Prečo sa ľudia vzdávajú rodinných domov?
Ahojte ľudia ozývam sa vám preto,lebo nedá mi to pokoj a stále mi chodia myšlienky o tom,že prečo toľko ľudí sa chcú vzdať majetku a rodičovských domov a odchádzajú dôvod ako to viem?.....a odkiaľ som prišiel na to??...pretože stále vidím ako pribudaju nove príspevky,ktoré ponúkajú vyhodnu cenu predaj rodinných domov,ale prečo??...chcú sa vzdať dedičského konania?? ty dotyčný ktorý sa chcú vzdať majetku.. alebo chcú nového kupca,len preto aby si dobre zarobili a obohatili sa??.....či preto lebo ceny rapidne stúpajú hore a mladý ľudia nestihaju splácať hypotéku,úver....
@stelly652 casto su mladi uz odstahovani, maju svoje vlastne byvanie - mnohokrat na hypoteku a teda ked zdedia nejaky majetok, nemaju ani cas a mozno ani prostriedky na to, aby ho udrziavali a starali sa o neho, preto ho radsej predaju. Nie je na tom vobec nic zvlastne. Co vsak zvlastne je, ze nemas ozaj nic lepsie na praci, nez aby ti stale chodili myslienky o tom, ze preco tolko ludi chce predat rodicovsky dom? omg 🙈
ty nechaj myšlienky o cudzích domoch na pokoji a radšej sa staraj o svoje veci
@stelly652 casto su mladi uz odstahovani, maju svoje vlastne byvanie - mnohokrat na hypoteku a teda ked zdedia nejaky majetok, nemaju ani cas a mozno ani prostriedky na to, aby ho udrziavali a starali sa o neho, preto ho radsej predaju. Nie je na tom vobec nic zvlastne. Co vsak zvlastne je, ze nemas ozaj nic lepsie na praci, nez aby ti stale chodili myslienky o tom, ze preco tolko ludi chce predat rodicovsky dom? omg 🙈
@anonym_06e78a ale tak som dnes len čítal príspevky o tomto tak len tak ma napadlo sa tu ozvať aby mi niekto vysvetlil do podrobná ako to je
ty nechaj myšlienky o cudzích domoch na pokoji a radšej sa staraj o svoje veci
@anonym_ea35e6 ale chcem sa dozvedieť niečo viac o tom to
@stelly652 a co je zle na tom najst kupca a vediet dom dobre predat a zarobit si? Preco o tom pises s takym negativnym podtonom??
@anonym_7a99e6 lebo sa bojím ked už zostanem úplne sam v dvojgeneračnom dome už bez rodičov a že to nepotiahnem sam
@stelly652 tak tiez predas pojdes do mensieho. Aky problem?
@stelly652 jednoducho nechcu a nemozu zit tam kde zili ich rodicia. Dnes si kazdy moze vybrat kde a ako bude zit, nemusi ostat v okrese Poltar (alebo Humenne, Medzilaborce, Rimavska Sobota, Gelnica... a mozem vymenovat mnozstvo hladovych dolin na Slovensku kde nie je praca a tym padom ani perspektiva ani pre rodicov a ani pre ich deti) ked tam nema robotu, neche za robotou dochadzat hodiny, nechce chodit na tyzdnovky a byt daleko od rodiny, zeny nechcu byt vydate vdovy, ktore vidia muza len ked mu skonci turnus, nechcu aby ich deti boli polosiroty, ktore vidia otca len raz za cas. Nikto nie je povinny zveladovat otcovizen ak mu je ta otcovizen na pritaz.
Ty zijes v rodicovskom dome, pracu mas aku mas, rodinu nezakladas takze tebe je dobre zit rodicom na dochodku na krku. Ty ich dom nepredas (a mozno je to dom tvojich starych rodicov, ktori vasi maju) ty budes musiet ostat v tom obrovskom dome, kde v zime ani poriadne nekurite, lebo na to nemate. Ked budes sam, bude to este horsie, ale ostanes tam, lebo inu moznost nemas. Ti co maju moznosti idu tam, kde im bude lepsie.
@stelly652 tak tiez predas pojdes do mensieho. Aky problem?
@simsalabim už pomaly je tomu rok ako susedia predali dom a ešte stále nikto ho neodkúpil a je prázdny
@simsalabim už pomaly je tomu rok ako susedia predali dom a ešte stále nikto ho neodkúpil a je prázdny
@stelly652 no a?
@stelly652 takze ho nepredali, citaj lo sebe a rozmyslaj, co s tym tvojim, daj spodne posch. do prenajmu.
Preco by som si nechavala zdedeny dom niekde daleko? Predam a kupim si investicny byt v lepsej lokalite.
K comu by mi boli 3 domy? Kazdy na inom konci republiky?
Vacsinou deti odidu zit do mesta za pracou. Tam maju deti a nechce sa im vracat a cestovat za pracou a skolou. Ja zas poznam vela ludi, co sa stahuje na dediny. Ja zijem dokonca na polosamote a nechcela by som zit, tam kde som vyrastala. Takze ak raz zdedime dom po rodicoch, tak sa da do prenajmu, alebo preda. Ja sa tam stahovat nebudem a surodenci maju tiez vlastne byvanie.
praca,nesthanie,rozvod... moznosti je vela .. dom nieje len teraska a kavicka-treba sa on aj starat .. ak pracuju od rana do vecera -je im lepsie v panelaku kusok od prace ...
@anonym_c02a53 aj to som mal na mysli spraviť,že spodne posch. dať do prenájmu
@stelly652 ty nemôžeš dať do prenájmu nič,nie je to tvoj dom.
@stelly652 ako ho mohli predať,keď ho nikto nekúpil
@stelly652 pretože ľudia si obvykle zadovážia vlastné bývanie a keď neskôr niečo zdedia, tak to predaju, lebo nepotrebujú 2-3 domy, logicky
@stelly652 niekedy neide o predaj rodičovského domu. Osoba je už stará a chce z domu do bytu, pretože fyzicky nezvláda starostlivosť o dom. Niekedy potomok predá rodičovský dom pretože v ňom jeho rodič zomrel a nemôže v ňom už bývať.
Mám 36 rokov.Moji rodičia 64.Este kľudne môžu žiť 20 rokov. Keby som čakala s domom, kým budem dediť, tak v dome nebývam nikdy. A načo by mi bol potom? Keď už by som ani nevládala sa o neho starať? Máš divné uvahy
@stelly652 susedia predali dom a ešte stále nikto ho neodkúpil a je prázdny?
Tak predali či nepredali? Nechápem? Ak ho nikto nekúpil nemohli predať....
Ako sa dá niečo predať keď to nikto nekúpil?
Logika zas útočí
Môžeš mať inzerátov aj 20 keď to nik nechce

@stelly652 Ty, pacient a Tvoje nezmyselné úvahy vyprodukované kvôli nadbytku voľného času. Daj sa dokopy s Jožkou a môžete do úmoru diskutovať o hlúpostiach.