icon

Prečo sa ľudia vzdávajú rodinných domov?

stelly652
28. mar 2026

Ahojte ľudia ozývam sa vám preto,lebo nedá mi to pokoj a stále mi chodia myšlienky o tom,že prečo toľko ľudí sa chcú vzdať majetku a rodičovských domov a odchádzajú dôvod ako to viem?.....a odkiaľ som prišiel na to??...pretože stále vidím ako pribudaju nove príspevky,ktoré ponúkajú vyhodnu cenu predaj rodinných domov,ale prečo??...chcú sa vzdať dedičského konania?? ty dotyčný ktorý sa chcú vzdať majetku.. alebo chcú nového kupca,len preto aby si dobre zarobili a obohatili sa??.....či preto lebo ceny rapidne stúpajú hore a mladý ľudia nestihaju splácať hypotéku,úver....

Strana
z3
anonym_fc11ed
29. mar 2026

@stelly652 načo by mi bol dom po rodičoch, keď mám vlastný dom?

jaskolka
29. mar 2026

Veď to je logické...keď je dom niekde ďaleko od miesta,kde bývajú ostatní členovia rodiny,tak či s ním? Zbytočne ho držať a nechať chátrať? Proste obyvatelia zomrú,dom zdedia ich deti, ktoré už majú dávno svoje bývanie a ďalší dom je im zbytočný. Dať ho do prenájmu je tiež často ťažké, domy sa neprenajimaju až tak bežne,ako byty. A tiež je to starosť, údržba,tak ho predaju a peniaze si rozdelia.

bg92
30. mar 2026

ked zdedis dom v case ked uz byvas inde - vo vlastnom, co mas akoze robit s domom naviac? iba tak ho mat a opatrovat? jasne ze ho predas. nechapem co je na tom na zamyslanie

aleveddobre
30. mar 2026
@stelly652

@anonym_7a99e6 lebo sa bojím ked už zostanem úplne sam v dvojgeneračnom dome už bez rodičov a že to nepotiahnem sam

@stelly652 no tak potomozes dom predať? Ja by som sa nechcela sama naháňať po rodinnom dvojposchodový dome. Mám svoje bývanie, ktoréi stačí. Prečo život a udržiavať aj dom? A bývanie treba mať také, aké viem v pohode utiahnuť a nie sa stresovať, čo sa kedy náhodou poakzi a či budem mať peniaze?

Strana
z3