icon

Čo všetko treba upratať pri odovzdávaní nájmu?

Dnes o 16:14

Ahojte, po niekoľkých rokoch sa sťahujeme z prenajatého bytu a riešime, čo všetko by sme mali pred odovzdaním upratať.
V zmluve nemáme presne uvedené, v akom stave má byť byt odovzdaný, len že ho máme vrátiť v primeranom stave. Je mi jasné, že povysávame, umyjeme podlahy a kúpeľňu, ale neviem, či sa bežne čistia aj okná, rúra, chladnička, skrinky zvnútra, žalúzie a podobne. Na niektorých stenách sú fľaky, vymaľovať to ešte?

anonym_6a432e
Dnes o 16:20

Ruru a chladnicku snad umyje kazdy sudny clovek, aj linku by som umyla aspon zbezne, vsak po vas ostanu aj zvysky potravin aj capance. O malovani sa treba dohodnut s majitelom. Mala by si dat byt do takeho stavu v akom bol ked ste sa stahovali, alebo do takeho stavu ako by si si predstavovala, ze bude vyzerat ked sa niekde ides nastahovat.

petamich
Dnes o 16:23

Ked som odovzdala byt, tak som navrhla ja, ze zaplatim malovanie. A teda vsetko spominane som urobila - aj tu chladnicku, ruru, mikrovlnku....

cyberk
Dnes o 16:24

Tak, aby bolo vidno, ze je upratane na pohlad, aby si sa nemusela hanbit, chladnicku upratat urcite ano, a ziadne potraviny, bordel nenechat. Zaluzie, okna by som neriesila. Kupelnu tiez naoko upratat. My objednavame upratovaciu sluzbu, tak ci tak po vystahovani podnajomnikov. Flaky na stenach sa ti ako podarili urobit? Bud ti to strhnu z depozitu alebo sa o to postaraj sama…

anonym_9b6500
Dnes o 16:24

taky stav v akom si ho dostala

anonym_bc02dd
Dnes o 16:47

@anonym_autor Ja by som byt odovzdala v stave v akom som ho dostala.V prípade, že som sa sťahovala do uprataného bytu v tip -top stave, tak taký by som aj odovzdala.Pokial bol v stave priemernom,v takom by som ho aj nechala.

anonym_95dbc0
Dnes o 17:31
@cyberk

Tak, aby bolo vidno, ze je upratane na pohlad, aby si sa nemusela hanbit, chladnicku upratat urcite ano, a ziadne potraviny, bordel nenechat. Zaluzie, okna by som neriesila. Kupelnu tiez naoko upratat. My objednavame upratovaciu sluzbu, tak ci tak po vystahovani podnajomnikov. Flaky na stenach sa ti ako podarili urobit? Bud ti to strhnu z depozitu alebo sa o to postaraj sama…

@cyberk vazne ste nikdy nespravili flaky na stene? No napr. muzovi padla kava. Vyprsklo na stenu. Dcera zakopla a dzus letel na stenu. Deti nemaju ziadnu zastenu pri posteli ani celo, takze aj tam sa stena zaspini. Na chodbe okolo vypinacov.

anonym_56d075
Dnes o 17:49

Keď som odovzdávala byt - tak bol celý umytý, povysávaný, všetky poličky utreté, vaňa, sanita, chladnička, rúra, fritéra, konvica odvápnená, okná umyté, matrace vytepované, gauč vytepovaný.

marca12
Dnes o 17:59

@anonym_autor Ja som odovzdavala komplet cisty byt. Vsetko som vycistila aj okna,ruru,zaluzie,kazdy kut do detailu. Malovat sme nemuseli,nebola poskodena malovka,ale vacsinou chcu aj vymalovat,ak su flaky. To sa dohodni s prenajimatelom. Niekto robi tak,ze si cast zalohy ponecha na vymalovanie profesionalom,aknsa tak dohodnu.

katkazatka
Dnes o 18:05

Odovzdať čistý, uprataný byt. Hadam majiteľ po vás nebude chcieť malovku. Predpokladám, že rátal s tým, že tam bývajú ľudia, varia tam a steny môžu byť po niekoľkých rokoch zažltnuté. Novú malovku by mal znášať majiteľ Hádam je normálne, že raz za pár rokov da vymaľovať, urobiť drobné opravy alebo niečo z inventáru vymeniť. Tí ľudia si v podnájme platia a tak ako v každej domácnosti je normálne, že sa všetko opotrebúva a všetko má určitú životnosť.

anonym_fc54a7
Dnes o 18:08

Všetko
a podľa toho z čoho su fľaky na stene..

cyberk
Dnes o 18:09
@anonym_95dbc0

@cyberk vazne ste nikdy nespravili flaky na stene? No napr. muzovi padla kava. Vyprsklo na stenu. Dcera zakopla a dzus letel na stenu. Deti nemaju ziadnu zastenu pri posteli ani celo, takze aj tam sa stena zaspini. Na chodbe okolo vypinacov.

@anonym_95dbc0 v podnajme nie 🙂 a mat postel bez zasteny ani celo... to ako zijete preboha... 😕

anonym_2c8d4a
Dnes o 18:10

Nám majitelia povedali že ho chcú naspäť v pôvodnom stave takže ak sú steny nejako znečistené tak aj vymaľovať lebo vám to môžu stiahnuť z depozitu