Ako funguje kúpa nehnuteľnosti cez ŠFRB?
Ahojte,
Prosím vás tí ktorí ste kupovali byt/dom cez ŠFRB , ako to funguje ? Musime si vyhliadnuť nehnuteľnosť a rezervovať a potom podať žiadosť na šfrb? Čo všetko treba vyplniť, aké dokumenty? Mam v tom celkom chaos, máme 2 deti ja som do marca na dobu určitú a manžel neurčitú obaja mame 1200€ v hrubom a on este na ruku ale to sa samozrejme nerata plus úver máme. Vieme dolozit aj zmluvu kde byvame v podnajme kolko platime ? Treba mat aj nejaké svoje peniaze alebo dajú tolko kolko je nehnutelnost? Dakujem pekne 🙂
@anonym_autor je tu obrovská diskusia na túto tému
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/je-realne-ziskat-pozicku-cez-sfrb/
prečítala som si seriózne každú stranu každej jednej diskusie či tu alebo na modrej streche, články, všetky podmienky na stránke šfrb, bez toho som nad tým ani neuvažovala. Šfrb je hrozný proces, ale máme vďaka tomu dom. Keby nemám naštudovaný každý jeden mikro detail tak sa na to neodhodlám. O úver zo šfrb sa ti oplatí žiadať hneď na začiatku roka, ako zvýšili limit tak sa rozpočet rýchlo vyčerpá. Podmienok je milión, nejdem ich tu všetky písať, ale áno, musíš mať vyhliadnutú nehnuteľnosť, podpísanú kúpnu zmluvu a aj prípadne zaplatenú zálohu, vlastné zdroje atď. Záleží od prípadu.
my sme boli na strane predavajucich, a bolo to nieco strasne, skoro rok to trvalo

Ahoj, uver mate na co?
Chcete byt ci dom...? Ano, prvy problem budete mat pri hladani - len velmi male percento majitelov je ochotne predavat byt s naslednym financovanim cez sfrb (vlastna skusenost, rok sme hladali).