icon

Máte skúsenosti s výmenou domu za byt

ivicatolic
Dnes o 09:24

Má niekto reálne skúsenosti? Menili ste dom za byt, alebo naopak? Hodnota domu, bytu, dali ste spraviť odhad, či skôr vlastná cena? Zvažovali ste , že budú potrebné prerábky na dome, alebo byt je bez záhrady, čo u vás bolo podstatné? Ďakujem za zmysluplné odpovede.

chrobak7
Dnes o 09:30

@ivicatolic MY sme išli z bytu do domu. Dom sme si postavili nový, presne podľa našich predstáv. Mali sme určité požiadavky, ktoré sme premietli do projektu. Po presťahovaní sme byt predali. Podstatná bola u nás bezbariérovosť a to sme dosiahli.

Zmenu neľutujeme.

zic
Dnes o 09:33

@ivicatolic ak myslis vymenu doslovne a nie ako pise @chrobak7, tak si to uplne neviem predstavit z praktickeho hladiska... Asi sa to moze podarit, ale bude to asi narocnejsie ako predat / kupit... kvoli odhadu a kazdy si tu cenu moze predstavovat inac...

akrobrab
Dnes o 09:35

Nerozumiem otazke.. myslis vymenit svoju nehnutelnost za nehnutelnost ineho vlastnika ako sa to riesilo v minulosti? Ci myslis vymenit formu byvania - ist z domu do bytu, pripadne opacne?
Vobec nerozumiem na co sa pytas a co Ta zaujima.

viktoriaandrascik
Dnes o 09:37

Išli sme z bytu do domu, keďže je som bytovkové decko bol to pre mňa zo začiatku trochu šok 😀 hlavne čo sa týka množstva upratovania 😂 prerábky sme robili postupne ale boli potrebné už iba malé veci ako podlahy a malovanie, nábytok a pod, veľké veci ako okná, voda boli spravené.

purple_wolf
Dnes o 09:41

@ivicatolic urcite si spravte znalecke posudky

anonym_cfeb5a
Dnes o 09:54

či už sa jedná o sťahovanie z bytu do domu alebo naopak alebo vzájomnú výmenu nehnuteľností s niekým, určite posudky v oboch prípadoch. Nemôžeš si ty alebo predajca hodiť sumu len tak od brucha. To by nikto rozumný neodkýval, predsa musím vedieť akú hodnotu byt má, nedám ti len tak na ruku 200 tisíc lebo si povieš a potom zistím, že byt sa vlastne rozpadá. Ak ide o vzájomnú výmenu tak tam tiež určite, aby sa zistilo kto komu bude ešte doplácať rozdiel.

biba_18
Dnes o 10:04

my sme tak chceli meniť (nakoniec to padlo), ale samozrejme znalecké posudky ...
nám sa páčil dom aj lokalita, pani chcela ísť s5 do mesta, mala menšie výhrady k lokalite bytu, ale nakoniec súhlasila, dohodli sme sa na doplatku ...

anonym_196811
Dnes o 10:08

my máme takú skúsenosť, že sme si dali ohodnotiť byt a tí čo ho od nás chceli si dali ohodnotiť dom, my sme ešte na ten dom zobrali statika a stavbára a nakoniec z toho zišlo lebo dom nebol staticky v poriadku takže by sme prerobili, ani sme ho už nechceli aj keď by nám boli byt doplatili, nemali sme dôveru že by dom nepotreboval veľa prerábky kvôli tej statike, byt na veľmi dobrom mieste je to náš investičný byt a má krásnu terasu

anonym_ed3d34
Dnes o 12:00
@zic

@ivicatolic ak myslis vymenu doslovne a nie ako pise @chrobak7, tak si to uplne neviem predstavit z praktickeho hladiska... Asi sa to moze podarit, ale bude to asi narocnejsie ako predat / kupit... kvoli odhadu a kazdy si tu cenu moze predstavovat inac...

@zic ano robieva sa to, aj v inzeratoch najdes casto poznamku ze "mozna vymena za vacsi/byt/dom/ina lokalita" a pod. Samozrejme, musia sa najst obe strany spokojne s komkretnou proti-ponukou.

sisska96
Dnes o 12:17
@viktoriaandrascik

Išli sme z bytu do domu, keďže je som bytovkové decko bol to pre mňa zo začiatku trochu šok 😀 hlavne čo sa týka množstva upratovania 😂 prerábky sme robili postupne ale boli potrebné už iba malé veci ako podlahy a malovanie, nábytok a pod, veľké veci ako okná, voda boli spravené.

@viktoriaandrascik čo je viac upratovania v 4 izbovom dome, ako v 3,4 izbovom byte ?

anonym_7c2b8e
Dnes o 12:46

Kolega vymenil teraz v júli 4 izbový byt za cca 5-ročný dom (1.8. sa stahoval). Majiteľka domu sla do jeho bytu. Nikto nič nedoplacal. Kolega mal hypo splatenu, pani si svoju prehodila na byt. Myslim, ze si dali nehnuteľnosti oceniť sukromne a aj banka si ich dala oceniť (dokonca s vyššou sumou za byt).

btus
Dnes o 12:54
@akrobrab

Nerozumiem otazke.. myslis vymenit svoju nehnutelnost za nehnutelnost ineho vlastnika ako sa to riesilo v minulosti? Ci myslis vymenit formu byvania - ist z domu do bytu, pripadne opacne?
Vobec nerozumiem na co sa pytas a co Ta zaujima.

@akrobrab myslím si, že výmenu myslí: ja mám byt a vymením s niekym za dom ( alebo naopak) Ja pôjdem do jeho a on do mojej nehnutelnosti.

ivicatolic
autor
Dnes o 19:30
@anonym_ed3d34

@zic ano robieva sa to, aj v inzeratoch najdes casto poznamku ze "mozna vymena za vacsi/byt/dom/ina lokalita" a pod. Samozrejme, musia sa najst obe strany spokojne s komkretnou proti-ponukou.

@anonym_ed3d34 tak som to myslela, ako sa píše napr. na Bazoš, vymením dóm za byt, alebo opak