Ako kombinovať administratívnu prácu a starostlivosť o deti?
Baby, máte niektorá prácu v administratíve, kde začínate o 6 ráno do 14tej, každý deň? Ak áno, ako to zvládate s deťmi tie rána? Ak teda nemáte k dispozícii nikoho z rodiny. Desím sa toho, že nechávať ich každé ráno same...
@evaachesa
tak žila do mojej dospelosti pričom posledne roky som ju chodila pravidelne kupat, robit pedikuru, natacat vlasy a pod a rozpravali sme sa o vsetkom a uprimne takže isto by mi povedala, bavili sme sa o tom tisíc krat a obe sme mali pekne spomienky. nuž a ked si to nechá niekto predostriet ako hotovu vec a robi to proti svojej vôli tak čo ti mam k tomu povedat....
@malalienka85 tak to je fajn že máš takúto skúsenosť a spomienky na babku. 🥰
Uprimne? Nebrala by som taku pracu. V zivote by som od dochodkyne neziadala,aby sa rano stresovala s mojim dietatom. Ale vidim,ze mnoho rodin to berie ako samozrejmost,ze je to vlastne ich povinnost,ked su doma. Ale od toho su rodicia,aby svoj prac.zivot zladili s detmi.
@martinkatinka ty žiješ na nejakej inej planéte? Žiadna mamička spolužiaka nepôjde ráno o 6 k inej aby jej vychystala do škôlky 3 ročne dieťa. Tiež by som to nerobila, keď pre nič iné, napr z dôvodu, že sa im voľačo doma stratí a obvinia mňa, že som vzala. A takisto vy som nechcela aby mi cudzia osoba chodila po byte a prehrabavala sa mi vo veciach.
@evaachesa Vies,mnohi stari rodicia sa aj boja povedat nie. Mne sa tuto u nas jedna dochodkyna tak stazovala,ze uz ju to nebavi behat kazdy den do skolky/skoly po deti,ze je tak unavena uz a chcela by pokoj,ale ze co ma robit,ked rodicia su furt v praci. Mojej mamy kamoska ma vnucku od 2r. na krku. Lebo mladi si zobrali vysoku hypo, bolo treba ist do prace a ona s nou behala hore dole do jasli,az do vecera,kym neprisli z prace bola s nou + starsieho surodenca zaniest/vybrat zo skoly, na kruzky s nim a pred mladymi sa tvarila,ze ved rada pomoze a mojej mame sa stazovala,ze ona uz je tak vycerpana z tych deti kazdy den. A pritom ciperna bola,este aj upratovala brigadne. Verim tomu. Len nechcu byt za zlych,tak radsej prikyvnu.
@lucia147852 ja tiez zasnem nad touto radou 😀 Ja mam co robit rano s vlastnymi detmi,nechapem ako by som rano pred 6 isla k inej mamicke deti budit a chystat. A moje by som budila o pol 5 a vzala ich so sebou asi 😆
@malalienka85 lenze nienkazda babka ma to stastie ze je v 70tke ciperna. Moja svokra mala za sebou onko ochorenie a to veru dost zamavalo celym cloveko..bola rada ze zije a nie este nosit vnucence do skoly. A nase babky boli predpokladam po 50tke v dochodku
To mnohe dnesne robia ovela dlhsie. Co sa tiez odraza.na zdravi
@iwesska lebo potom by si na nich s radostou zgustli. Ze nepomahaju a nemaju potom ani od vlastnych deti nic cakat. A to ze padaju dole hubou nikto neriesi. Posledne roky zivota a este viac sa ustvu.
@iwesska moja mama sa stale stazuje, neustale, a len zgruna vnucence k sebe, ale aj tak sa stazuje vsade. sestre bravala neter, lebo ostala sama a nedavala to s pracou a skolkou vobec a stazovala sa, povedala som sestre, ta to isla riesit, lebo vsak, ked mama nechec/nemoze, nech normlne povie, alebo sa dohodnu, den dav a zvysok poriesi inak = ale nieeeee.. to ona tak nemyslela ona ju bude chodit bravat, aj ked sme sa jej 20x pytali, ze ak ma vela, zariadime si ti. Cize taketo reciberiem jednym uchom dnu a druhym von, kde sa niekto stazuje...
(a inak pisem skor, moja mama je fit ako ryba a teraz mala 60tku, ziadna chora starsia dama)
@ibatanecnica vsak ked je nietko chory, nemoze, nevladze, nik ho nebude znasilnovat nech chodi, zase netreba prehanat... na druhej strane kolko dochodkyn je v poriadku a choreju akurat z toho ze sedia na riti pred telkou? a trochu prejst sa neuskodi ani im. Tak po psychickej ako aj fyzickej stranke (zase dalsia vec je, ci zvladnu este nejakeh maleho "divocaka" 3-4 rocneho, alebo ide uz napr o skolaka kludneho)
Neviem, nepostrehla som, možno ten vymazaný komentár, ale otec detí je kde? Pre mňa by táto kombinácia bola ideálna - ja skôr do práce, ale aj z práce a manžel by ich ráno vychystal…
@iwesska v žiadnom pripade to neberiem ako povinnosť, ale ako vypomoc v rodine. Samozrejme pokiaľ je babka zdravotné ôk. Stačí si tu čítať ako chodia po wellnesoch a žijú aktívny život, ale aby trosku pomohli, obzvlášť, keď ony tu pomoc mali pomaly automatickú, to uz zrazu akosi nevládzu... Na druhej strane, pomoc budú potrebovať aj ony, cize všetko sa im raz vráti. Aj nas cez prázdniny strazievala a vodievala babka do skolky (ano, pracovala ešte, nebola dochodkyna) a spomíname na nu s láskou a samozrejme, všetko sme jej už v dospelosti oplatili, keď to potrebovala ona. Kto chce toto pochopi, kto nie, bude tu vypisovat blbosti o povinnostiach a pod.
@lucia147852 netreba do bytu, da sa aj inak... Bezne si susedy nosia do skoly, skolky jedna druhej...
Manžel pracuje od 6tej a nemá možnosť zmeniť ani upraviť to, nakoľko je v práci sám v Tom čase a jeho práca je pre nás dôležitejšia, čiže toto nie je cesta. Starsie dcéry nemozu, nestihali by a ani by som im to nedala na starost. A babka jedna je pracujúca, a býva ďalej, druhá je doma, ale tiež ju nechcem týmto zaťažovať. Svokra je veľmi ochotná, ale tiež už zdravotne nie je na tom dobre. Vedela by som jej zaviezť malú ráno, síce by som ju musela veľmi skoro budiť, ale nejako neviem. Práce je u nás malo, nie je veľmi na výber. Alebo vezmem, čo mi núkajú, alebo som bez práce. Len som chcela vedieť,.či náhodou niekto nemá nápad alebo skúsenosť. Cudziu ženu ráno k nám volať ani náhodou. Ani ja by som nesla k nikomu takto.
@iwesska áno tiež si myslím že veľa krát nechcú povedať a nejak sa premôžu. U nás som registrovala jednu veľmi starú pani, mohla mať už aj 80 a každý jeden deň s kočíkom vonku, celé dni len ju som videla s tým dieťaťom, matku ani raz. Tá pani ledva chodila, mne bolo až zle keď som ju denne takto vidala vonku a potom už keď to dieťa začalo chodiť a zohýňala sa k nemu a ponahľala sa všade. Achhh. 😥
Autorka, ja som si myslela, že žiješ s deťmi sama a nemáš na výber... V tom prípade by som sa snažila hľadať inú prácu, keď už manžel chodí na šiestu, musí tam byť tak skoro a jeho práca/výplata je pre vašu rodinu dôležitejšia...
Hľadaj si robotu na skrateny úväzok. Deti máš malé len raz.
@evaachesa veru a este ked je dieta chore, potom znova nabeh na skolku a ti poviem, ze som mala co robit, aby som ho obliekla vrieskajuceho, a zaniesla. Chodime peso. To bolo kardio na rano aj na kona vela.
Moja mama je sikovna, rada pomoze, robi v zahrade, okolo sliepok, ma cez 70, ale na toto by sa nedala uz. Ale my aj byvame daleko a ona musi dozerat na otca diabetika, to by musela ku nam prist a byvat u nas, aby sa toto dalo robit.
No a sesterka ma mamu 78 rocnu, aj si nasla pracu a po 3 tyzdnoch skoncila, lebo to proste nedavala sesterka a mamu nechcela zatazovat. Skrateny uvazok sa tam vybavit nedal. To by brala hned. Len to neslo.
@simca06022011 Je ale rozdiel sa trochu prejst a zobrat dieta par krat poobede zo skoly a vstavat o 4.30 aby uz o 5.00 varovala vnuca,ktoreho mama musi ist do roboty. Tu sa mlade zeny stazuju ake su vycerpane z deti ale taka 65-70r. nech si kludne privstane a maka. Je celkom ine,ked byvaju v jednom dome,ze babka len povaruje,ako ked sa ma trmacat odniekial.
@lienka.7 Ale prosim ta,kolko z dnesnych dochodcov si moze dovolit wellnesy? Ja teda nikoho v okoli nepoznam. Ledva naskrabu na lieky a potraviny a sporia vnucatam. Aj ked by boli cely den doma, tak nemusia suplovat matku. A precitaj si este raz po sebe,co si napisala. Babka vas strazila CEZ PRAZDNINY, nie cele roky,aby mama mohla chodit do prace ako v tomto pripade☝️. Darmo,kto nechce pochopit,nepochopi, ze su aj ludia,co beru ohlad na starsich.🤷♀️
@simca06022011 a.preco.nenechat rozhodnutie.na nich ako.chcu zit? Mozno maju uz vsetkeho plne zuby a chcu mat.klud. ako lahko sa hodnoti zivot druheho co by mal a co nie.
@lienka.7 jaj a zase je to tu. Ked oni budu potrebovat pomoc. Akoby nestacilo ze.vychovali svoje deti a cely zivot pracovali. Stale im len nakladst. Mimochodom nepoznam dochodcov ktori chodia po wellnesoch
My s muzom ideme do kupelov 2x rlcne a.poviem ti ze.dochodcovia su tam zo zdr. Dovodov. A keby ak chodili. Nezasluzia si to ?
@iwesska je to na tom ako sa dohodnú ľudia. Netreba robiť drámy... keď sa nedá, tak sa nedá...
@ibatanecnica a kde pisem ze niekto ma iný o nich rozhodovať???
@simca06022011 ale spravate sa tak mnohe .
V tomto štáte mladi sa stále sťažujú jak nevládzu a starí si odchovali deti a majú zase vychovávať vnúčatá? Si uvedomte že v tomto prípade by nešlo o občasnú výpomoc ale každodenne ranné vstávanie babky, naťahovanie sa s deťmi a vodenie do školy
A áno súhlasím s názorom vyššie že starí ľudia čo takto otročia sa boja povedať nie
@ibatanecnica kde? Nedomyslas si trochu?
@simca06022011 nie staci si tu precitat zopar kometov

Myslím že netreba z babiek robiť nevládne osoby každá sa vie sama rozhodnúť na čo jej stačia sily, keď je treba vnuk prespí u nás a ráno ho bez problémov vychystám a odvediem a rovnako by nebol problém ísť prespať k mladým a pokiaľ býva babka blízko tak prísť ráno a odviesť