icon

Celoročné bývanie v mobilnom dome: Vaše skúsenosti?

mimusina
11. aug 2026

Ahojte,
rieši prosím niekto mobilný dom - celoročne obývaný?
Zvažujem nad touto alternatívou.
Mala by som pár otázok.
Ďakujem veľmi pekne.

martinmmartin
11. aug 2026

Daj najprv ze co to akoze je. Prives ktoremu upadli koliecka? Ako si to mame predstavovat?

beata_k
11. aug 2026
@martinmmartin

Daj najprv ze co to akoze je. Prives ktoremu upadli koliecka? Ako si to mame predstavovat?

@martinmmartin Mysli mobilheim.

beata_k
11. aug 2026

@mimusina Existuju aj zateplene verzie s dvojsklom.

mauduska
11. aug 2026
@martinmmartin

@martinmmartin ja si myslím, že pojem “mobilný dom” je dnes už natoľko rozšírený, že je všetkým jasné, že to nie je ani maringotka ani karavan. Niekedy rozmýšľam či ty len rád zapáraš do ľudí alebo o mnohých veciach fakt nemáš tušenie.

anonym_302e3a
11. aug 2026
@mauduska

@martinmmartin ja si myslím, že pojem “mobilný dom” je dnes už natoľko rozšírený, že je všetkým jasné, že to nie je ani maringotka ani karavan. Niekedy rozmýšľam či ty len rád zapáraš do ľudí alebo o mnohých veciach fakt nemáš tušenie.

@mauduska tiez sa mi zda, ze vsade silou mocou rype. Tak sa muznost nedokazuje. Iba tupost.

martinmmartin
11. aug 2026

no mobilny dom moze byt vselico a tak som si chcel naozaj predstavit o com s tu bude rozpravat konkretne a bez rypnia

mauduska
12. aug 2026
@martinmmartin

no mobilny dom moze byt vselico a tak som si chcel naozaj predstavit o com s tu bude rozpravat konkretne a bez rypnia

@martinmmartin prepáč, ale nie 😅 mobilný dom je mobilný dom. Rovnako triedna kniha je triedna kniha a nie kniha čo nájdeš v triede..

zuzana76
12. aug 2026
@mauduska

@martinmmartin prepáč, ale nie 😅 mobilný dom je mobilný dom. Rovnako triedna kniha je triedna kniha a nie kniha čo nájdeš v triede..

@mauduska ale autorka mohla dat aspon foto na predstavu, tiez neviem, co presne chce, viem, ze to nie je maringotka, ale tak su rozne typy

napr tu

https://gardeon.sk/mobilne-domceky/?utm_source=... my od nich mame zahradny domcek a sme spokojni, ako kancelariu by som si to vedela predtavit a mozno aj na celorocne byvanie

anonym_dcd7ff
12. aug 2026

kamarát v ňom býva, má ho asi 3 roky, vyrábali ho pre neho, takže si prispôsobil podľa potrieb. Je to menšie bývanie, ale má tam všetko. Vo vnútri je to ako v normálnom byte, plnohodnotné bývanie, zariadený ho má súčasne, moderne, kuchyňa na mieru, vstavané spotrebiče, vstavané skrinke,.. Má aj klímu aj krbové kachle. Dôležité je myslieť na siete (voda, elektrina, odpady).

martinmmartin
12. aug 2026

Tam je ale cela ina otazka ze ci sa autorka naozaj chce dobrovolne vzdat zhodnocovania nehnutelnosti dedicstva a tak . Plus co stoji udrzba ? Vydrzi strecha 40 rokov?