Je zle žiť v nájme bez vlastného bývania?
Je zle zit v najme keď nemám na vlastne bývanie?
Sestra zo švagrom bývajú v nájme asi osemnásť rokov, už aj dieťa majú dospelé.
Zaujímavé že u nás v rodine to nik nerieši aj keď aj naši aj ostatní majú vlastné bývanie , nájom za 3i majú menej než 300€
Ženy na koni majú právo určiť čo je dobré a čo zle ohľadom bývania osôb ktorých ani len nepoznajú?
@anonym_93aa56 mozem sa len zo zaujimavosti spytat na mesto kde maju najom? Tiez prenajimam, hoci len dvojizbak v NZ a najom je 300€. Len ma zaujima v akom meste niekto prenajme vacsi byt za menej
@mici88 Prečo "rarita" ??? Pred 5 rokmi som si brala hypotéku na byt, 70 000 €, a dali mi ju bez problémov. A to ani nezarábam nijako extra, vtedy som mala príjem v čistom len okolo 800 €.
@anonym_fcaec5 za 70 000 byt mozno dakde v Lucenci, ale minimalne Ba a okolie, nehrozi. Uz aj garzonku pri VW idu od 85 000
@anonym_fcaec5 skus si zobrat teraz, dostanes max 8 nasobok rocneho prijmu, takze 76tis. To nas v BA mozno dve garaze a nie byt 😉
@maranta_leuconeura alebo za byt v Pentagone :D alebo za zahradu na Zabaku
@anonym_93aa56 mozem sa len zo zaujimavosti spytat na mesto kde maju najom? Tiez prenajimam, hoci len dvojizbak v NZ a najom je 300€. Len ma zaujima v akom meste niekto prenajme vacsi byt za menej
@katkaseiner v malej dedinke kde žijú aj moji rodičia oproti NZ hladová dolina , tomu zodpovedajucimi cenami.
@katkaseiner v malej dedinke kde žijú aj moji rodičia oproti NZ hladová dolina , tomu zodpovedajucimi cenami.
@anonym_93aa56 ano su hladove doliny, ale tam musia mat ludia pracu istu, ako napriklad praca z domu.
Preco by to malo byt zle... Zije tak vela ludi, a to z roznych dovodov, nielen preto, ze nemaju na vlastne byvanie.
@anonym_93aa56 ano su hladove doliny, ale tam musia mat ludia pracu istu, ako napriklad praca z domu.
@anonym_428caa ??
v celej tej bytovke nie je jediný človek ktorý by pracoval z domu
@anonym_428caa ??
v celej tej bytovke nie je jediný človek ktorý by pracoval z domu
@anonym_93aa56 tak potom v hladovej doline,m nech pocitaju ze kazdy den budu musiet jazdit neviem kolko km. Akoze ja si hladovu dolinu predstavujem ako dedinu dakde za VK ci Lucencom, nie par km od NZ. 🙂 aby sme si uzrejmili dojmy a pocity.
Ja som si finančne mohla dovoliť vlastné bývanie, ale 10r som žila v podnájme. Čo bolo super, že som si vybrala byt aký som chcela, lokalitu akú som chcela, zariadenie, vybavenie. A po 3-4 rokoch som sa kľudne presťahovala, keď som našla niečo iné, niečo lepšie. Takto mi to úplne vyhovovalo. Cena nájmu bola nie vyššia ako 1/4 môjho príjmu, čiže s kľudom...
@anonym_93aa56 tak potom v hladovej doline,m nech pocitaju ze kazdy den budu musiet jazdit neviem kolko km. Akoze ja si hladovu dolinu predstavujem ako dedinu dakde za VK ci Lucencom, nie par km od NZ. 🙂 aby sme si uzrejmili dojmy a pocity.
@anonym_428caa oblasť si trafila,ale jazdiť za prácou 5-10km nie je nezvyčajné ani v BA
Keď si mladý, flexibilný a vieš, čo robíš je nájom úplne v pohode...zlé to začína byť v momente, keď z nájmu spravíš svoj plán na celý život, najmä pri ľuďoch, ktorí zarábajú menej a napriek tomu majú deti bez akejkoľvek stratégie....žijú z výplaty do výplaty, polovica príjmu ide na bývanie, nič sa nebuduje, nič sa nevlastní, len prežívanie....a potom príde realita, ktorú nikto nechce...nájom rastie hore, ale príjem v starobe nie....a na dôchodku zrazu nemáš majetok, nemáš rezervu, nemáš kam ustúpiť a čo je horšie, nemáš ani reálnu možnosť to už zmeniť....a vtedy sa to celé prenesie na deti, ktoré vyrástli v režime nejako bude....zrazu riešia vlastný život + rodičov, ktorí nemajú ani na nájom.....a kolotoč sa opakuje
@anonym_428caa oblasť si trafila,ale jazdiť za prácou 5-10km nie je nezvyčajné ani v BA
@anonym_93aa56 skor som mala na mysli dake lazy na JUHu ci Severe kde sa kazdy den stoji v niekolko km kolonach 🙂 chapeme sa ze?
autorka na tvojom mieste ist do hypoteky, - chod do maleho ak si sama. neplat cudziemu do keseni. neviem kde byvat kde chces byvat ale - cim skor zacnes s hypo, tym lepsie, potom ak si najdes nabijaka, tak mozes napr toto svoje male tintitko prenajimat . chapeme sa?
Nájom je normálna vec, žila som v nájme 20 rokov. Až po 40 sme kúpili byt ale malý, pretože na väčší nemáme.
Nájom je normálna vec, žila som v nájme 20 rokov. Až po 40 sme kúpili byt ale malý, pretože na väčší nemáme.
@terezmaria ano najom je normalna vec, ale zavisi, aky ma plat a kolko plati najom.
Sestra zo švagrom bývajú v nájme asi osemnásť rokov, už aj dieťa majú dospelé.
Zaujímavé že u nás v rodine to nik nerieši aj keď aj naši aj ostatní majú vlastné bývanie , nájom za 3i majú menej než 300€
Ženy na koni majú právo určiť čo je dobré a čo zle ohľadom bývania osôb ktorých ani len nepoznajú?
@anonym_93aa56 mna by zaujimalo kde sa da zohnat taky super najom 3izb bytu pod 300e, lebo ja ked portam vlastny bezny pqnelakovy 3izb tak som na 350+
@anonym_93aa56 mna by zaujimalo kde sa da zohnat taky super najom 3izb bytu pod 300e, lebo ja ked portam vlastny bezny pqnelakovy 3izb tak som na 350+
@eeffka na túto otázku som už odpovedala
@anonym_autor nie nieje to zle, v zahranici to je uplne normalne to len tu na sk sa vtlka do hlav ze musis mat vlastne .. pri dnesnych cenach bytov a urok hypoteky tak sa oplati viac prenajom
@anonym_autor píšem za seba, keď som bývala v nájme, cítila som sa menejcenná, áno, niekomu to príde cez, ale ja som to tak cítila... Nájom ok, ale po škole, keď nemám peniaze a keď neviem, kde ešte zakotvím... Takže áno, radšej vlastné bývanie s hypotékou, podotýkam, malé bývanie s malou hypotékou, ale moje.
@anonym_fcaec5 za 70 000 byt mozno dakde v Lucenci, ale minimalne Ba a okolie, nehrozi. Uz aj garzonku pri VW idu od 85 000
@anonym_428caa Tak si predstav, že môj byt je v Bratislave neďaleko stanice Nivy. Má rozlohu 65 m2. A tých 70 000 € som si potrebovala požičať, zvyšok som mala v hotovosti. Dnes má môj byt hodnotu 240 000 €.
@anonym_fcaec5 skus si zobrat teraz, dostanes max 8 nasobok rocneho prijmu, takze 76tis. To nas v BA mozno dve garaze a nie byt 😉
@maranta_leuconeura Teraz si už úver NAŠŤASTIE brať nepotrebujem 😝 Byt v BA už mám, pekne si v ňom bývam sama a je mi super 🙂
@maranta_leuconeura Teraz si už úver NAŠŤASTIE brať nepotrebujem 😝 Byt v BA už mám, pekne si v ňom bývam sama a je mi super 🙂
@anonym_fcaec5 tak nedavaj rozumy, ze dostat hypo a kupit si byt je jednoduche, ked o aktualnej situacii vies zjavne velke hnede... Ty si kupila za uplne inych podmienok a teraz by si na byt tiez uz nedosiahla
lenze ked tu radite ze v zahranici ziju v najmoch roky treba povedat aj BBBB. V zahranici napriklad v Rakusku a Nemecku je statom podporovany dlhodoby najom, kludne aj do dochodku za dobru cenu. U nas nas SK je statny najom len pre uplne socky, pre beznych ludi znamena najom zit v investicnych nehnutelnostiach spekulantov ktori ta mozu z najmu vyhodit, nehovoriac o tom ako je nemozne ziskat najom pre matku s detmi,std. Takze neporovnavajme hrusky s jablkami.
@anonym_20357a nemozne ziskat kvoli zle postavenym zakonom
@anonym_fcaec5 tak nedavaj rozumy, ze dostat hypo a kupit si byt je jednoduche, ked o aktualnej situacii vies zjavne velke hnede... Ty si kupila za uplne inych podmienok a teraz by si na byt tiez uz nedosiahla
@maranta_leuconeura Ale no tak, čo si taká útočná ??? Závidíš mi, že mám vlastný veľký byt v BA ?? Kúp si aj ty, čo ti v tom bráni ?
@maranta_leuconeura Ale no tak, čo si taká útočná ??? Závidíš mi, že mám vlastný veľký byt v BA ?? Kúp si aj ty, čo ti v tom bráni ?
@anonym_fcaec5 ja mam tiez byt v BA na hypo, brany este za starych vyhodnejsich podmienok. Len poukazujem na to, ze tvoja empatia voci ludom v sucasnej situacii je nulova. Ja by som si napr teraz byt kupovat fakt nechcela, musi to byt narocne
A tých 70 000€ vám stačilo na kúpu bytu kde? Pretože tam kde ja bývam idú byty po 200 000€ , nič nededím nemám čo založiť a ani mi rodina nepomôže 🙂 takže jedine našetriť aby som mala aspoň 10-20% na schválenie hypotéky čo trvá roky.
@mici88 Byt som si kúpila v BA, neďaleko stanice Nivy. A áno, 70 000 € mi stačilo, pretože zvyšných 110 000 € som mala v hotovosti. 😉
@mici88 Byt som si kúpila v BA, neďaleko stanice Nivy. A áno, 70 000 € mi stačilo, pretože zvyšných 110 000 € som mala v hotovosti. 😉
@anonym_fcaec5 a tých 110000€ v hotovosti ste mali odkiaľ?
Lebo ja som písala prípad keď človek nemá takú hotovosť ,že aká je v tom prípade šanca na hypotéku 🙂👌🏼našetriť toľko asi nebude také jednoduché
@anonym_autor máš snáď na výber??? Niektoré otázky ma tu asi neprestanú fascinovať... 🙄 A nie, nie je to ani zlé, ani neobvyklé a nie si kvôli tomu ani menejcenný človek. Stačí takto?

@mici88 Prečo "rarita" ??? Pred 5 rokmi som si brala hypotéku na byt, 70 000 €, a dali mi ju bez problémov. A to ani nezarábam nijako extra, vtedy som mala príjem v čistom len okolo 800 €.