Dávate nájomcom v byte prechodný či trvalý pobyt?
Prosím tie ktoré prenajímate byty, dávate nájomcom v byte prechodný resp trvalý pobyt? Idem dat do nájmu prvýkrát byt a nájomca si tam chce nahlásiť trvalý pobyt. Aké sú úskalia prosím. Dakujem
aky problem pri exekucii? Povedzme, ze bytovy dom ma 50bytov. Ako vie exekutor, do ktoreho bytu ma ist, ked podla listu vlastnictva nepatri ziadny byt v dome najomcovi???
@anonym_f3f07b ani prechodný?...a prečo? Aký máte na to dôvod ze nedávate? Zaujíma ma co konkrétne hrozí ak by som povolila prechodný alebo trvalý pobyt. Ďakujem
@anonym_autor nema to ziadne uskalia
Zijem v najme uz 4 roky s deťmi - mam tu ja trvaly pobyt.
Je to udaj ktory vies ako majitel bytu kedYkolvek zrusit
@anonym_autor trvaly. Tak ako sa da nahlasit, tak sa da aj zrusit. Legislativa je inde ako pred 20 rokmi - nepocuvaj opak. Nevedia
@bale1rinka, stále môžeš mať rezidentskú kartu a nájomník zaplatí vyššie parkovné za druhé auto. Aj keď si myslím, že zmysel to má v podstate len v centre alebo ak je byt niekde, kde sa často zdržujem. Ja som pri mojom byte parkovala naposledy pred vianocami, inak možno trikrát do roka, karta by ma vyšla viac.
@vroni áno, ale to už je drahšie, ja by som tiež, ak by som bývala v podnájme neplatila vysoké parkovanie rada...
@vroni áno, ale to už je drahšie, ja by som tiež, ak by som bývala v podnájme neplatila vysoké parkovanie rada...
@bale1rinka, tak zase.... V ba platíš za druhé auto 12,50 mesačne. Nie že by to potešilo, ale pri výške nájomného je to od likvidacnej sumy veľmi ďaleko ... Jasné, že každý radšej zaplatí tých 39 ročne, ale keď potrebuje miesto majitel bytu, tak skrátka smola....

Nemala by som problem, ved to nie je v nicom zavazujuce..