icon

Ako ste si vyberali stavebný pozemok?

2. jún 2026

Keby ste dnes vyberali pozemok na stavbu domu znova, čo by ste urobili inak?

My sme na začiatku pozerali hlavne na cenu a lokalitu, ale postupne zisťujeme, že dôležitých vecí je oveľa viac. Čo vás po kúpe napr. prekvapilo alebo sklamalo?

anonym_06947f
2. jún 2026

My sme nakoniec síce nekúpili, ale cena, lokalita, obchody, školy, škôlky, príroda, neprítomnosť fabriky, smetiska, dostupné siete, dostupné komunikácie a pod. Pozerali sme 1 pozemok, mala sa tam vybudovať cesta v dohľadnej dobe, doteraz tam nič nie je. Takže na zelenej lúke by som pozemok nekupovala.

anonym_ae88d3
2. jún 2026

Pre mna bolo rozhodujuce:
1, prva dedina pri meste, s minimalnymi kolonami
2, pozemok uzsi a dlhsi /sukromie na zahrade/
3, svetove strany J a Z na zahrade
4, inzinierske siete a pozemok urceny na vystavbu
5, prevazne mlade rodiny
- mam nevyhody ako nizka vybavenost obce/iba obchody a skolka/, taktiez mierny zapach z blizkej spalovne
Rozhodni sa Ty, co jw pre Teba dolezite..

anonym_a39831
2. jún 2026

Okrem spomínaného - susedia. Raz, keď sme boli na obhliadke, prišiel "sused" domov autom z práce, hneď zobral bicykel a veeeľmi nenápadne sa bicykloval dookola po ulici. Žena s deťmi celý čas pozerali z okna. Tam by som bývať nechcela.

3petka
2. jún 2026

@anonym_autor my sme pozerali na miesto či nás nejako ešte neobstavaju a nebudú nám tienit. Od obce sme chceli potvrdenie že siete v blízkosti pozemku sa môžu použiť na pripojenie. Samozrejme siete tam museli byt. A to že je u nás skolka škola obchod.

tilly
2. jún 2026

Lokalita, lokalita, lokalita. To je alfa a omega v bývaní.
Keď máme dobrú, tak nech je to nová štvrť, alebo aspoň novšia zabývaná, alebo ak staršia, tak nech nie je v blízkom okolí ruina na spadnutie. Samozrejme, zloženie obyvateľstva zaváži. Ak je v tej štvrti bordel, nee. A také, že blízko diaľnice alebo priemyselnej štvrte, apod neuvažujem.
Všetky siete na pozemku, nie v dosahu. Nepotrebujem plyn, ale elektriku, vodu a kanalizáciu áno. Studňu chcem, ale nie ako jediný zdroj vody. A čističku alebo žumpu nechcem riešiť, kanál musí byť. Prístupová cesta musí byť osvetlená, asfaltka s kanalizaciou a dostatočne široká. Nie, že sa budem na vlastný pozemok vytáčať na trikrát a nebudem vedieť parkovať na ulici.
Rozmery musia mať hlavu a pätu. Pod šírku 17m ani neuvažujem.
Samozrejme na katastri musí byť všetko čisté cesta musí patriť obci alebo k nej musí byť vecné bremeno. A musím poznať regulativ výstavby.
To asi taký základ, čo mi napadol.
Ťažko sa teraz hľadajú dobré pozemky. Kedysi som vedela kúpiť hneď, teraz som hľadala aj pár mesiacov a naposledy sme kúpili na náhodu posledný pozemok v novej štvrti.
Pozemky hľadám a kupujem cez 20 rokov.

anonym_866eb7
2. jún 2026

@anonym_autor bol blízko nášho domu, netrebalo moc cestovať, pozemok bol na kopci. To boli priority. Teraz som jeden zdedila, ešte netuším, ako to tam vypada, nechám ho dcére, ak bude chcieť stavať. Keď nie, postavím si chatku

misulka22
2. jún 2026

Ja len postreh pozrite si aka je poda.my mame il a je to otras.il uz nikdy

anonym_5d2b56
2. jún 2026
@misulka22

Ja len postreh pozrite si aka je poda.my mame il a je to otras.il uz nikdy

@misulka22 Kvôli čomu?

eeffka
2. jún 2026
@anonym_5d2b56

@misulka22 Kvôli čomu?

@anonym_5d2b56 lebo si mozes zalozit fabriku na hrnceky 🤣🤣🤣riez mame, zapichnes lopatu a ostane plastelina na nej, "paradne" sa cokolvek kope

anonym_1a3530
2. jún 2026

Vodovod a kanalizácia

natalka13
2. jún 2026

Lokalita first, predsa viem kde chcem byvat.
Potom mhd obchod skolka
V Ba uz sa kupuju z 95% iba domy, lebo dobrych pozemkov uz niet.
Teraz hladam byt, lokality mam dve a viem ze inde nehladam. Kedze je to potencialne byvanie pre mna.

anonym_fe12f0
2. jún 2026

@anonym_autor
Ja som takto raz išiel obzerať pozemky. Bola tam ceduľa a súkromné číslo, tak som zavolal. Dohodli sme sa a zaplatil som. Potom mi prišiel plán z katastra na iný pozemok. Ten, čo som chcel kúpiť, bol vedľajší, ale cez neho jazdili nákladné autá, tak vyhodili ceduľu na susedný pozemok. Nakoniec som kúpil iný pozemok, ktorý bol skoro raz taký veľký.😀

anonym_fbfae8
2. jún 2026

My sme bezhlavo kupili prvy ponuknuty pozemok, lebo vzdialeny kamarat potreboval pozicat peniaze,tak nas ‘nahlupel’, ze nam pusti par metrov z jeho pozemku, aby sme mohli stavat na takom mini pozemku.Bolo to rychle rozhodnutie, my sme chceli stavat.Nakoniec mame vyhody-pozemok v mesta, blizko centra ale v tichej ulici.

misulka22
Včera o 07:59
@anonym_5d2b56

@misulka22 Kvôli čomu?

@anonym_5d2b56 ked prsi je to smyklave bahno na ktorom sa idem zabit ked je sucho je to tvrde akp kamen.okrem buriny v tom nic nerastie mame vyvysene zahony so substratom lebo il nula bodov.ale teda najhorsie je ked to je mokre- lepkava smykpavs hmota