icon

Môže nájomníkovi prechodný pobyt v byte spôsobiť komplikácie?

Včera o 07:44

najomnik sa nas opytal ci si moze v byte nahlasit prechodny pobyt. zmluvu ma normalne, plati nacas, ziadny problem s nim nie je. len teda neviem co to pre nas ako majitelov znamena. nemoze mu tym vzniknut nejake pravo k bytu alebo nam to neskor nieco skomplikovat?

minenkaa
Včera o 08:09

@anonym_autor prechodný pobyt s vami ani nemusí riesit a nič to pre vás neznamena ,ja nechapem prečo niekto prenajíma byt a nechce tam dať ľudom ani trvalý pobyt ,veď to ma byt základ

anonym_46d663
Včera o 08:42

@anonym_autor je to vpoho (aj TP)... ty to vies zrusit za par minut na miestnom urade jednostranne... Jedine by som sa uistil, ze mate dobre spraveny preberaci protokol (to mate mat aj bez hocakeho pobytu) hlavne teda zoznam veci, ktore su vase (TV, zariadenie, spotrebice atd atd)... v pripade exekucneho konania (vlastne jeho aj vaseho)...

d_ivana
Včera o 10:40
@minenkaa

@anonym_autor prechodný pobyt s vami ani nemusí riesit a nič to pre vás neznamena ,ja nechapem prečo niekto prenajíma byt a nechce tam dať ľudom ani trvalý pobyt ,veď to ma byt základ

@minenkaa To by potom museli priznať, že majú podnájomníkov a príjem zdaniť.

minenkaa
Včera o 10:50
@d_ivana

@d_ivana tak toto ma nenapadlo

anonym_c7f736
Včera o 12:49
@d_ivana

@d_ivana vôbec nie, moja sestra mala dlhší istý čas napísaný TP u nás doma - rozdielne priezvisko, majiteľ toho bytu bol môj manžel a nikdy nikto neriešil, či tam reálne býva, je tam v nájme alebo čo, maximálne zaplatila raz ročne poplatok za smeti.