icon

Je bývanie v záhradnej chatke dlhodobým riešením?

Včera o 18:55

Zaujala ma tu diskusia o byvani v zahradnej chatke. Co myslite je to riesenie do buducna ohladom bytovej otazky, alebo by to mohol byt docasny unik pri nezhodach v domacnosti, kym nastane vysporiadanie majetku, je to vobec realne a bezpecne?

anonym_e02b04
Včera o 19:01

zavisi od lokality...nie kazda moze mat status TP...napriklad...nie vsade su IS...

anonym_231cb5
Včera o 19:03

Veľmi záleží od toho kde a aká chatka, poznám aj také, ktoré sú prerobené na úplne plnohodnotné bývanie, len teda tam človek nemôže mať pobyt

anonym_879cab
Včera o 19:16

Máš aj celoročne chaty ktoré už dnes ľudia bežne používajú ako RD. Kamarátka si prerobili chatu a mali ju na celoročne bývanie. Nikdy by si nepovedala, že to bola kedysi chata. Vznikol z toho krásny dom, akurát prístupová cesta bola strašná. 30m k ich domu do kopca a bez 4x4 si nevyšla. Nehovoriac o tom že mi raz skočil skoro 4m jeleň do auta 😅 mali aj kamery keby náhodou niekto chcel kradnúť

frflos_nespokojny
Včera o 19:22

v mojom okoli su chatove oblasti kde ludia bezne celorocne byvaju. prijazdova cesta sam vymol. potraviny par kilometrov a v zime cakat na zazrak kedy autom prejdem. samozrejme tu pod tatrami je sneh uz viac menej rarita 🙂
zabudol som dodat, ze kurenie elektrika, alebo drevo- pevne palivo

btus
Včera o 19:31

@anonym_autor akurát minule sme sa nad tým zamýšľali s manželom. Že teoreticky by sa tak dalo žiť. Ak si to vieš pekne upraviť, kompostovacie WC ( predpokladám, že kanalizácia by tam nebola a vývoz žumpy by bol komplikovaný), fotovoltaika alebo nejaká elektrika tam isto je, voda - navŕtať studňu. Dobrý projekt na chatku, ak nie si náročná, že potrebuješ 30m2 na obývačku s kuchyňou, tak by sa dalo žiť. Veď záhradky mávajú okolo 300m2, čo je v podstate pozemok v okolí BA. Takže my sme sa doma zhodli, že by sme si to vedeli predstaviť.

anonym_053bc4
Včera o 19:32
@frflos_nespokojny

v mojom okoli su chatove oblasti kde ludia bezne celorocne byvaju. prijazdova cesta sam vymol. potraviny par kilometrov a v zime cakat na zazrak kedy autom prejdem. samozrejme tu pod tatrami je sneh uz viac menej rarita 🙂
zabudol som dodat, ze kurenie elektrika, alebo drevo- pevne palivo

@frflos_nespokojny sneh je pod tatrami rarita?

btus
Včera o 19:33
@anonym_879cab

Máš aj celoročne chaty ktoré už dnes ľudia bežne používajú ako RD. Kamarátka si prerobili chatu a mali ju na celoročne bývanie. Nikdy by si nepovedala, že to bola kedysi chata. Vznikol z toho krásny dom, akurát prístupová cesta bola strašná. 30m k ich domu do kopca a bez 4x4 si nevyšla. Nehovoriac o tom že mi raz skočil skoro 4m jeleň do auta 😅 mali aj kamery keby náhodou niekto chcel kradnúť

@anonym_879cab jelene, srnky medvede, líšky máme aj my, a to bývame klasicky v dome. 🙂

anonym_f7baf4
Včera o 19:54

známa tak býva. je to pekne od ruky, a v zime je problém o snehom. Neďaleko cesty svieti tabuĺa že cesta je ďálej neudržiavaná a bez auta sa nepohneš.

anonym_979fc2
Včera o 20:09

Bratranec tak býval asi dvadsať rokov ( po rozvode) možno by tam stále býval, keby nedostal infarkt následne porážku, dnes je na ID ťažko mobilný a bývanie tam už nedával. Kedy sa nad ním neľutoval syn, tak asi by nedopadol dobre

danieli
Včera o 20:13
@anonym_053bc4

@frflos_nespokojny sneh je pod tatrami rarita?

@anonym_053bc4 nebyva ho uz tolko ako ked som bola dieta napriklad, ked je sneh suvisle mesiac vkuse otvaram 🍾, inak je to len sem tam vlocka a hned sa vsetko topi, to sa vsak netyka lokalit ako Zdiar napriklad, vyslovene mesta pod Tatrami maju snehu menej