Bývanie s piatimi deťmi
Pobyt v azylovom dome bol v minulosti časovo limitovaný (max 1 rok) - neviem, či to platí aj teraz. Ale v azylákoch má byť aj sociálna sestra (aspoň externistka) - tá ti nevie poradiť?
@anonym_b12191 mne je do plaču, len pre tie deti... to, že bola nezodpovedná a vedela rozťahovať nohy, to je ako v poriadku ? Deticky za nic nemozu, ale nezodpovednost rodicov... my aby sme prezili ( zaplatili byvanie najom elektrika plyn atd ) kupili stravu nas vijde 1000€ .. a to mam 3 deti ... a tu sa len tak niekto spolieha, že si ich vezme noekto pod kridla a postara sa .. to vieš...
Ani v jednej sprave som necitala od nej, preco im nepredĺžia zmluvu, pretože len tak vyhodiť zo zariadenia ich nemožu na ulicu a ešte s deťmi, tie su chranene ... cize skor mi to pride ako jej hrdosť, asi sa jej nechce respektovať podmienky ..pretoze oni sa jej tam o deti vedia ppstarat a ona ma ost do prace... pracovala som v takych zariadeniach... ale nastastie sme tam slusnych ludi, aj keby len na pol denku sla napri koli kojeniu .. ale aspon by ukazala svoju schopnost zatial co sa jej tam postaraju o deticky
@anonym_04675a prestan vyplakavat za jej deticky a prestan vypisovat o roztahovani noh, je to trapne. Aj ona raz bola dietatko, male nevinne, ktore malo rovnako nezodpovednych rodicov a prevzala od nich rovnaky vzorec fungovania. Clovek z takeho prostredia sa tazko vyhrabe, nie je to jednoduche. Snad sa ozve felinde a nieco spolu poriesia. V krizovom centre ju snad naucia financnej gramotnosti a pomozu jej so startom do zivota a jej deti uz budu moct mat lepsi start do zivota.
@pr85 no a takto vyzera krestanska laska v praxi😄
@anonym_5c2dc9 😀 Určite má aj tetovanie, hriešnica 😀
@anonym_6214fe a je ta gramatika naozaj taká dôležitá? Lebo tvoja je ok, ale stále znieš ako ľudský odpad 🤔
@anonym_005fcc a ako napríklad chce učiť svoje deti keď ona nevie napísať jednu vetu bez chýb . Odpad je ona že toto dovolila a urobila si 5 detí.
@anonym_5c2dc9 Tak celý ten príspevok aj gramatickymi chybami vyzerá, že niekto len dobre trolluje.
@pr85 to nieje troll ale klasika rómka z osady
@anonym_6214fe Tak Lučenec, to by aj sedelo.
@pr85 osád na Slovensku je až až. Ale stačí jej gramatika a je jasná .
@pr85 to nieje troll ale klasika rómka z osady
@anonym_6214fe toto som pisala,ci tam nemaju osady??Tiez ma to hned napadlo.
Si v riadnej kasi. Nemas velmi na vyber. Chod robit opatrovatelku do Rakuska naspat, na rakusku zmluvu s rakuskou agenturou, nie slovenskou. Budes mat plat + pridavky na 5 deti tisicku (5*200 eur, zozen si niekoho, kto Ti vybavi). Z platu budes riesit stravu a potreby pre seba a deti a z pridavkov zaplatis ubytovanie (v Lucenci nie je take drahe) a osobu, co sa Ti postara 2 tyzdne o deti (idealne stara matka, sestra, sesternica, proste niekto z rodiny, kto ma cas a da sa na neho aspon ako tak spolahnut). A prihlas sa aj do https://www.employment.gov.sk/sk/uvodna-stranka... A muza na sud, pekne vyzivne od neho dostat, ked su deti jeho, bude musiet platit /alebo nahradne vyzivne stat za neho/
@anonym_6214fe co ty ides vyhlasovat o sterilizovani inych zien? 🤦♀️
@anonym_6214fe rasistka👎
@anonym_6214fe rasistka👎
@anonym_5c2dc9 nech sa páči ber si ju domov a potom uvidíš 🤦
@anonym_5c2dc9 nech sa páči ber si ju domov a potom uvidíš 🤦
@anonym_6214fe ty nerozhodujes o tom, kto sa ma sterilizovat ani kto si koho ma brat domov. A nastastie ani tebe podobni rasisti. Taketo praktiky tu uz boli. Sa chces hrat na doktora Mengeleho?
Ja to nemôžem čítať.. normálne ma z toho pravopisu bolia oči. Ako môže náš školský systém vygenerovať niečo takéto???
@extempore ver mi, ze tato ani do skoly poriadne nechodila, to bolo same chybanie, mozno osobitna skola, ved aj odtial vychadzaju ludia, nie kazdy je vzdelatelny. Su ludia, co sa naucia maximalne samoobsluzne veci, ale nejake akademicke vzdelanie necakaj.
@anonym_342994 ďakujem to máte pravdu
@klaudi32 moje rady
- sterilizacia, aby si uz nemala dalsie deti
-deti dat do detskeho domova na nejaky cas (aj niekolko rokov, bez moznosti adopcie, aby si sa k nim vedela dostat)
- ty ist pracovat - zahranicie, chyzna, pomocna sila v kuchyni a setrit a setrit
- vratit sa domov, z nasetreneho si zabezpecit nejake skromne byvanie
- deti uz budu vacsie, budu chodit do skoly, ty si najdes pracu tu, tiez napr ako chyzna, ci pomocna sila v kuchyni
- postaras sa, aby tvoje deti skoncili aspon strednu skolu s maturitou a boli z nich dobri ludia
- tvoj zivot si bohuzial premarnila, zadarmo ti nikto nic neda a bez penazi podnajom nenajdes, deti skoncia v detskom domove tak ci tak
@anonym_6214fe ty nerozhodujes o tom, kto sa ma sterilizovat ani kto si koho ma brat domov. A nastastie ani tebe podobni rasisti. Taketo praktiky tu uz boli. Sa chces hrat na doktora Mengeleho?
@anonym_5c2dc9 kľudne lebo toto len deti vie robiť nič iné
@klaudi32 moje rady
- sterilizacia, aby si uz nemala dalsie deti
-deti dat do detskeho domova na nejaky cas (aj niekolko rokov, bez moznosti adopcie, aby si sa k nim vedela dostat)
- ty ist pracovat - zahranicie, chyzna, pomocna sila v kuchyni a setrit a setrit
- vratit sa domov, z nasetreneho si zabezpecit nejake skromne byvanie
- deti uz budu vacsie, budu chodit do skoly, ty si najdes pracu tu, tiez napr ako chyzna, ci pomocna sila v kuchyni
- postaras sa, aby tvoje deti skoncili aspon strednu skolu s maturitou a boli z nich dobri ludia
- tvoj zivot si bohuzial premarnila, zadarmo ti nikto nic neda a bez penazi podnajom nenajdes, deti skoncia v detskom domove tak ci tak
@zuzana76 To su sice pekne a mudre rady, ale vsetci tak nejak tusime, ze sa na 99% nestanu skutocnostou. Skor pride dieta c.6. Taka je realita.
@zuzana76 To su sice pekne a mudre rady, ale vsetci tak nejak tusime, ze sa na 99% nestanu skutocnostou. Skor pride dieta c.6. Taka je realita.
@anonym_de5239 ja viem, ale jedine takto by to mohla urobit, inak jej deti odoberu tak ci tak a cudujem sa, ze kde je socialka, tolko ludi, co studovalo socialnu pracu a realne problemy nikto neriesi.
@anonym_de5239 ja viem, ale jedine takto by to mohla urobit, inak jej deti odoberu tak ci tak a cudujem sa, ze kde je socialka, tolko ludi, co studovalo socialnu pracu a realne problemy nikto neriesi.
@zuzana76 A čo s tým akože chceš robiť? Sú to cigáni, na tých by pomohla len sterilizácia, hoci nútená. A tú, žiaľ, urobiť nikto nemôže. Učiť sa to nebude, robiť to nebude. Keď jej deti odoberú, narobí si ďalšie a ešte budeme zbytočne živiť tie v opatere štátu. A načo? Z cigáňa nikdy nič užitočné nevyrastie, nech by bieli urobili čokoľvek, vychovávali ich, snažili sa, z tých detí budú aj tak len ďalší poberači dávok, kriminálnici a paraziti.
Treba si uvedomiť, že cigáni žiadne mimoriadne problémy nemajú. To, ako žijú, je ich životný štýl a chyba je práve to, že ich riešime. Treba zrovnať osady, so zemou, zrušiť im akúkoľvek zdravotnú a sociálnu starostlivosť, pokiaľ nechcú pracovať, začať ich trestať za porušovanie zakonov a vyhnať nich zo štátu. Nech idú tam, kde sú vítaní. Len to by sme nesmeli byť prehnane humanni a tváriť sa, že sú to tiež ľudia a ich život má pre spoločnosť nejakú hodnotu.
@zuzana76 A čo s tým akože chceš robiť? Sú to cigáni, na tých by pomohla len sterilizácia, hoci nútená. A tú, žiaľ, urobiť nikto nemôže. Učiť sa to nebude, robiť to nebude. Keď jej deti odoberú, narobí si ďalšie a ešte budeme zbytočne živiť tie v opatere štátu. A načo? Z cigáňa nikdy nič užitočné nevyrastie, nech by bieli urobili čokoľvek, vychovávali ich, snažili sa, z tých detí budú aj tak len ďalší poberači dávok, kriminálnici a paraziti.
Treba si uvedomiť, že cigáni žiadne mimoriadne problémy nemajú. To, ako žijú, je ich životný štýl a chyba je práve to, že ich riešime. Treba zrovnať osady, so zemou, zrušiť im akúkoľvek zdravotnú a sociálnu starostlivosť, pokiaľ nechcú pracovať, začať ich trestať za porušovanie zakonov a vyhnať nich zo štátu. Nech idú tam, kde sú vítaní. Len to by sme nesmeli byť prehnane humanni a tváriť sa, že sú to tiež ľudia a ich život má pre spoločnosť nejakú hodnotu.
@anonym_02fdf6 tvarit sa, ze su to tiez ludia? Ale oni su ludia, ludske bytosti.
@anonym_02fdf6 stacilo by zrusit vsetky davky, alebo okresat a podmienit navstevovanim sk zariadeni a nejakym prospechom deti, napr do 2,0
@anonym_02fdf6 Poznám aj slušných rómov.
Nie všetci tohto etnika sú takí ako píšeš. Mala som kolegu róma a žili v byte pekne zariadené, on aj manželka pracovali. Nie všetci žijú v osade.
On vyrastal v dobrých podmienkach, on nevyrastal v osade.
Je veľa takých čo využíva sociálny systém, takým by jednoducho trebalo zrušiť dávky. Ak nepracujú a nestarajú sa o deti, tak by nemali dostávať dávky. Buď budú pracovať alebo nedostanú nič.

Ja som zostala sama s tromi detmi,jeden bol autista.Ked mal 5 zbalila som sa a odisla do Nemecka o pol roka prisli za mnou.Neskor som sa vydala aj rozviedla a deti bolo 5 a dala som to.Uz su tri.dospele.Tak zodvihni prdel,deti nechaj tu a bez do Rakuska vytvor zazemie a vezmi si ich so sebou,inak z nich nebude absolutne nic.O pol roka mozete byt vsetci spolu tam.Vsetko sa da len treba chciet a nie natahovat len ruku.Tebe realane nic ine nepomoze,len odist.5 deti sama na sk nedas.