Je bežné zjednávať cenu za prenájom bytu?
Nemám skúsenosť, tí čo žijete v prenajatom a reagujete na real.stránke s inzerátmi , je tam priestor na zjednávanie niekedy? Nejde o mňa, ale zaujíma na to kvôli blízkej známej a vyzerá to tak,že bude v blízkej dobe byt na prenájom hĺadať. Ďakujem.
O tom som teda este nepocula 😁 Mozno zufaly prenajimatel na to skoci, ale ja by som len nadvihla obocie a rozlucila sa, ved ak sa niekomu nepaci, hlada dalej. Toto je trh s realitami a nie jablkami 😁😅
@anonym_c7630e To nemám odkiaĺ vedieť, nežijem v prenájme. Keď sme kupovali byt, asi bol zúfalý majiteĺ, ale spustil nám z ceny slušne. A to sme boli prví na obhliadke, inzerát bol nahodený necelý týždeň.
Hej hej zjednávať... V dnešnej dobe skôr prihadzuješ aby si nejaký slušný nájom vôbec získala
@anonym_c7630e To nemám odkiaĺ vedieť, nežijem v prenájme. Keď sme kupovali byt, asi bol zúfalý majiteĺ, ale spustil nám z ceny slušne. A to sme boli prví na obhliadke, inzerát bol nahodený necelý týždeň.
@anonym_autor pri kúpe je to niečo iné
Zjednávať samozrejme môže skúsiť, ak to nie je v lokalite, kde je veľký dopyt po podnájmoch
Ak to je vo veľkom meste, tak jej majiteľ akurát tak povie dovidenia, a nájde si niekoho, kto zaplatí to, čo požaduje
pri predaji sa nezne mastavuje cena s tym ze nechavas priestor na zlavu. vies za kolko chces predat, prihodis si k tomu oar tisic, vo finale dostanes kolko chces a kupujuci je megahappy ako dobre kupil lebo fostal paradnu zlavu. pri najme to tak nefunguje, kazdy slusny byt sa prenajme rychlo
Asi zalezi na ma lokalite. Ale skusit urcite mozes! Smelo fakt. Je to len biznis. Ked nebude mat na investicnu hypo rad zlacni
Za pokus nič nedáš. Aj keď som o tom teda nikdy nepočula. Naopak. Núkajú viac, keď vidia pekný byt.
Ja som sa stretla s niekoľkými nájomcami , ktorý sa pýtali na zľavu, zatiaľ som nikdy nemusela znížiť . Skúšali aj tak, že oni zaplatia na rok, že zľavu z nájmu. No ešte to by mi chýbalo , za mesiac umreš nájomca a ja sa budem doťahovať s rodinnými príslušníkmi , nie ďakujem
Ja sice nemam nehnutelnost na prenajimanie, ale u mna by taky clovek velmi rychlo skoncil… spekuluje, este ani nebyva, co by bolo, keby zacne byvat… nie, dakujem.
Práve som dávala byt do prenájmu.Keby sa niekto snažil zjednávať , ani sa s ním nebavím.Polovica ľudí mi ponúkali vyššiu sumu za akú som ho dávala.
Ja sice nemam nehnutelnost na prenajimanie, ale u mna by taky clovek velmi rychlo skoncil… spekuluje, este ani nebyva, co by bolo, keby zacne byvat… nie, dakujem.
@anonym_29b5b2 Presne. "Milujem" takychto spekulantov typu "neslo by to levnejc?" Ne, neslo😃 ked sa ti nepaci, tam su dvere. Dalsi desiati zaplatia, kolko maju a nebudu pri tom otravovat. Pri nedostatku slusneho najomneho byvania je teda fakt blby napad zjednavat cenu. Ze to vobec niekoho napadne...🙄
Pozri za otazku, predstavovala som si o nieco nizsiu cenu mesacneho najmu, je prosim cena fixna alebo ste otvoreni diskusii nic nedas. Odpoved bude ano/nie a ked nie tak nie.
😅 ja som minule vyhodila inzerát na byt a do hodiny bol prenajatý aj s obhliadkou!!! Pani, ktorá prišla ponúkala viac aby som ho prenajala jej a aby som hneď stiahla inzerát. Ak by chcela zjednávať, tak zavolám niekomu z tých 50 čísel, ktoré volali behom tej hodiny.
@anonym_autor
Ja prenajímam aj kupujem nehnuteľnosti. Pri kúpe je zjednávanie ceny bežné, pri prenájme jedine v lokalitách, ako je napríklad susedstvo osady.
myprenajimame a zjednavaju s nami. Vzdy sme sa dohodli a nelutujem, ze sme znizili z ceny, najomci bolo vzdy vyborni a bezproblemovi
Jasné, že zjednavať. Mne aj o 50€ dali dole z ceny. A ked nechcu nedaju, treba skusit
Ja som teraz prenajimala moj byt, zaujemcov som mala tolko ze som inzerat radsej po par dnoch stiahla. urobila som asi 10 obhliadok a ten, ktory by si pytal nizsiu sumu by u mna indikoval, ze ma financny problem co by do buducna bol problem aj pre mna. Takze za mna velmi zly dojem
Vidim ze je tu stret nazorov majitelov a najomcov. Asi zalezi ci zdedili alebo platia investocnu hypo. A ja si otvaram pukance a uzivam si. Kazdy tvrdi ze nema problemmm lol uvidime. Niekde je viac bytov nez najomcov
robola som v realitách desať rokov a bezne sa pri predaji spustalo z ceny.. ceny boli vzdy nastavene tak, aby na to bol priestor.. pri prenajme sa nezjednavalo nikdy, skor naopak.. prenajmy idu ako teple rozky..
skusit mozes ale poslu ta do prdele ... najom je viazany na hypoteku a poplatky a tam sa proste nemas kam posunut... tie byty realne nezarobia nic prvych 10-15 rokov a aj potom je to o uplne inom
Teraz je skôr situácia opačná, či už pri kúpe alebo nájme, musíš sa tlačiť do toho bytu silou mocou a priplatiť ak to fakt chceš.
Ak by ste zjednávali s cenou, pri prenájme bytu, tak to skôr dopadne tak, že vám ani nič nedajú do prenájmu. Lebo sa budú báť či budete mať dosť peňazí na platenie.

O tom som teda este nepocula 😁 Mozno zufaly prenajimatel na to skoci, ale ja by som len nadvihla obocie a rozlucila sa, ved ak sa niekomu nepaci, hlada dalej. Toto je trh s realitami a nie jablkami 😁😅