Je bývanie v záhradnej chatke dlhodobým riešením?
Zaujala ma tu diskusia o byvani v zahradnej chatke. Co myslite je to riesenie do buducna ohladom bytovej otazky, alebo by to mohol byt docasny unik pri nezhodach v domacnosti, kym nastane vysporiadanie majetku, je to vobec realne a bezpecne?
Veľmi záleží od toho kde a aká chatka, poznám aj také, ktoré sú prerobené na úplne plnohodnotné bývanie, len teda tam človek nemôže mať pobyt
Máš aj celoročne chaty ktoré už dnes ľudia bežne používajú ako RD. Kamarátka si prerobili chatu a mali ju na celoročne bývanie. Nikdy by si nepovedala, že to bola kedysi chata. Vznikol z toho krásny dom, akurát prístupová cesta bola strašná. 30m k ich domu do kopca a bez 4x4 si nevyšla. Nehovoriac o tom že mi raz skočil skoro 4m jeleň do auta 😅 mali aj kamery keby náhodou niekto chcel kradnúť
v mojom okoli su chatove oblasti kde ludia bezne celorocne byvaju. prijazdova cesta sam vymol. potraviny par kilometrov a v zime cakat na zazrak kedy autom prejdem. samozrejme tu pod tatrami je sneh uz viac menej rarita 🙂
zabudol som dodat, ze kurenie elektrika, alebo drevo- pevne palivo
@anonym_autor akurát minule sme sa nad tým zamýšľali s manželom. Že teoreticky by sa tak dalo žiť. Ak si to vieš pekne upraviť, kompostovacie WC ( predpokladám, že kanalizácia by tam nebola a vývoz žumpy by bol komplikovaný), fotovoltaika alebo nejaká elektrika tam isto je, voda - navŕtať studňu. Dobrý projekt na chatku, ak nie si náročná, že potrebuješ 30m2 na obývačku s kuchyňou, tak by sa dalo žiť. Veď záhradky mávajú okolo 300m2, čo je v podstate pozemok v okolí BA. Takže my sme sa doma zhodli, že by sme si to vedeli predstaviť.
v mojom okoli su chatove oblasti kde ludia bezne celorocne byvaju. prijazdova cesta sam vymol. potraviny par kilometrov a v zime cakat na zazrak kedy autom prejdem. samozrejme tu pod tatrami je sneh uz viac menej rarita 🙂
zabudol som dodat, ze kurenie elektrika, alebo drevo- pevne palivo
@frflos_nespokojny sneh je pod tatrami rarita?
Máš aj celoročne chaty ktoré už dnes ľudia bežne používajú ako RD. Kamarátka si prerobili chatu a mali ju na celoročne bývanie. Nikdy by si nepovedala, že to bola kedysi chata. Vznikol z toho krásny dom, akurát prístupová cesta bola strašná. 30m k ich domu do kopca a bez 4x4 si nevyšla. Nehovoriac o tom že mi raz skočil skoro 4m jeleň do auta 😅 mali aj kamery keby náhodou niekto chcel kradnúť
@anonym_879cab jelene, srnky medvede, líšky máme aj my, a to bývame klasicky v dome. 🙂
známa tak býva. je to pekne od ruky, a v zime je problém o snehom. Neďaleko cesty svieti tabuĺa že cesta je ďálej neudržiavaná a bez auta sa nepohneš.
Bratranec tak býval asi dvadsať rokov ( po rozvode) možno by tam stále býval, keby nedostal infarkt následne porážku, dnes je na ID ťažko mobilný a bývanie tam už nedával. Kedy sa nad ním neľutoval syn, tak asi by nedopadol dobre
@frflos_nespokojny sneh je pod tatrami rarita?
@anonym_053bc4 nebyva ho uz tolko ako ked som bola dieta napriklad, ked je sneh suvisle mesiac vkuse otvaram 🍾, inak je to len sem tam vlocka a hned sa vsetko topi, to sa vsak netyka lokalit ako Zdiar napriklad, vyslovene mesta pod Tatrami maju snehu menej

zavisi od lokality...nie kazda moze mat status TP...napriklad...nie vsade su IS...