. Tak skončím väčšinou v Bille alebo v Spare v Rakusku.
darmo budeš kupovat v akcii všetko ked na lietanie minieš cestovne alebo benzin
to sa da ked ich máš doslova po kope
@anonym_567a1a mne je tazko povedať, keďže na ceny nejak extra nepozerám. Kupujem to čo potrebujem. Neviem ani aké sú ceny u nás. Chodím tam hlavne preto, že mi chutia ich mliečne výrobky. Často majú akcie ale štýlom že musíš kúpiť viac veci, napr 1+1 za 50% a podobne. Aj veľa veci majú že cena za kus je vysoká ale za 3ks sa oplatí, čiže mne sa tam neoplatí robiť maly nákup aj keď som v PL pomerne často. Ale treba dávať pozor na obmedzenia počtu lebo neraz som sa stretla ako sa ľudia (vždy slovaci) hádali s pokladničkou kvoli cene strelim - masla ze ma byt po 1€ ale len pre 4ks a oni plný košík pre celú dedinu naložený. pre porovnanie cien si vieš pozrieť na ich stránke leták a prerátať.
@anonym_b7c085 ano a zbytok je za vyssiu cenu,ale zaroven lacnejsiu ako tu.Najnovsie uz ani blok nedavaju,ale poslu do appky.My tam chodime hlavne na tabak,kupime 20ks tabaku za 300eur,co u nas by vyslo aj 600eur a hned vedla je Biedronka tam nakupime.Nechame v Polsku naozaj 600,700 a niekedy aj viac eur,co keby ceny na sk boli normalne nechali by sme ich tu.Takto mesacne idu mimo sk.A to mame 120km od domu,a este rozmyslam ci sa zase nebude oplacat tam aj tankovat,ako to bolo ked sme zacinali nakupovat v Polsku.To sme si aj do bandasky natankovali.
Billa a Jednota su podla mna najdrahsie, ale v Bille je aspon kvalitny a cerstvy tovar.
Najbližšie mám lidl, takže chodím tam najviac, ale tieto časy ma prinútili pozerať letáky a keď niečo nájdem a mám cestu okolo toho obchodu, tak to kúpim. Mám zoznam, čo v ktorom obchode je a podľa toho nakupujem, ale nejdem cielene do toho obchodu, len ak je cesta okolo.
Je sranda, že ešte pred dvomi rokmi som absolútne nepozerala na ceny, vždy si kúpila, objednávala, čo sa mi páčilo a teraz sadám k letákom a vyberám o 50 centov lacnejšiu ryžu 🤦♀️.
Ja chodím hlavne do Lidla, Tesca a Billy - pozerám akcie a proste v každom z týchto obchodov nakupujem niečo konrétne.
Velky nakup v Kauflande, najma tovar v akcii kupim aj do zasoby. Maly nakup a pecivo riesim v obchodiku, ktory mam pod oknom takmer. Sem tam Billa, ked sa chcem kusok prejst.
Pri dome mám jednotu ( taký bežný denný nákup pečivo ), inak najradšej chodím do Biedronky alebo BILLy (tam mi vyhovuje že za stravné kúpiš všetko) Kaufland je pre mňa už ďalej a príde mi dosť drahší. No najlacnejšie u nás vychádza Biedronka. Napr minule mali milku v akcii po 60 centov 🤣 a krkovičku sme kúpili dva kilá za 3,50.
@anonym_b7c085 ano a zbytok je za vyssiu cenu,ale zaroven lacnejsiu ako tu.Najnovsie uz ani blok nedavaju,ale poslu do appky.My tam chodime hlavne na tabak,kupime 20ks tabaku za 300eur,co u nas by vyslo aj 600eur a hned vedla je Biedronka tam nakupime.Nechame v Polsku naozaj 600,700 a niekedy aj viac eur,co keby ceny na sk boli normalne nechali by sme ich tu.Takto mesacne idu mimo sk.A to mame 120km od domu,a este rozmyslam ci sa zase nebude oplacat tam aj tankovat,ako to bolo ked sme zacinali nakupovat v Polsku.To sme si aj do bandasky natankovali.
@anonym_386e96 tiež sme kedysi kupovali cigarety ale aj tie čo sme fajčili zdraželi a prešli sme na také ktoré tam nemajú. Ja som bola minulý pondelok a blok som dostala normálne papierový, ani sa ma nepýtala či chcem, tak možno to ešte nemajú všade zavedené. Ja mam na jednu stranu 30km a na druhu stranu asi 35km už len vyberám ktorým smerom ideme 😂
@anonym_386e96 tiež sme kedysi kupovali cigarety ale aj tie čo sme fajčili zdraželi a prešli sme na také ktoré tam nemajú. Ja som bola minulý pondelok a blok som dostala normálne papierový, ani sa ma nepýtala či chcem, tak možno to ešte nemajú všade zavedené. Ja mam na jednu stranu 30km a na druhu stranu asi 35km už len vyberám ktorým smerom ideme 😂
@anonym_b7c085 my chodime do Milowky,je to hned za hranicou,vela ludi z Cadce tam chodi,oni to maju ozaj kusok.Keby to mam takto aj ja,tak by som tam chodila kazdy tyzden na tyzdenny nakup,ale tak dobre je aj takto raz za mesiac,hned po vyplate a tu uz ozaj max do 200eur,pecivo,mlieko a to,co sa uz minie.
@anonym_b7c085 som pozerala teraz appku a uz od marca 2024,tam mam bloky.To som ani nevedela,ze uz vtedy to tak posielali,asi pomaly prestupuju na to.

Kaufland,tesco,lidl.Do lidla hlavne na mlieko,maju ho najlacnejsie,pecivo hocikde,ale chleba ma uz kazdy obchod inu cenu,no najlacnejsi bol za 1.49eur a najdrahsi 1.69.Ale uz neviem kde,len to som si vsimla.
Inac kupujeme v Polsku v Biedronke,kazdy mesiac.Aj tento sme uz boli urobili nakup za 420eur,2plne vozy.