Ako riešiť neplatiaceho nájomníka v prenajatej garáži?
Ahojte, prenajímam garáž v Bratislave Ružinov už 7 mesiacov a nájomník mi posledné 2 mesiace nezaplatil nájom, máme podpísanú zmluvu ale bez notárskeho overenia, prestal mi dvíhať telefón a na správy reaguje vyhýbavo, dala som mu posledný termín na úhradu ale nič sa nezmenilo, čo by ste robili na mojom mieste aby som to vyriešila čo najrýchlejšie, ďakujem za každý názor
1) pozri zmluvu - ja mám že keď nezaplatia hoc aj mesiac môžem im ukončiť okamžite zmluvu
2) pošli oficiálny list, že mu dávaš týždeň na vysťahovanie a pokiaľ tak neurobí, dňa 24.5. O 14:00 prídeš,otvoris garáž a dám mu tie veci vystahuješ za prítomnosti polície.
Polícia nebude riešiť či zaňho platíš daň, kontaktuj ich s tým čo je vo veci a či by vedeli spísať zápisnicu o tom, že ideš tie veci po opakovaných výzvach vysťahovať.
Známa takto vysťahovala RODINU potom, čo jej 5 mesiacov neplatili nájom v byte. Prišla polícia a za ich pritomnost8 vyhodila tej rodine všetky veci z bytu a vymenili zámok. Žiaden problem z toho nebol
1) pozri zmluvu - ja mám že keď nezaplatia hoc aj mesiac môžem im ukončiť okamžite zmluvu
2) pošli oficiálny list, že mu dávaš týždeň na vysťahovanie a pokiaľ tak neurobí, dňa 24.5. O 14:00 prídeš,otvoris garáž a dám mu tie veci vystahuješ za prítomnosti polície.
Polícia nebude riešiť či zaňho platíš daň, kontaktuj ich s tým čo je vo veci a či by vedeli spísať zápisnicu o tom, že ideš tie veci po opakovaných výzvach vysťahovať.
Známa takto vysťahovala RODINU potom, čo jej 5 mesiacov neplatili nájom v byte. Prišla polícia a za ich pritomnost8 vyhodila tej rodine všetky veci z bytu a vymenili zámok. Žiaden problem z toho nebol
@anonym_d7e4e5 Zaujimave, asi sa to lisi obvod od obvodu, lebo u nas ta s tym poslu prec, ze mas obciansky spor a oni asistuju, len ak niekto nie je doma a hori / ide plyn / tecie voda.
Na rozdiel od bytu mas pri garazi lepsie paky, lebo to nie je "obydlie". Veci mu ale nemozes vyhodit na ulicu, musis ich uskladnit a chranit. Ak tam ma auto dnu (hoc aj vrak), tak ho tazko dostanes vonku bez rizika poskodenia.
Na rozdiel od bytu mas pri garazi lepsie paky, lebo to nie je "obydlie". Veci mu ale nemozes vyhodit na ulicu, musis ich uskladnit a chranit. Ak tam ma auto dnu (hoc aj vrak), tak ho tazko dostanes vonku bez rizika poskodenia.
@patrike poslala by som aj list aj sms a pripadne aj email o vyskladnení. Kde to akože ma dať aby ochránila jeho majetok? Ona tie veci môže aj zadržať ako protihodnotu za ušlý nájom ak to ma v zmluve. Preto je dôležité mať dobrú zmluvu
@patrike poslala by som aj list aj sms a pripadne aj email o vyskladnení. Kde to akože ma dať aby ochránila jeho majetok? Ona tie veci môže aj zadržať ako protihodnotu za ušlý nájom ak to ma v zmluve. Preto je dôležité mať dobrú zmluvu
@anonym_d7e4e5 To je presne pointa, nesmies nechat cudzie veci rozkradnut alebo znicit. Ani v pripade, ak ti dlhuju.
@anonym_autor co mate v zmluvnych pidmienkach, ake mate dovody moznej vypovede?
@anonym_d7e4e5 Zaujimave, asi sa to lisi obvod od obvodu, lebo u nas ta s tym poslu prec, ze mas obciansky spor a oni asistuju, len ak niekto nie je doma a hori / ide plyn / tecie voda.
@patrike Tiez sa mi to nezda. Pokial viem, tak policajti konaju/asistuju jedine v pripade sudneho prikazu. Mame na SK znamu kauzu, kde vystahovat neplatica trvalo 13 rokov.
Napadla mi mozno blbost - napisat mu, ze z dovodu poskodenia zamku si musela vymenit zamok. A naozaj dat novu vlozku. Ze by si mu chcela dat novy kluc. Ale miesto odovzdania dat pri garazi. A uz ked tam bude pri tebe, tak vyhadzat veci a povedat, jaaaj, prisli ste si po veci . Paci sa. Vyhadzat, zamknut a odist.
Ak by po kluc nechodil, poslat mu niekolko sprav, ze si musela vymenit kluce, nech si po ne pride. Ale stale mat garaz zamknutu, nebude tam mat pristup.
Ale asi by som sa popytala aj pravnika, co sa s tym da robit.

@anonym_autor čo máte v zmluve, aky postup pri nezaplatení, pri omeškaní? My taký, že keď nezaplatíme 2 mesiace, máme výpoveď, ak nebudeme spolupracovať, vydeložujú nás na naše náklady. Takže, napísať oficiálny upomienkový list, že do toho a toho chcete na účte peniaze a od toho a toho dátumu uvoľniť garáž. V miernom prípade ich vysťahujete a nemusí vás to zaujímať. Záleží však, na zmluvných podmienkach.