icon

Koľko vody spotrebujú dvaja dospelí v paneláku?

finellina
12. mar 2026

Čaute, prenajímam byt 2 chalanom 20r. a mam podozrenie, že tam s nimi v byte býva ešte niekto. Spísala som si počiatočný stav teplej aj studenej vody + plynu a radiátorov predtým, než som im odovzdala byt a od 1.9. do dnes (7 mes) spotrebovali 53kubikov vody, čo je cca 9,3m3 na mesiac. Susedia sa mi sťažovali na hluk a že odtiaľ často počuť dievčenský hlas. Plánujem nabehnúť na kontrolu - ohlásenú. Čo si všímať ? Koľko kubíkov mesačne cca spotrebujú 2 dospelé osoby? Ďakujem

Strana
z3
natalka13
14. mar 2026
@anonym_03c920

@natalka13 Pretoze povedia, ze majitel ich chcel oklamat a naschval nastavil nizke platby spravcovi, aby mal vyssi zisk.

@anonym_03c920 aky vyssi zisk? ved vidim kolko platim a kolko miniem.
ja vsade platim nizsie zalohy, nemienim uverovat elektrarne vodarne a spol. a bez uroku. mne je smiesne ako tu vsetky sa tesia ze maju preplatok. poziciavaju bez uroku svoje peniaze🙈

anonym_03c920
14. mar 2026
@natalka13

@anonym_03c920 aky vyssi zisk? ved vidim kolko platim a kolko miniem.
ja vsade platim nizsie zalohy, nemienim uverovat elektrarne vodarne a spol. a bez uroku. mne je smiesne ako tu vsetky sa tesia ze maju preplatok. poziciavaju bez uroku svoje peniaze🙈

@natalka13 Tupelam nevysvetlis. Pani odisla do prace a nechavala otvorene okno, radiatory na 5.
Jej vyjadrenie: to ma klamete, ona nekurila, mate chybu v meracoch, na fb vypisovala ako som dala nizke platby a ona to musi doplacat. Pred 3 rokmi prekurila v 56m2 byte 1000E. 😏😏😏

anonym_776646
14. mar 2026
@finellina

@anonym_776646 nie sme v socíku, takže štát mi nemá čo zhabať keďže som si byt kúpila za vlastné peniaze ktoré som si zarobila PRÁCOU a nie tým, že som porodila deti a dostala štátny byt. Zobuď sa ty jednobunkovec

@finellina jasne, tebe bezi biznis a susedia trpia, dal by som to aj tebe vyzrat, rovnako investicny byt / dom s osadnikmi, vsak co kupil som si za svoje, susedia ma nezaujimaju🐭

finellina
autor
16. mar 2026
@sono2

@finellina tiež som bola podnájomik 5 rokov prišla som do úplne holeho bytu, mohla si ist aj takou cestou.

@sono2 do prenajmu som dala byt ktory som si zariadovala pre seba a podla seba, este pred rokom som nevedela, že ho dam do podnajmu tak kľud. Nábytok nie je žiadna ikea ale všetko na mieru robene od stolára. Na dnešné pomery mam fakt luxusný byt

finellina
autor
Autor odpoveď zmazal
finellina
autor
16. mar 2026
@anonym_776646

@finellina jasne, tebe bezi biznis a susedia trpia, dal by som to aj tebe vyzrat, rovnako investicny byt / dom s osadnikmi, vsak co kupil som si za svoje, susedia ma nezaujimaju🐭

@anonym_776646 susedia maju na mňa číslo a nikdy mi nevolali s tym, že by bol problem s podnajomnikmi. Potrebuješ sa navážať, alebo maš zly deň alebo si slabomyselná a potrebuješ si rypať?

finellina
autor
16. mar 2026

Mam nastavene zálohové platby pre 2 dospelé osoby - mňa a frajera. Celý čas som mala 300-500€ preplatky lebo som nemíňala vodu ako zmyslov zbavená - sprcha každý deň, práčka každý druhy deň a aj tak som mala preplatky. A potom prídu 2 chalani a za mesiac minú 9,5m3 vody.
Pre tých čo polemizujú o investičnom byte - keby som chcela investičný byt, inak ho zariadim. Áno, mám z neho nejaký zisk ale keď si vezmem opotrebenie nábytku, škody ktoré urobia, nedoplatky čo spôsobia, tak ten zisk sa veľmi rýchlo minimalizuje.

kocuris
17. mar 2026
@finellina

Mam nastavene zálohové platby pre 2 dospelé osoby - mňa a frajera. Celý čas som mala 300-500€ preplatky lebo som nemíňala vodu ako zmyslov zbavená - sprcha každý deň, práčka každý druhy deň a aj tak som mala preplatky. A potom prídu 2 chalani a za mesiac minú 9,5m3 vody.
Pre tých čo polemizujú o investičnom byte - keby som chcela investičný byt, inak ho zariadim. Áno, mám z neho nejaký zisk ale keď si vezmem opotrebenie nábytku, škody ktoré urobia, nedoplatky čo spôsobia, tak ten zisk sa veľmi rýchlo minimalizuje.

@finellina 10 kubíkov vody miniete dvaja. Za 2 mesiace.

anonym_776646
17. mar 2026
@finellina

@finellina mala si jednoducho velke oci(lebo to tak robia vsetci, tak preco nie aj ja)...

Clovek ktory si byt kupi pre seba a zariadi, ho nikdy neprenajme, ked tak preda...

Zbytocne spekulujes..., cista nenazranost, normalne nam robis socialnu vypomoc😎

finellina
autor
18. mar 2026
@anonym_776646

@finellina mala si jednoducho velke oci(lebo to tak robia vsetci, tak preco nie aj ja)...

Clovek ktory si byt kupi pre seba a zariadi, ho nikdy neprenajme, ked tak preda...

Zbytocne spekulujes..., cista nenazranost, normalne nam robis socialnu vypomoc😎

@anonym_776646 potľapkaj sa po ramene za silný komentár ty hviezda. Radšej do budúcna netrep anonymne a komentuj z vlastného mena, na internete je každý hrdina. Predstav si, že poznám minimálne 6 ľudí čo si kúpili a zariadili byt pre seba a neskôr ho prenajali lebo sa presťahovali za prácou, za partnerom alebo si kúpili niečo väčšie. Nie každý potrebuje predať 😉

anonym_776646
18. mar 2026
@finellina

@anonym_776646 potľapkaj sa po ramene za silný komentár ty hviezda. Radšej do budúcna netrep anonymne a komentuj z vlastného mena, na internete je každý hrdina. Predstav si, že poznám minimálne 6 ľudí čo si kúpili a zariadili byt pre seba a neskôr ho prenajali lebo sa presťahovali za prácou, za partnerom alebo si kúpili niečo väčšie. Nie každý potrebuje predať 😉

@finellina hviezda si ty, ze nam tu z predrazeneho najmu vyplackuvas, vsak si daj fotobunku na dvere namiesto kukatka a pekne uvidis ci sa dam deje 2+1, ja viem, musela by si obetovat strasne vela penazi zo svojho luxusneho instagramoveho zivota.

finellina
autor
18. mar 2026
@anonym_776646

@finellina hviezda si ty, ze nam tu z predrazeneho najmu vyplackuvas, vsak si daj fotobunku na dvere namiesto kukatka a pekne uvidis ci sa dam deje 2+1, ja viem, musela by si obetovat strasne vela penazi zo svojho luxusneho instagramoveho zivota.

@anonym_776646 coze 😂 jednak nerozumiem odkiaľ si prišla nato ze mám luxusný instagramovy život. Na instagram nepridavam nič a s mojimi 100 sledovatelmi by ťažko niekoho zaujimal môj “luxusný život”. Ty budeš nejaká zakomplexovaná trubka z ktorej hovorí závisť že niekto vlastní aj niečo viac než pár ponožiek a MK kabelku 😀

darmasiswa
28. mar 2026
@finellina

@anonym_776646 coze 😂 jednak nerozumiem odkiaľ si prišla nato ze mám luxusný instagramovy život. Na instagram nepridavam nič a s mojimi 100 sledovatelmi by ťažko niekoho zaujimal môj “luxusný život”. Ty budeš nejaká zakomplexovaná trubka z ktorej hovorí závisť že niekto vlastní aj niečo viac než pár ponožiek a MK kabelku 😀

@finellina jednoduche riesenie, vsetky spotrebovane energie, voda, kurenie, plyn , nech to zmluvne platia najomnici, pripadne aj dodatocnou zmenou pocas roka zalohovito, zalezi od zmluvnych podmienok, to, ze chvilu uverujes institucie, nie je to taka velka suma, to by ma vobec netrapilo, a podla mna je nedokazatelne, kolko navstev tam maju a ako dlho, podmienkou by bolo, aby dodrziavali podmienky tak, aby neobtazovali susedov, aby nenicili tvoj majetok, na co sluzia tvoje nahlasene kontroly, a dodrziavali vsetky ostatne povinnosti vyplyvaju zo zmluvy

Strana
z3