icon

Financovanie nehnuteľnosti cez ŠFRB v roku 2026

helena225
11. mar 2026

Ahojte, z manželom riešime financovanie nehnuteľnosti cez ŠFRB. Chcela by som sa opýtať, či je tu niekto kto to tiež rieši v tomto roku a či už máte nejakú odpoveď, resp aký proces nás čaká.
Žiadosť sme podali na podateľni koncom februára avšak zatiaľ ju ešte nemáme zaevidovanú resp poradové číslo nám ešte neprišlo.

Ďakujeme

curlie
11. mar 2026

@helena225 ahoj Helenka, mám takú hlúpu otázku ale naozaj ma to zaujíma. V čom je rozdiel medzi takýmto financovaním nehnutelnosti a hypotékou? 🤔

anonym_91c5f5
11. mar 2026
@curlie

@helena225 ahoj Helenka, mám takú hlúpu otázku ale naozaj ma to zaujíma. V čom je rozdiel medzi takýmto financovaním nehnutelnosti a hypotékou? 🤔

@curlie volakedy bol vo vyske uroku... potom pri urokoch blizkych nule sa ten rozdiel dost zmazal, ale je mozne, ze teraz je to zase citelne...

curlie
12. mar 2026
@anonym_91c5f5

@curlie volakedy bol vo vyske uroku... potom pri urokoch blizkych nule sa ten rozdiel dost zmazal, ale je mozne, ze teraz je to zase citelne...

@anonym_91c5f5 ahaaaa, zaujímavé. Vďaka za informácie 😊

helena225
autor
12. mar 2026

Ano ide hlavne o úrok. Zatiaľ čo banky aktuálne okolo 3,2% a splatnosť max 30r tak Sfrb dáva 1% a 40rokov.

anonym_fc7ad5
13. mar 2026

@helena225 ja som si podávala žiadosť koncom januára, zaevidovali ju začiatkom februára, ale stále nemám od nich žiadne stanovisko

bodi322
22. apr 2026

ahojte, potrebujem sa informovať, je tu niekto, kto už má za sebou podpísané záložné zmluvy? aký je postup? šfrb zašle návrh na vklad záložného práva tlačivo a potom čo? potrebujem zistiť, čo všetko sa ešte ide riešiť a čo všetko bude zasielané na podpis. dakujem