Ako kúpiť a spravovať byt v Egypte?
Ahojte dievcata mam na vas taku otazku zvazujem kupu bytu v egypte kde by sme mohli travit zimne mesiace v teple a v lete ho prenajimat asi hurghadaalebo inde nemam vybranu konkretnu destinaciu. Egypt milujme mame ho dost precestovany mimo rezortov skor styl roadtrip. Mate prosim niekto s tymto skusenosti ako to funguje po pravnej stranke kupa bytu? Mate nejake overene agentury cez ktore ste toto riesili? Ako to mate po logostickej stranke kto vam ten byt spravuje, upratuje po prenajmoch, pripadne riesi drobne problemy? Budem vdacna za kazdu dobru radu dakujem 🙏
Pribeh len tuna zo Slovenska : kolega pracujuci v Nemecku mal v jednom meste dom, ktory mal rozdeleny na 4 bytove jednotky a fungovalo to oficialne ako penzion. Do jedneho bytu pustil nejaku rodinu s tym, ze budu robit spravcov a upratovat. Casom sa dozvedel, ako poza jeho chrbat prenajimaju ostatne byty a peniaze beru pre seba ...
@patrike ano, tusim v spanielsku uz toto obmedzovanie riesia. ja skor uvazujem o byte na prenajom na slovensku, manzel zase nad akciovymi trhmi, co ja sa trosku bojim 😁
@anonym_6273c5 aj v turecku uz je s tym problem som citala na fb od jednej co tam zije..ze uz to nieje take jednoduche
@svetlonos
@anonym_5afc14
Dakujem za odpovede k veci pozriem. Ked som tam bola naposledy som tamspounala jednu oani z belgicka kupil atam pozemok a stavala dom bola to viacenej rychla konverzacia cestou v taxiku vtedy ma to pris nezaujimalo teraz lutuj3m ze na nu nemam kontakt. Vravela ze hlavne tteba fakt dobreho pravnika co je dolezitejsie ako dobra realitka v egypte... Tak teraz patram ako viem 🙈
@anonym_autor tiež práve riešim to isté.... vyberte si rezort, ktorý poskytuje property management a ten sa Vám o všetko postará 👍
@anonym_autor tiež práve riešim to isté.... vyberte si rezort, ktorý poskytuje property management a ten sa Vám o všetko postará 👍
@palomino700 a samozrejme zmluvu cez RK + vybaviť Green contract + tawkil
Pribeh len tuna zo Slovenska : kolega pracujuci v Nemecku mal v jednom meste dom, ktory mal rozdeleny na 4 bytove jednotky a fungovalo to oficialne ako penzion. Do jedneho bytu pustil nejaku rodinu s tym, ze budu robit spravcov a upratovat. Casom sa dozvedel, ako poza jeho chrbat prenajimaju ostatne byty a peniaze beru pre seba ...
@patrike
Aj nám sa to stalo. Máme dom v strede mesta, ktorý má 3 parkovacie miesta. Známi si ho chceli objednať, volali nám, že termín je zablokovaný a nedá sa rezervovať. Tak som tam išla a dom bol plný upratovačov z Airbnb, ktorí tam prespávali. Tak sme s krátkodobým prenájmom hneď skončili, aj keď sme dosť investovali do prerábky a nábytku. Teraz prenajímame dlhodobo cez agentúru.
@anonym_6273c5 aj v turecku uz je s tym problem som citala na fb od jednej co tam zije..ze uz to nieje take jednoduche
@slavomira236 kupi apartman a kvoli restrikciam ho nebude mat potom komu predat...
@patrike nie nestaci a pytam sa ludi ktori maju s tymto realne skusenosti nie na nazor o dubaji. Ale vdaka za odpoved
@anonym_autor
Ja som kontrolovala na Reddit Egypt, ze vraj sa teraz moc neoplati co je lepsie pre vojnu vykupuju z okolitych krajin Egypt je stale relativne bezpecny.
@katka_1983 super konecn eodpoved k veci dakujem. Tiez asi hurghada byt v nejakom tlrwzorte ktory ma 24/7 security a teda sa mi tam nenastahuju bezdomovci iba tak. Len teda neviem aky je presne postup. Nemam vybrany konkretny rezort. Ak mate blizsie info beskutocne mi to pomoze hlavne ako postupovat aby to po pravnej stranke bolo ok. Vdaka
@anonym_autor
Myslím že tu to nemám zmysel verejne preberať, lebo tie komentáre 🤣🫣🙈🤯
Napíšte mi súkromne a môžeme podebatovať.
@katka_1983 Noze sem daj nakupnu cenu + naklady prerabky + mesacne naklady.
@patrike
Akože a prečo by som to sem mala dávať? 🤣
@anonym_autor
Myslím že tu to nemám zmysel verejne preberať, lebo tie komentáre 🤣🫣🙈🤯
Napíšte mi súkromne a môžeme podebatovať.
@katka_1983 ok napisem neskor k3d pridemnvecer z prace alebo zajtra vdaka 🩵
@patrike
Akože a prečo by som to sem mala dávať? 🤣
@katka_1983 Aby som si urobil zakladny obraz, ako to vychadza a ci je to rentabilne. Take udaje na anonymnom fore nicomu nevadia.
Ja to v pohode poviem : nakupene zbrojarske ETF za 20 000, dnes (za rok) mam z toho 40 000. Na jeden klik predam, na druhy mam peniaze na ucte. Bez arabskych zlodejov a s nulovou danou.
@katka_1983 Aby som si urobil zakladny obraz, ako to vychadza a ci je to rentabilne. Take udaje na anonymnom fore nicomu nevadia.
Ja to v pohode poviem : nakupene zbrojarske ETF za 20 000, dnes (za rok) mam z toho 40 000. Na jeden klik predam, na druhy mam peniaze na ucte. Bez arabskych zlodejov a s nulovou danou.
@patrike
Ja nerozumiem čo to je zbrojárske ETF...
@patrike
Ja nerozumiem čo to je zbrojárske ETF...
@katka_1983 ETF , ktore je zamerane na obranny priemysel (zbrane).
@katka_1983 ETF , ktore je zamerane na obranny priemysel (zbrane).
@patrike
Ona tu má fotky, nie je tu anonymné 😉

@katka_1983 super konecn eodpoved k veci dakujem. Tiez asi hurghada byt v nejakom tlrwzorte ktory ma 24/7 security a teda sa mi tam nenastahuju bezdomovci iba tak. Len teda neviem aky je presne postup. Nemam vybrany konkretny rezort. Ak mate blizsie info beskutocne mi to pomoze hlavne ako postupovat aby to po pravnej stranke bolo ok. Vdaka
@anonym_autor Teraz si predstav, ako prave ten straznik tam nasackuje svoju rodinu alebo znamych a budu ti tam byvat zadarmo. Ako to na tie tisice km na dialku vyriesis ?
Proste scenar, ked samotna agentura bude neseriozna, tam je kazdy kazdemu bratranec a ty si biely cudzinec, nepoznas jazyk, predpisy.