Je výhodné, aby nájomník sám platil energie?
Ahoj, prosím vás, tie ktoré prenajímate byt, je výhodnejšie aby nájomník bol sám platca energií - teda aby mal priamo zmluvu s VSE/SPP a tiež so správcovskou firmou?
je to vôbec možné ak nie je majiteľom nehnuteľnosti?
Zabudla som dopísať - výhodnejšie z pohľadu platenia dane z príjmov.
Zabudla som dopísať - výhodnejšie z pohľadu platenia dane z príjmov.
@anonym_autor Z pohladu platenia dane je to jedno. Ak platis energie ty, tak mas vyssiu sumu ako prijem, ale energie si odratas ako naklad. Ak by energie platil prenajimatel, tak mas nizsi prijem, ale energie si nedas do nakladov. Ak bude mat elektrinu, plyn najomca na seba a presrane platit, tak potom co, ak by doslo k odpojeniu. Znovupripojenie nieco stoji a je to zbytocna komplikacia. Neviem, ci by sa poplatky spravcovi dalu priamo preniest na najomcu. To asi nie.
Nie je to v nicom vyhodnejsie
@anonym_autor Majiteľka si dá energie do nákladov.
Keby mám byť nájomník, tak do takého nájmu nejdem. Kupujem si predsa službu bývania a nie demo a musím dorábať ešte kopec veci. Nevraviac o tom, že zmluvu na dodávku niektorých energii môže urobiť iba majiteľ bytu
Ked najomnik odide z bytu s 3-6 mesacnou sekerou za elektriku a vodu, teplo,....., tak ta klepne. Naklady na byt sa vedu na byt, nie na osobu, ktora v nej byva.
blbosť. Potrebuješ mať prehľad či nie?

Ahoj, osobne nevidim dovod preco by som to tak robila. Majitel aj platca som vzdy bola ja. Najomnik vzdy dostaval info aj nahlad k fakturam, na zaklade toho bolo jeho vyuctovanie energii.