Ako fungujete samé s dieťaťom?
Som budúca mamička a chcem sa opýtať ako to zvládate samé s dieťatkom, mám z toho celkom obavy. Dá sa ísť k lekárovi aj s dieťaťom? Alebo to riešite len opatrovateľkov? Keď potrebujete niečo vybaviť alebo len skočiť na nákup a bábätko všade beriete so sebou, bojím sa ako to budem zvládať, verím že je váš tu takých viacej ktoré ma povzbudite 🙂 A hlavne potrebujem radu ako ísť z pôrodnice, môžem tam dieťa nechať, ísť pre kočík/vajíčko a vrátiť sa poň? Neviem si predstaviť ísť ubolená s taškami a niesť babo na rukách 🙂
To nemas ozaj nikoho? A kto ta vezme do porodnice?
A k tym ostatnym veciam... K lekarovi by som take male dieta brala len ozaj v krajnom pripade. Na nakup uplne v pohode, ved mas kocik. Budes to mat zrejme tazke, ale my zeny zvladame vsetko 💪
@natalka2548 z porodnice asi nepojdes sama nemas ziadnu rodinu, kamaratku?Ten niekto Ti prinesie vajicko, sedacku....ak nemas vezmes si do porodnice vajicko a taxik.
Nakupy s dietatom aj tak prve mesiace ho budes strazit ako oko v hlave🙂a bude Ti zvlastne ist bez neho.Lekar to mi postrazila mama...urcite mas okolo seba aspon jednu osobu na ktoru by si sa mohla obratit
Do porodnice s vecami pre dieta, aj s vajickom a potom domov, ak nemas vlastne auto, tak vyuzit taxik. Nakupy sa daju spravit i online s donaskou, ak nie, tak kociar/ nosic a spravit si nakup hos v najblizsich potravinach. Ja som nebola ani slobodna mamka, a dieta/ deti som vlacila vsade so sebou, po uradoch, doktoroch, este aj na poporodnu kontrolu 🤦🏼 Netreba robit paniku, da sa to. Ak mas dobre susedske vztahy a par kamaratov, kolegov z prace, neverim, ze by Ti odmietli pomoct v pripade potreby.
ano, kludne pojdes do obchodu aj na urad s babatkom. mnoho zien tak chodi, nie je to nic nezvycajne. zvladnes viac, nez si myslis.
odchod z porodnice - nie, nemozes tam dieta nechat a ist rpe vajicko. prid uz s vajickom a zavolas si taxik. ozaj nikoho nemas?nehanbi sa poziadat o pomoc.
@natalka2548 normálne po pôrode si objednaš taxík, dieťa je vo vajíčku, všetko sama
@natalka2548 ahoj, ak naozaj nemáš nikoho, tak čo sa týka pôrodnice, myslím, že to pochopia a dovolia ti snáď ísť domov po veci (ak to nie je trojhodinová cesta). Alebo si ich zbaľ rovno so sebou do pôrodnice, jednoducho budeš mať len väčší kufor 🤷. Veď všetko si môžeš nachystať v pokoji aj teraz, daj to niekam do kúta a nech to tam čaká na deň D. No a potom, no ja som všade chodila s bábom. Ale rozmýšľam, že v podstate ja som bola asi len na gynekológii, na kontrolu po šestonedelí, tak neviem, k akým doktorom a prečo sa s novorodencom chystáš... Na nákup takisto s dieťaťom, ak sa bojíš ísť s novorodencom, tak buď v obchode plienočku cez kočík (ako tak ochráni pred klímou a bacilmi), alebo donáškové služby typu tesco, atď. Ja som chodila aj mhd a podobne, jednoducho sa ináč nedalo. Síce som tŕpla ako to dopadne, ale bábätko nič nechytilo. Také maličké veľa spinkajú, čiže som prehodila plienku pred vstupom niekam a išla som s malou dušičkou.
uplne normalne .. moja somnou chodi uplne vsade doktor kadernik kozmeticka etc ... nikdy s tym nik nemal problem .. z porodnice po mna isla kamaratka doma som bola rada ze som sama .. do obchodu ked bol treba velky nakup som vzala s kocikom aj detsky nosic..mala sla na mna a nakup do kocika 😝 teraz uz ma 8 je to jednoduchsie .. uz si aj obcas lezieme na nervy 😂 je to aj pre nu a aj pre mna dost byt spolu nonstop ale ponorka je v kazdom vztahu i materinskom ,..
@natalka2548 do pôrodnice si zober všetko a aj vajíčko dáš to do skrine, potom zavoláš taxík a hotovo. Ja som sa sama odsoferovala do pôrodnice a pri druhom som išla taxíkom domov. Pritom muž bol s menšou dcérkou doma. Teraz som bez chlapa úplne a v nedeľu som sa vrátila z dovolenky pri mori. Bola som sama s deťmi pri mori 10 dní. Koľko žien tak funguje. Radšej bez psychopata.
Nie som sice slobodna, ale muz je 7/7 v praci, dieta zdravotne nie ok a fungujeme takto od narodenia. Beriem ju vsade so sebou. Lekar, kadernicka, obchody, urady. Je proste zvyknuta. Co sa tyka odchodu z porodnice, nemas niekoho, kto by ti to priniesol? Ja by som si vzala so sebou vajicko a pri odchode riesila taxik.
Žienky ďakujem vám za rady a skúsenosti, upokojili ste ma 😊
@natalka2548 s odstupom času ako si to zvládla?

@natalka2548 budes slobodna mamicka? Nemas nikoho z rodiny alebo kamosku, ktora by ti prisla pomoct a priniesla kocik? Ak nie asi by som teda zobrala vajicko do porodnice a domov isla taxikom…