Môžem požiadať o preplatok z elektriny?
Zdravim vás ako by ste riešili toto som v podnájme nasťahoval som sa v polke apríla minulého roka,
Prišlo vyúčtovanie z elektriny v novembri 2025, v nájomnej zmluve mám rozpísané energie elektrina je na 24€ mesačne, ale majiteľka platila za mňa len 4€ mesačne čiže jasne že vznikol nedoplatok, keďže som začal bývať od polky aprila do novembra som mal teda 7,5 splátky čiže (180€) oni za cely rok aj s nedoplatkom zaplatili 152€, môžem požiadať majiteľku o preplatok podľa týchto splátok ? Či podľa spotreby ? Lebo vlastne oni za 7,5 mesiaca zaplatili za mňa 95€ a ja som im dal 180€ čiže preplatok 85€, ale podľa spotreby to vychádza o dosť menej ten preplatok, kebyže to ide podľa spotreby tak na mne vlastne zarobia nie ? Vďaka
@zdeno525 V preberacom protokole si podpísal 570 ako počiatočný stav, predtým si sa nepozrel na elektromer? Podľa mňa bol zle odpísaný - čísla nesúhlasia s faktúrou
To rieš s majiteľom, takto nevieme tvoju spotrebu.
@anonym_22c545 majiteľka nevedela kde sú merače takze dala to nejako odhadom, ja som ich našiel sám až v júni a tam už bol stav 688kwh, tak kľudne skúste vypocitat ak sa dá pri 570kwh a pripadne druhý výpočet pri stave aký je vo vyúčtovaní
Proste mne podľa záloh plus ten nedoplatok vyšlo že mi majú vracať 95€ no ale takto podľa kWh spotreby podstatne menej, preto hovorím tvrdím že na mne vlastne zarobia 🙂 lebo ja som im dal 180€

Tu je to vyúčtovanie ja som sa nasťahoval 18.aprila, tak podľa vás aký mám preplatok? v preberacom protokole mám napísane 570kwh že som preberal ale nerozumiem keď vo vyúčtovaní je ku koncu roka viac ako 600kwh 🙂 v nájomnej zmluve mám 24€ mesačne platím
@zdeno525 V preberacom protokole si podpísal 570 ako počiatočný stav, predtým si sa nepozrel na elektromer? Podľa mňa bol zle odpísaný - čísla nesúhlasia s faktúrou
To rieš s majiteľom, takto nevieme tvoju spotrebu.