Môže prenajímateľ zvýšiť depozit počas nájmu?
Dobrý deň potrebujem poradiť ...
Máme psa od začiatku prenájmu. Majiteľ o ňom vedel a súhlasil s ním a v zmluve nič o vyššom depozite nemáme...
Teraz po pol roku chce ďalších 300 € práve kvôli psovi. Dosť ma to zaskočilo.
Môže takto depozit meniť počas nájmu?
nebol na kontrole bytu? nevzniklo nejaké poškodenie bytu/zariadenia psom napr? nebol to malý pes ktorý teraz vyrástol a on s tým nerátal?
@anonym_0b54d3 Nevzniklo poškodenie psík je starší už nerastie.
@anonym_0b54d3 Nevzniklo poškodenie psík je starší už nerastie.
@anonym_autor vobec nejde o to aky je stary a ci rastie. Ale o to, ci nebol majitel nahodou v byte a nevidel ze je kvoli psovi vyssie opotrebovanie, spina, neporiadok, hocico?
@anonym_autor Nemusíš súhlasiť, depozit je na vzájomnej dohode. Otázne je, či ti potom vlastník nevypovie zmluvu, pokiaľ by výpoveď bola v súlade so zmluvou.
Ide len o depozit, nie je zvýšenie nájmu, takže ja by som z toho taký problém nerobil. Depozit sa ti po skončení nájmu vráti, pokiaľ nič nepoškodíš.
@anonym_autor
Nebol nahodou na inspekcii?
@anonym_autor Nemusíš súhlasiť, depozit je na vzájomnej dohode. Otázne je, či ti potom vlastník nevypovie zmluvu, pokiaľ by výpoveď bola v súlade so zmluvou.
Ide len o depozit, nie je zvýšenie nájmu, takže ja by som z toho taký problém nerobil. Depozit sa ti po skončení nájmu vráti, pokiaľ nič nepoškodíš.
@chrobak7 my nemáme depozit napríklad..depozit nieje povinnosť
@chrobak7 my nemáme depozit napríklad..depozit nieje povinnosť
@carrot_apple
Tak prenajimatel je naivny debil
@carrot_apple
Tak prenajimatel je naivny debil
@anonym_cbdc5a závisí komu prenajímaš, my prenajímame štátnej organizácii
Bol na obhliadke? Alebo na zaklade coho sa po polroku rozhodol, ze zvysi depozit? Nebolo nieco poskodene? Kazdopadne zvysit ho moze len na zaklade dodatku, ktory vy nemusite podpisat. Otazka potom je, ci Vam nevypovie/nepredlzi zmluvu
Akekolvek zmeny musia byt pisomne a obe strany musia suhlasit.
Ty mozes jeho navrh odmietnut a on ti zase moze dat v zakonnej lehote podla zmluvy vypoved. Psa ti zakazat nemoze, ale nadseny asi nie je.
@anonym_autor depozit? Veď ten sa ti vráti pri vypovedaní nájmu. Je to len záloha pre prípad, že sa niečo stane. Ak myslíš zálohové platby, tak to je veľa...ale aj to môže. Keď nesuhlasiš, máš nárok odísť

nebol na kontrole bytu? nevzniklo nejaké poškodenie bytu/zariadenia psom napr? nebol to malý pes ktorý teraz vyrástol a on s tým nerátal?