icon

Mám povinnosť preberať poštu bývalého majiteľa?

Včera o 18:14

Dobrý večer, idem si po radu.
Pred viac ako rokom sme kúpili byt. Bývalý majiteľ si však dodnes neprehlásil niektoré veci a stále mu sem chodí pošta.
Zo začiatku som ho upozorňovala, ale už ma to prestáva baviť. Mám nejakú povinnosť mu to ďalej odovzdávať?

amonet
Včera o 18:17

ved to vrat postarke ze tam nebyva a vybavenko.

biba_18
Včera o 18:18

nemáš. nahlás to na vašej pošte, nech to k vám nehádžu…

martinkatinka
Včera o 18:21

Mas na schranke aj meno? Ak nie oznac si schranku. A poste proste cudziu postu vrat a poziadaj, nech ti do tvojej schranky oznacenej menom nevhadzuju ine mena.

anonym_3db316
Včera o 18:23

Po upozornení ak by to nerešpektoval tak rovno by som jeho poštu hodila do koša a viac by ma to nezaujímalo . Ak má kľúč nedajbože ešte tak vymeniť zámok .

autor
Včera o 18:26
@amonet

ved to vrat postarke ze tam nebyva a vybavenko.

@amonet Hádže to rovno do schránky. Ako z dobrej vôle mu to odkladám, ale už ma to nebaví :-/

cacianka
Včera o 18:27

Napíš na kartičku oznam " Fero Lipták " tu nebýva, nevhadzujte jeho poštu do našej schránky. A nalep na schránku.
Na vašej pošte to oznam vedúcej, aby informovala doručovateľov a poštu na meno Fero Lipták vracali odosielateľom. Najlepšie písomne
Bývalého majiteľa si už viac x upozornila, tak sa s ním už nemaznaj. Ja som po čase vracala poštu - jeho/ moju adresu som skrtla , dala šípku na odosielateľa a hodila do poštovej schránky. A keď ma nas.rali, rovno som hodila do koša ; neslo to slušne dlhý čas ? Tak neslusne - smetisko.

katkaseiner
Včera o 18:28

Ja som cca po mesiaci sa dohodla s predoslymi majitelmi, odovzdala som im postu a odvtedy uz nic nedoslo..

anonym_a2ba47
Včera o 18:28
@anonym_autor

@amonet Hádže to rovno do schránky. Ako z dobrej vôle mu to odkladám, ale už ma to nebaví :-/

@anonym_autor odkladáš a aj mu to odovzdávaš?

autor
Včera o 18:32
@anonym_a2ba47

@anonym_autor odkladáš a aj mu to odovzdávaš?

@anonym_a2ba47 áno.

anonym_e666ed
Včera o 18:33

niesi povinna... bud napis na schranku -nehadzat cudziu postu ..alebo na obalku napis- nebyva na tejto adrese a poloz bud na schranky alebo zanes na postu pripadne postovu schranku kde sa posiela posta ... ak mate v okoli .. jemu rovno napis spravu,ze uz mu postu nebudes odkladat nech si to konecne vybavi na poste

anonym_1a7042
Včera o 18:41

No je celkom slusne, ci mile zobrat skatulu od topanok a nestoji ta to ziadnu namahu postu hadzat tam a napisat obcas mail, mate postu, pridte si po nu. PS: Mam rada polosuche vina, alebo Milku cokoladu.

januska12323
Včera o 18:46

Vrátila by som to na poštu alebo hodila do koša. Jeho problém keď si to nevie vybaviť.

muchotrafka298
Včera o 18:53

Ja by som to netolerovala. Slusne by som upozornila, ze nech si vybavi veci do takeho a takeho datumu,lebo potom budem postu posielat naspat. Urcite by som nic doma nenechavala a nezhanala predosleho majitela. To nie je o namahe, skladovat cudziu postu. Ale o tom, ze nikto nie je povinny to robit. Kazdy si to ma zariadit tak, aby mal k vlastnej poste pristup a neobtazoval inych ludi.

anonym_39e412
Včera o 18:59

Preškrtni adresu, napíš odsťahovaný a list hoď do najbližšej poštovej schránky, alebo vráť na pošte.

anonym_914c69
Včera o 19:09

Ja by som ani neprevzala navyse na schranke ste si nezmenili meno? Normalne by som povedala, dany pan v tomto byte/dome nebyva a nic viac by som neriesila. Ani by mi nenapadlo cudziemu cloveku nieco prebrat

sisska96
Včera o 19:11
@anonym_autor

@anonym_autor aj u nás tak bolo. 3 krat som povedala že majú tú poštu, nech vyriešia ešte 2krat ma požiadali nech im pošlem ďalej. Na tretiu nehovorili ani ďakujem . Tak potom keď hocijaký list dostali alebo hocičo čí už pohľadnicu rovno som hodila do koša , nech si vybavia ako chcú.

bolarazjedna
Včera o 20:22

Ja len chcem trochu zastať bývalého majiteľa -z vlastnej skúsenosti, na niektorych miestach v tom majú taký bordel, že môžeš zmenu adresy, aj hocijakú zmenu viackrát nahlásiť, aj tak to robia po svojom opakovane. Takže možno aj exmajitel to naozaj rieši, ale aj tak mi posielajú veci na starú adresu. Musí to byť aj pre neho frustrujúce.

Samozrejme chápem aj nového majiteľa, že je zo otravné, určite nemáš povinnosť to odkladať, skôr ide o ľudskú stránku.

biba_18
Včera o 20:33
@bolarazjedna

Ja len chcem trochu zastať bývalého majiteľa -z vlastnej skúsenosti, na niektorych miestach v tom majú taký bordel, že môžeš zmenu adresy, aj hocijakú zmenu viackrát nahlásiť, aj tak to robia po svojom opakovane. Takže možno aj exmajitel to naozaj rieši, ale aj tak mi posielajú veci na starú adresu. Musí to byť aj pre neho frustrujúce.

Samozrejme chápem aj nového majiteľa, že je zo otravné, určite nemáš povinnosť to odkladať, skôr ide o ľudskú stránku.

@bolarazjedna ale ak je na schránke iné meno - darmo že adresa rovnaká - nemá tam čo pošta hádzať cudziu poštu…

anonym_8348e6
Včera o 21:19

@anonym_autor Ak na schránke ostalo meno bývalého majiteľa , odstrán ho a nahrad ho svojím,manzelovym, prípadne rodina xy.V prípade, že poštárka aj napriek tomu bude zo zotrvačnosti hádzať naďalej cudziu poštu do vašej schránky, tak jej vysvetli,ze na adrese bývate vy a ju popros,aby cudziu do schránky označenej vašim menom nehádzala

anonym_a2ba47
Včera o 21:23
@bolarazjedna

@bolarazjedna vôbec sa ho nezastávaj,verím tomu,že on nič neriešil.Veď stačí cez apky zmeniť adresu,prípadne email poslať.
Okrem toho,keď meníš trvalý pobyt,tak v inštitúciách sa to automaticky zmení.
Dostala som šek energopomoc,odkiaľ asi vedelo ministerstvo moju adresu?

betulinka1
Včera o 21:28
@anonym_a2ba47

@bolarazjedna vôbec sa ho nezastávaj,verím tomu,že on nič neriešil.Veď stačí cez apky zmeniť adresu,prípadne email poslať.
Okrem toho,keď meníš trvalý pobyt,tak v inštitúciách sa to automaticky zmení.
Dostala som šek energopomoc,odkiaľ asi vedelo ministerstvo moju adresu?

@anonym_a2ba47 inak osobna skusenost. 2 roky som nahlasovala zmenu adresy na životnej poistovni a 5 rokov mi chodila od nich posta na staru adresu. Poštárka mi to nastastie nosila na novu adresu, lebo som to riesila aj na poste. Potom uz zacali posielat elektronicky. Takze nemusi to byt spôsobené nečinnosťou adresáta. Proste v tom maju bordel alebo im to robia externe firmy automatom. Netusim.

anonym_8348e6
Včera o 21:28
@bolarazjedna

@bolarazjedna Ja by som sa starého majiteľa veľmi nezastavala.Moze si zriadiť na pošte trvalé presmerovanie na novú adresu.Tiez som to tak riešila a nikoho som nezaťažovala preberaním mojej pošty

anonym_a2ba47
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_a2ba47 áno.

@anonym_autor dúfam,že trvalý pobyt si odhlásil...

anonym_8348e6
Včera o 23:02
@anonym_a2ba47

@anonym_autor dúfam,že trvalý pobyt si odhlásil...

@anonym_a2ba47 V prípade,ze sa niekto sťahuje v rámci Sk,nie je potrebné odhlasovať staré miesto trvalého pobytu, lebo systém je nastavený tak,ze akonáhle sa niekto nahlási na nový trvalý pobyt, starý mu systém zruší.Pre istotu by som si však ako nový vlastník predsa len overila počet a totožnosť osôb s trvalým pobytom na adrese môjho bytu/domu,lebo ak sa starý majiteľ alebo jeho rodinný príslušník nenahlásia inde k trvalému pobytu, budú naďalej nahláseni na starom mieste,teda u mňa

simca06022011
Včera o 23:08

Nielenze nemas povinnost. Ty ju ani nemas podls mna preberat. Posta ma dorucit postu adresatovi = ak ten nid je na adrese = zasielka sa vrati odosielatelovi a TEN si potom moze zistit kde adresat je. Ale to ta ttapit nemusi.

andreatytler
Dnes o 03:25

@anonym_autor Mame najomny byt, kde su casto novy ludia, odkladam postu tym co sa odstahuhu a dam im vediet. Pridu si pre to. Takto par mesiacov. Maju moznost vidiet co to je co zabudli prehlasit a mali by to hned urobit. Ak neurobia a ta ista posta stale chodi, tak hadzem do kosa. Aj som vracala spat na postu s vyjadrenim ze je odstahovany, ale ma to prestalo bavit.

anonym_5b4628
Dnes o 03:29

My uz byvame v byte takmer 6 rokov a este sem tam pride posta po predoslych najomnikoch. Ja som na nich ani nemala kontakt, len som ich nasla na FB. Napisala som spravu, pani ju videla po niekolkych mesiacoch. Co nie je nase inak vylozim na schranky a postar to vezme spät. Pred mesiacom prisiel list z banky s novou kartou, to som pani volala cez mesenger, nechapala, vsetko maju prehlasene.

mogaa
Dnes o 05:34

@anonym_autor a načo to preberáš? ak to máš v schránke, daj na poštu že tam nebýva, zásielku vrátia ododsielateľovi a ten vie, že má zlú adresu....