Najhoršie objavy po kúpe nehnuteľnosti: Aké sú vaše skúsenosti?
Zdravím vás, včera som pridávala jednu anketu ohľadom najhorších rád od rodiny a som vďačná každému, kto sa zapojil! Ak by ste mali chuť, znova mám pre vás otázku, ktorú by som rada pretavila do článku. Ak ste kúpili nehnuteľnosť, aký bol váš objav po kúpe, ktorý vás prekvapil? (napríklad škody, o ktorých ste predtým nevedeli, zvláštni susedia, o ktorých predávajúci nič nepovedali a pod.). Opäť vopred ďakujem každému, kto je ochotný zapojiť sa 🙂
Zabyvana novostavba:
- na povale byvala kuna (to sme boli v depresii, ale poradili sme si s tym)
- dom mal iba studnu a tvarili sa ze je to OK a dostatocne. Raz nam dosla voda cez leto, tzv "studna vyschla", a ked sa o tom zmienil manzel pred susedmi tak sa uskrnuli a poznamenali ze minule leto sa majitelia domu chodili k nim sprchovat, lebo mali malo vody
- jeden spotrebic sa hned pri prvom zapnuti pokazil (vraj zabudli povedat ale haproval uz dlhsie, ze nam 50% prispeju na novy, samozrejme k tomu nikdy nedoslo)
- pristupova cesta sa "uz uz" ma robit, lebo "je v plane". Tak asi vieme aky plan to bol.
Samozrejme, vsetky veci sme dokladne kontrolovali a pytali sa na vsetko a obhliadka nebola len jedna. Ale holt, nikto Ti nepovie... 🙂 Kazdopadne ked sme vyriesili tieto veci, tak to bola dobra kupa ten dom, vyborne byvanie. Ale zo zaciatku sme boli trochu deprimovani.
Asi najhorším objavom boli nacistické symboly ukryté pod samolepiacou tapetou na dverách
@petush21 za nás naopak, povala skrývala "poklady" z histórie-zberateľské predmety, ktoré sa podarilo pekne speňažiť. za jeden objav sme dokonca boli v médiách 🙂
@petush21 otazka; je tu sused co furt fajci na balkone? Nie! Ale ano suseda fajci kazdych 30 minut a smradi spalnu 😵
@petush21
Syn jazdil po dome na trojkolke, keď sa ozvalo zlovestné zapraskanie. Zastavil, no skôr než stihol zosadnúť, odletel kus zárubne a po podlahe sa rozkotúľali piliny. Vzduchom sa prehnal ďalší praskot, potom ešte jeden. Vtedy mi došlo, čo znamenali tie „biele mravce“ – termity.
U nás momentálne riešime to ,že sme kúpili nehnuteľnosť z pristavbou "letná kuchynka" a zrazu pri refinancovaní hypo nastala taká chyba,že tá prístavba je na čierno postavená a není ani na LV. Takže ak si niečo také ako redaktorka,ktorá to vie zverejniť tak mi napíš správu a poviem ti detaily.
kamarati
-kupili dom o minimalne 30 m2 mensi, lebo poschodie bolo pod sikmou strechou a tam sa obytna plocha pocita az pri urcitej vyske, predavajuci proste namerali inde nez mali
- iny par kamaráti kupili les spolu s polom a domom a mali vsade po pozemku zakopane kusy z motoriek
susedia, z jednej strany ale až po kúpe domu si susedia kúpili množstvo sliepok a kohútov čo v lete od tretej ráno kikiríkajú a z druhej strany suseda, ktorej všetko vadí a stále nás pozoruje.
Neviem o ničom a to som za svoj život aj súkromne kúpila a predala veľa nehnuteľností. Asi šťastie a skúsenosti.
Ale ani od klientov som zatiaľ žiadne také zvláštne objavy nezaznamenala, alebo si aspoň nepamätám.
Muz mi povedal,nedivaj sa na to ako to vyzera ale na to,ako to prerobime.Dom je podla nasich predstav,muz tam nechal roky,a svoje mozole takze nas nic take neprekvapilo.Ani to,ze dom bol 2roky bez elektriny a na novo ho zapnut znamenalo novu elektricku pripojku a kable zemou,kym nas zapli muz prerabal generatorom,co sme tiez museli kupit.
@beata_k ved to je parada. ja si tie zvuky uzivam🙂
@zuzinabila Meter od okna panelaku? Sotva 😀
My sme otvorili skrinu a zistili sme, ze nema zadnu stenu. Namiesto toho tak bol do steny vlozeny starucky trezor, este na klucik... Nasli sme napokon aj klucik, ale v trezore nic nebolo.. 😭😁
@zuzinabila Meter od okna panelaku? Sotva 😀
@beata_k nám ten dement klepe do steny na spálni 🐦⬛
@petush21 tak my sme kupili dom v povodnom stave zo 60-tych rokov, ale teda fakt povodny stav a predavali to dedici po opilcovi, takze v kachliach dnu a na stenach v kupelni za radiatorom a tak okolo neho sme nasli doslova sracky, pod podlahou v kuchyni vsetko zhnite, ostata podlaha, ked sme to strhali a vykopali, tak sme zistili, ze rura z odpadu je prasknuta a vsetko z wc tieklo pod dom. V komore vonku vedla garaze sme nasli vzadu obalene matrace vo folii, prestate a osrate. Reku, co taky puch tam a prekvapko. Najcistejsia bola hore podkrovna izba a paradoxne pivnica. Dnes je z tojo dom, ze by nikto nepovedal, ze to tu take bolo.
Ale my sme vedeli, ze to bude zle a ze to ideme cele vykuchat. Tu take domh idu ako teple rozky a dnes aj cez 200 liyrov za take pytaju 🫣. Aj ten nas bol predrazeny, ale este v case pred tym velkych zdrazenim cez covid sme kupovali, takze nam vysla aj hypo...Postupne sme prerobili, no boli to nervy...este stale nie je spravene nic vonku. Tento rok sme zateplili. Je to uplne iny dom.
U nás momentálne riešime to ,že sme kúpili nehnuteľnosť z pristavbou "letná kuchynka" a zrazu pri refinancovaní hypo nastala taká chyba,že tá prístavba je na čierno postavená a není ani na LV. Takže ak si niečo také ako redaktorka,ktorá to vie zverejniť tak mi napíš správu a poviem ti detaily.
@nela1561 uprimne co ste nevideli na LV ze tam nemas cely dom aj s kuchynkou? Ved to zlegalizujte, aktualne sa to da, je to administrativa navyse, samozrejme naklady za geodeta a ziadosti ale da sa vsetko dat do poriadku.
Zabyvana novostavba:
- na povale byvala kuna (to sme boli v depresii, ale poradili sme si s tym)
- dom mal iba studnu a tvarili sa ze je to OK a dostatocne. Raz nam dosla voda cez leto, tzv "studna vyschla", a ked sa o tom zmienil manzel pred susedmi tak sa uskrnuli a poznamenali ze minule leto sa majitelia domu chodili k nim sprchovat, lebo mali malo vody
- jeden spotrebic sa hned pri prvom zapnuti pokazil (vraj zabudli povedat ale haproval uz dlhsie, ze nam 50% prispeju na novy, samozrejme k tomu nikdy nedoslo)
- pristupova cesta sa "uz uz" ma robit, lebo "je v plane". Tak asi vieme aky plan to bol.
Samozrejme, vsetky veci sme dokladne kontrolovali a pytali sa na vsetko a obhliadka nebola len jedna. Ale holt, nikto Ti nepovie... 🙂 Kazdopadne ked sme vyriesili tieto veci, tak to bola dobra kupa ten dom, vyborne byvanie. Ale zo zaciatku sme boli trochu deprimovani.
@anonym_ca0f37 preto nechcem nikdy dom, ani pozemok, ktory ma len vlastnu studnu, zvlast v tychto casoch, ked to bude coraz horsie. Vyrastala som tak a z roka na rok je to horsie u nasich a slubovany vodovod, kde nic, tu nic, uz od zaciatku 90-tych rokov, mal davno byt, no ale...😐
@nela1561 uprimne co ste nevideli na LV ze tam nemas cely dom aj s kuchynkou? Ved to zlegalizujte, aktualne sa to da, je to administrativa navyse, samozrejme naklady za geodeta a ziadosti ale da sa vsetko dat do poriadku.
@eeffka my to ideme robit tiez, garaz a kuchynku s komorou, co je prilepena na tej garazi..
@petush21 no... ked mi v " novostavbe" zacala kvapkat voda do postele.. zo stropu 😂 a to bol len zaciatok, co sme vtedy nevedeli. Utvrdila som sa v tom = veeela slovendkym majstrom by som ani klinec nedala do steny zatlct.
@petush21 no... ked mi v " novostavbe" zacala kvapkat voda do postele.. zo stropu 😂 a to bol len zaciatok, co sme vtedy nevedeli. Utvrdila som sa v tom = veeela slovendkym majstrom by som ani klinec nedala do steny zatlct.
@anonym_9b4648 svagor elektrikar ma vela prihod z novostavieb, ktore sa predavaju po 500 000, maju neskutocny marketing a reklamu, ale plesnive steny rychlo zakryvaju znizenymi stropmi a ine chutovky.

Všetko. Bolo potrebné skoro všetko prerobiť, ostali len holé steny a susedia.... no jedna je zvláštna rodina