icon

Bývame v nájme. Môže majiteľ robiť obhliadky bytu?

Včera o 20:51

Ahojte 🙂

Bývame v byte v nájme, majiteľ ho chce predať na jar. Dal nám 3 mesiace výpovednú lehotu. To je ok. Ale už teraz chce chodiť s realiťakom a záujemcami pozerať. Chce aby sme vždy pripravili byt na obhliadku. Realitak chce robiť video a aby všetky naše veci boli preč vtedy. Je toto ok? Lebo podľa mňa na to nemá právo keďže platíme nájom stále. Máme všetko v byte ktorý naplno užívame. Neviem si predstaviť každý týždeň teraz pripraviť byt na obhliadku. Ako postupovať? Ďakujem 🙂

Strana
z3
sisaka
Dnes o 15:51
@anonym_96d1ef

@sisaka
Spravis to iste sko agenti robia s novymi este nedokoncenemi, predavat prazdny byt, AI to vyrobi len si povedz styl alebo daj si to vyrobit v Cine vsak sme v 2026

@anonym_96d1ef vieš o tom, že ľudí zaujima skutočnosť nie nejaké AI upravené fotky a keď niečo chcú kúpiť alebo prenajať to dokonca chcú najprv vidieť na vlastné oči?
Ja nie som bytový architekt a neponúkam ľuďom nejaké sny ale realitu. U nás sa predavajú/prenajimaju byty s kuchynskou linkou, spotrebičmi ako mikrovlnka, sporák, chladnička, práčka, sušička, šatníky sú zabudované …Nebudem zavádzať nepravdivými fotkami, ani sa nemienim babrať s vymazávanim bordelu nájomcu, keď nikto nemal doteraz problém mať v byte (ktorý im nepatrí a musia dodržiavať určité pravidlá) poriadok.

sisaka
Dnes o 15:57
@simona20201309

@anonym_autor jeeeejda ved on to chce len na jedno natočenie..... 🙏
Tak predsa tých veci mate veľa a všade.. ak nedokážete upratať tak ze máš všetko odložené v skriniach, tak potom sa nehnevaj, ale toto by si fakt mal pochopiť. Zapratany byť sa naozaj ťažko predáva. Možno bude stačiť tie veci vyložiť pred dcére na tých 20min. A aj keď platíte, stále je to jeho byt, takže keď ho chce predať tak asi ho nepredá len na základe fotiek. Je to úplne bežné keď sa predáva byť, tak obhliadky sú aj s nájomníkmi na gauči.

@simona20201309 tiež si neviem predstaviť, čo za bordel tam musí byť, keď má problém upratať a v deň, keď prídu na obhliadku nemať tam povykladanych milión harabúrd.

autor
Dnes o 16:19
@anonym_e58d21

niet nad dobre a detailne pripravenu zmluvu..
autor, to, ze si nastvany je pochopitelne.
ale ides do konfliktu, ked majitelovi hrozi financna strata. je uplne jedno, ci mu budu v pripade prazdneho bytu najblizsie mesiace chybat peniaze na dovolenku v dubaji alebo na onkoliecbu pre pribuzneho, pripadne bude mat problem s bankou pri nesplacani hypoteky. proste chce mat istotu, ze hned po tebe ubytuje noveho najomnika. asi by si ako majitel uvazoval rovnako..

@anonym_e58d21 haloo byt predáva nie hľadá za nás náhradu

anonym_e58d21
Dnes o 16:39
@anonym_autor

@anonym_e58d21 haloo byt predáva nie hľadá za nás náhradu

@anonym_autor haloo, situaciu to nemeni.. potrebuje peniaze a neskorsi predaj bytu tomu brani. zjavne potrebujes konflikt. drzim palce.

anonym_d6d2dd
Dnes o 16:51
@sisaka

@simona20201309 tiež si neviem predstaviť, čo za bordel tam musí byť, keď má problém upratať a v deň, keď prídu na obhliadku nemať tam povykladanych milión harabúrd.

@sisaka tiež si myslím. Náš nájomník s tým nemal vôbec problém. A tiež tam bol 5 rokov. Dokonca celý byt vymaľoval, keď odchádzal.

anonym_9b26b2
Dnes o 17:08
@sisaka

@anonym_96d1ef vieš o tom, že ľudí zaujima skutočnosť nie nejaké AI upravené fotky a keď niečo chcú kúpiť alebo prenajať to dokonca chcú najprv vidieť na vlastné oči?
Ja nie som bytový architekt a neponúkam ľuďom nejaké sny ale realitu. U nás sa predavajú/prenajimaju byty s kuchynskou linkou, spotrebičmi ako mikrovlnka, sporák, chladnička, práčka, sušička, šatníky sú zabudované …Nebudem zavádzať nepravdivými fotkami, ani sa nemienim babrať s vymazávanim bordelu nájomcu, keď nikto nemal doteraz problém mať v byte (ktorý im nepatrí a musia dodržiavať určité pravidlá) poriadok.

@sisaka
Rozmyslas prvoplanovo

lentak1223
Dnes o 17:31

@anonym_autor My sme boli v nájme, vedeli sme, že len na rok a pri podpise zmluvy sme súhlasili s tým, že posledný mesiac môžu chodiť záujmecovia o nájom na obhliadky. My sme ale boli v byte nezariadenom. Takže majiteľ dal na internet fotky predtým. Ale o žiadny poriadok nás nežiadal, ani o skrývanie vecí. Realiťák vždy zavolal a dohodol sa s nami. Záujemcov mali asi po 4. obhliadke. Čiže nás to ani nejak neobmedzovalo.

lentak1223
Dnes o 17:38
@sisaka

@sisaka A nie neupratovala som viac pred obhliadkou ako inokedy, ani neskrývala veci. Keď tam išli, neboli sme doma...išiel tam len realiťák so záujemcom. Majiteľ aj tak vždy po nájomníkoch dal byt upratať firme a ak bolo treba niečo opraviť, tak opravil.

sisaka
Dnes o 19:23
@lentak1223

@sisaka A nie neupratovala som viac pred obhliadkou ako inokedy, ani neskrývala veci. Keď tam išli, neboli sme doma...išiel tam len realiťák so záujemcom. Majiteľ aj tak vždy po nájomníkoch dal byt upratať firme a ak bolo treba niečo opraviť, tak opravil.

@lentak1223 vporiadku. Gratulujem? Neviem, čo na to povedať 🤷‍♀️
Ľudia upratujú, neupratujú, fotí sa prázdny byt, zariadený… napísala som svoju skúsenosť, nikomu nevyvraciam jeho

Strana
z3