icon

Ako bezpečne cestovať sama s malým dieťaťom

zzuunnaa
5. jan 2024

Ahojte zienky. Kvôli manželovi som sa presťahovala na dedinu, kde nič nie je :/ Nemám tu ani kamošky (skúšala som hľadať, neúspešne), rodina daleko. Muž je nonstop v práci, vidím ho len v noci v posteli spat, keď je náhodou ak doma, tak kosi, opravuje na dome a pod. V tomto smere som nešťastná, xkrat sme sa o tom rozprávali, nepomohlo.. Keďže som sama v obrovskom dome, smutno mi, chcela by som s dcérkou (16 mesiacov) cestovať, aspoň by som mala nejaké zážitky. Na denne výlety chodíme samé sem tam, no myslela som pár dňové, pripadne aj zahraničie. Avšak nie som extra skúsený samocestovatel. Rozpocet na nejake “mesiac pri mori s cestovkou” nemám, radsej niečo lacnejsie každý mesiac napríklad. A tak by som poprosila o praktické rady ako sama cestovať s takým malým dietatom? Preferujete hotely kvôli bezpečnosti? Ako riešiť napríklad raňajky keď sú bufetove stoly? Kde nechám malú kým si naberiem? (na stoličke sama nevydrží, len čo ide par metrov od nej vrieska mama). Ako napríklad vlacite batožinu aj dieťa? Chodíte samé aj do cudziny? Máte nejake tipy? Budem povdacna, lebo takto sa sama doma asi zblaznim :/

Strana
z2
matapo
29. máj 2024

@zzuunnaa ...zbytočne riešiš dopredu takéto veci. Nejako bude a bude dobre. Ja s deťmi cestujem sama, vždy sa to nejako vyvrbi, vždy sa nájde aj pomoc,...pokiaľ máš na krku len 15 mesačne je to fajn. Ja sa ťahám s troma všade od ich malinkata, keď sme šli prvý krát sami letecky, na veľkých letiskách som ich mala priviazanych 🙂 ale vôbec to nebolo treba, rýchlo pochopili že od mamy sa nemôžu vzdialiť. Trochu je vždy chaos kým sa človek zorientuje na novom mieste a v doprave za neustáleho sledovania deti a batožiny ale tak celkovo pohoda, mňa to teší a napĺňa a uspokojuje. Jazykovu bariéru nemám a ani deti. Zvládneš a budeš spokojná.

romanadam1626
24. aug 2024

@zzuunnaa napr. hotel Remata
Tam je aj super kúpalisko
A sú Baby friendly...
Chatová osada Gader v Gaderskej doline
Majú pekné apartmány s kuchynkou a chladničkou
Dajú Ti aj detskú postieľku na izbu .
Je tam krásna príroda, ihrisko, výborná reštaurácia 🙂

Strana
z2