Dedenie pozemkov: Čo urobiť po zápise do katastra?
zdedila som dake pozemky - orna poda, lesy
avsak este cakame na uzatvorenie dedenia u notara.
potom je postup prosim aky
ideme na kataster a az po zapise do katastra a Lista vlastnictva mam pisat na prislusny mestksky urad a poziadat ich, aby by mi vyratali dan?
Prvy krat dedim taketo, netusim ako to funguje.
Podať daňové priznanie do 30 dní od začiatku mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom nadobudlo rozhodnutie v dedičskom konaní právoplatnosť.
@draik ale prv musim poriesit ten kataster ze? dakujem
Nie. Zápis v katastri má len evidenčnú funkciu v prípade dedičstva. V podstate by ste tak už na podklade rozhodnutia o dedičskom konaní mohli nehnuteľnosť previesť a nečakať na formálnu zmenu na LV.
Nie. Zápis v katastri má len evidenčnú funkciu v prípade dedičstva. V podstate by ste tak už na podklade rozhodnutia o dedičskom konaní mohli nehnuteľnosť previesť a nečakať na formálnu zmenu na LV.
@draik takze akonahle budeme mat rozhodnutie, treba zaplatit tu dan ako si pisal. dakujem
@draik to iste prosim plati ak dedime aj cast bytu ze? ( aj ked sme uz jeho vlastnici ale dedime 1/3 podiel)
do 30 dní od dedenia u notára je potrebné podať daňové priznanie na úrade v mieste kde sa nehn. nachádza.
Nás upozornil nato notár.
do 30 dní od dedenia u notára je potrebné podať daňové priznanie na úrade v mieste kde sa nehn. nachádza.
Nás upozornil nato notár.
@anonym_37f3ef fiha ale to je od nas 400km. to nejde inac?
@anonym_37f3ef fiha ale to je od nas 400km. to nejde inac?
@anonym_autor Postou..
@anonym_autor Postou..
@anonym_2014bb dakujem, napisala som na mestsky / dedinsky urad. ale to je taka dedina ze riadne ani stranku nemaju. no ale uvidime, dakujem vsetkym za rady
@anonym_2014bb dakujem, napisala som na mestsky / dedinsky urad. ale to je taka dedina ze riadne ani stranku nemaju. no ale uvidime, dakujem vsetkym za rady
@anonym_autor Ja som to tiez teraz riesila, tiez zdedene pozemky, ako trvaly travny porast a pod, tiez mala dedina, ktora mi nevedela dat ziadne info, musela som si vsetko vyguglit. Ale u mna nol problem, ze som na to po dedicskom konani uplne zabudla a riesila som to 2 a pol roka po lehote 🙈. Cize len preto som chcela od nich info ze ako postupovst. Ale nedockala som sa. Proste klasicke danove priznanie treba podat. A poslala som im to postou, kedze tiez 350 km od mojho bydliska.

Podať daňové priznanie do 30 dní od začiatku mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom nadobudlo rozhodnutie v dedičskom konaní právoplatnosť.