icon

Stretli ste sa už s problémom pri ukončení nájmu?

23. feb 2026

Aj vy ste sa stretli už s tým, že keď ste slušne oznámili správu o skončení nájmu, tak majitelia ostali odmeraní a arogantní ? Z našej strany nebol nikdy žiadny problém, len sme našli niečo lepšie na život a aj výpovednú lehotu sme dodržali.

Strana
z2
huxy
23. feb 2026
@anonym_617724

@huxy ak si mala zmluvu že platíš za energie mesačne 50€ tak si mohla od susedov zistiť že za takú sumu mesačne nepokryjú ani jednoizbový byt s jednou osobou a teda že platíš za energie málo a bude veľký nedoplatok

@anonym_617724 50€ za elektriku nepokrylo náklady na mesiac pred 3-6 rokmi? Netáraj, veď tetaz platím.v 2,5 izbovom 25€. Ale tu vôbec nejde o 50€, veď čítaj poriadne. Ja som pani platila nájomné, v ktorom bolo 50€ elektrika ale ona reálne elektrárni zaplatila 10€

erikavesela
23. feb 2026
@anonym_a53bfa

@erikavesela zmluva bola v poriadku. To ze vy si idete svoje je vas problem a nie moj. Mozno raz pochopite. Mier a laska nech vas sprevadza 😉.

@anonym_a53bfa ja pochopit nemusim, ty musis pochopit, inak ta budu ludia neustale klamat...ja som sa oklamat nedala, ty ano...a ked si to nechces nechat vysvetlit, ok..tvoj problem

anonym_617724
23. feb 2026
@huxy

@anonym_617724 50€ za elektriku nepokrylo náklady na mesiac pred 3-6 rokmi? Netáraj, veď tetaz platím.v 2,5 izbovom 25€. Ale tu vôbec nejde o 50€, veď čítaj poriadne. Ja som pani platila nájomné, v ktorom bolo 50€ elektrika ale ona reálne elektrárni zaplatila 10€

@huxy ja že 50€ si platila za všetky energie, elektrina, kúrenie, plyn

anonym_a53bfa
23. feb 2026
@erikavesela

@anonym_a53bfa ja pochopit nemusim, ty musis pochopit, inak ta budu ludia neustale klamat...ja som sa oklamat nedala, ty ano...a ked si to nechces nechat vysvetlit, ok..tvoj problem

@erikavesela ja som sa nedala oklamat. Vy absolutne netusite ako sme to riesili. Rieste si svoje veci. Ked nechapete vas problem. Dobru noc 😊.

huxy
23. feb 2026
@anonym_617724

@huxy ja že 50€ si platila za všetky energie, elektrina, kúrenie, plyn

@anonym_617724 písala som v príspevku, energie 50€, bola tam len elektrika, plyn tam nebol. A druhá časť nájomné, v ktorom boli zahrnuté aj poplatky byt.družstvu (ako aj kúrenie, atď)

erikavesela
23. feb 2026
@anonym_a53bfa

@erikavesela ja som sa nedala oklamat. Vy absolutne netusite ako sme to riesili. Rieste si svoje veci. Ked nechapete vas problem. Dobru noc 😊.

@anonym_a53bfa hlavne, ze si so sebou spokojna...

anonym_617724
23. feb 2026
@huxy

@anonym_617724 písala som v príspevku, energie 50€, bola tam len elektrika, plyn tam nebol. A druhá časť nájomné, v ktorom boli zahrnuté aj poplatky byt.družstvu (ako aj kúrenie, atď)

@huxy a koľko si mala rozpísané v zmluve že platíš za kúrenie z tej časti nájomného?

huxy
23. feb 2026
@anonym_617724

@huxy a koľko si mala rozpísané v zmluve že platíš za kúrenie z tej časti nájomného?

@anonym_617724 kúrenie nebolo rozpísané zvlášť, u nás to máme v rámci poplatkov bytového družstva, kde tiež nechala nízke zálohy, pritom som jej riadne platila.

anonym_617724
23. feb 2026
@huxy

@anonym_617724 kúrenie nebolo rozpísané zvlášť, u nás to máme v rámci poplatkov bytového družstva, kde tiež nechala nízke zálohy, pritom som jej riadne platila.

@huxy to bola chyba v zmluve musí byť rozpísané koľko platíš za platby bytovému družstvu a koľko čisto len majiteľke za prenájom
vtedy ťa nevie takto oklamať

huxy
23. feb 2026
@anonym_617724

@huxy to bola chyba v zmluve musí byť rozpísané koľko platíš za platby bytovému družstvu a koľko čisto len majiteľke za prenájom
vtedy ťa nevie takto oklamať

@anonym_617724 tak boli zvlášť energie, potom ten zvyšok. No asi som bola naivná, a uverila jej, keď mi tvrdila, že nepotrebuje na tom byte zarábať, len aby tam býval niekto seriózny (aby neplatila poplatky len tak). Ale tak nakoniec som priśla "len" o 150€ a nemala som chuť sa s ňou už naťahovať.

zuzanaete
24. feb 2026
@huxy

@erikavesela akože nie? Však energie boli mesacne 50€, až po prvom vyúctovaní som videla, že platila menej.

Písem, že platila menej, ako mala, xo je na tom tak ťažké pochopiť

@huxy V kazdej zmluve je potrebne mat vypisanu presnu sumu za jednotlive polozky (voda, elektrina, olyn, kurenie). Potom ti moze byt uplne jedno, kolko majitelka realne platila, lebo ty mas v zmluve dany tvoj preddavok. Vyuctovanie sa poyom robi suma na fakture minus tvoje preddavky a mas tvoj preplatok alebo nedoplatok. Ak majitelka platila menej, ako bolo dohodnute v zmluve, tak je to jej nedoplatok. Toto je skor upozornenie pre ostatnych, aby nepodpisali zmluvu, ked bud energie nie su vobec specifikovane alebo iba v jednej sume.

alica110
24. feb 2026

@huxy Ja tak obdivujem tvoju trpezlivosť v tejto téme. Od začiatku krútim hlavou nad nechápavosťou tunajšieho osadenstva 😅

Strana
z2