icon

Ako nabrať energiu pred prázdninami, ktoré strávime doma?

23. jún 2025

AHojte. Posledné týždne mám pocit, že idem na autopilot. Všetko robím, fungujem, starám sa… ale vo vnútri som unavená tak, ako ešte nikdy. Nevládzem, nemám čas ani priestor pre seba. Nie som v depresii, len už neviem, kde dobiť baterky. Idú prázdniny, nejdeme nikam - nie sú financie. Čiže len práca a deti, to budem padať dolu hubou ešte viac. Neviem, všetci naookolo len lietajú, cestujú, ja som totálne nemožná matka troch deti, ktoré nemajú šancu ísť nikam.

Strana
z2
balerina2025
23. jún 2025
@miskakyska

👀👀👀 bože už zas matka čo po večeroch plače do vankúša,lebo jej deti nepôjdu k moru... čo akože od mk čakáš??...keby mám tri deti som rada, že som rada, že sú zdravé a šťastné a druhí môžu lietať aj na Mars... čo Ťa po druhých...sa zameraj na seba a prikrývaj takou perinou na akú máš a nemusíš tu zakladať pomaly každý týždeň rovnakú temu...

@miskakyska zial niektore zeny sa strasne ponizuju, nerozumiem tomu , preco?

balerina2025
23. jún 2025
@adriskagali

Počuvaj to že maš tri deti si úžasná a v dnešnej dobe je to uuuplne pochopitelne že pri troch deti nemate financie na dovolenku... Spravte si dovolenku doma, sami, alebo na slovensku 🙂 Je strane vela krasnych miest kde môžete isť aj tu na slovensku 🙂 neviem odkial si ale my ked ideme na senecke jazera fuu ja si tam tak oddychnem 🙂 dovolenka neznamena vzdy zahranicie

@adriskagali si zober, v lete budu zas vsade poziare, hrozia horucavy, a na co je dobre sa dakam trepat? plus mat stihacky nad hlavami...to radsej budem na ST striehnut na medvede 🙂...samozrejme, moj text je pisany ''s nadsazkou'' ci ako sa to pise.

miskakyska
23. jún 2025
@balerina2025

@miskakyska zial niektore zeny sa strasne ponizuju, nerozumiem tomu , preco?

@balerina2025 nepríde mi to ako ponižovanie, skôr či sa niekto nechytí a nepošle nejaký groš

balerina2025
23. jún 2025
@miskakyska

@balerina2025 nepríde mi to ako ponižovanie, skôr či sa niekto nechytí a nepošle nejaký groš

@miskakyska necitala som vsetko. ale asi idem na to.

balerina2025
23. jún 2025
@irusa

Milujem takéto vyplakávanie. Myslím, že každá jedna z nás prežíva denný stereotyp. žiaľ dali sme sa na rodinný život a presne obnáša tu starostlivosť. Čo sa týka financií, myslím, že momentálne sme sa ocitli v čase, keď má každý z nás nejakú tu krízu. Ani my nikam neideme, respektívne neboli sme nikdy ďalej ako je Chorvátsko a to sa písal rok 2018. Ale beriem to tak ako je. Vždy investujeme do domu , alebo okolo domu a pekne mi to lezie na nervy, no momentálne nie je iná možnosť. Muža o chvíľu čaká operácia, kde bude minimálne 6 mesiacov PN, ale nemyslím si, že sa kvôli dovolenke svet zrúti. Prioritou je zdravie a dovolenka sa dá užiť aj na SK stačí bicykel a nosič a každý deň niekde vyraziť.

@irusa investicia do domu je vzdy lepsia ako dov9olenka za par tisic kde ani nemas zaruku ze si ju uzijes.

balerina2025
23. jún 2025
@zobaka

mozte aj sadnut na vlak, minuly rok som mala taky cestovatelsky za 6 eur sme isli vlakom do Madarska, paradne mestske kupalisko za 3,50 e, jedlo drinky kava polovicne ceny ako u nas, este aj lacnu drogeriu som si nakupila

@zobaka fuha to sa kde da take zohnat dakujem, inac super napad vylet vlakom.

tetapetra
23. jún 2025

Ďalšia vymyslená téma. Jedná je o tom,že ja na to mám a kamoška nie a nemôže ísť na dovolenku a teraz znova len bez kamošky, ktorá na to má 🤦🏻‍♀️

balerina2025
23. jún 2025

mozno za tieto temy fakt niekoho platia.

evcagabi
23. jún 2025

tato tu place uz min. v tretej teme a aj na FB uz mi to vyskocil

balerina2025
23. jún 2025
@evcagabi

tato tu place uz min. v tretej teme a aj na FB uz mi to vyskocil

@evcagabi aj na FB je modry kon? ci co co tam je :D

domkakvet
23. jún 2025

Je to uzastne, ze sa dokazes postarat sama o tri deti. Viac sa k tomu vyjadrit neviem nakolko neviem, ci si berie deti aj tvoj muz, ci mas rodicov alebo kamaratky.

januska12323
23. jún 2025

To je stále tá istá? Asi potrebuje odborníka, koník nestačí.

evcagabi
23. jún 2025
@balerina2025

@evcagabi aj na FB je modry kon? ci co co tam je :D

@balerina2025 myslim, ze to bolo v zeny si vzdy poradia ci podobnej skupine 😅

balerina2025
23. jún 2025
@evcagabi

@balerina2025 myslim, ze to bolo v zeny si vzdy poradia ci podobnej skupine 😅

@evcagabi aha.

jana_eyre_2
23. jún 2025

Tak ale dovolenku - voľno v práci si si zobrala nie? Na dobitie bateriek treba hlavne aby si bola aspoň pár dní naozaj mimo práce.. naplánovať výlet, je jedno aký, aj jednoduchý do lesa s "lepenakmi".. vymyslieť čo v lese robiť, kam ísť.. okolo každého mesta či dediny je nejaký les alebo ísť na výlet vlakom niekam ďalej.. my sme malí obdobia keď neboli peniaze, ale nikdy sme neboli len doma.. vždy sme niečo vymysleli, niekam šli a niečo zažili.. máme hrady, zrúcaniny, jaskyne, nádherné lesy, výhľady, zoo, zámky a aj podujatia.. v lese sme sa vždy bavili, potoky, kamene - to boli naše zabavy.. jedlo aj balené doma je super na výlete.. na internete sa dá nájsť kopa inšpirácie, môžeš sa popýtať aj chatgpt aké veci by sa dali robiť s deťmi, čo navštíviť a neminut veľa.. vie naozaj dobre poradiť v takejto oblasti..

My sme si vždy na pár dní objednali nejakú chatu v lese, aby sme mali pocit že sme naozaj vypadli a tam sme si robili výlety do okolia.. pekné leto 🙂

deti95060810
23. jún 2025

už si tu písala že? presne táto téma. Nie tak dávno .asi tak 2-3 týždne dozadu.
no asi nič nové ti neodpovieme , len tak podobne ako v predch. diskusii. že nie všetci letíme a cestujeme na dovolenky, že nie každý nato má finančne, a že sú aj takí čo si to jednoducho nedovolia kvôli zdr. stavu dieťaťa.

evcagabi
23. jún 2025
@jana_eyre_2

Tak ale dovolenku - voľno v práci si si zobrala nie? Na dobitie bateriek treba hlavne aby si bola aspoň pár dní naozaj mimo práce.. naplánovať výlet, je jedno aký, aj jednoduchý do lesa s "lepenakmi".. vymyslieť čo v lese robiť, kam ísť.. okolo každého mesta či dediny je nejaký les alebo ísť na výlet vlakom niekam ďalej.. my sme malí obdobia keď neboli peniaze, ale nikdy sme neboli len doma.. vždy sme niečo vymysleli, niekam šli a niečo zažili.. máme hrady, zrúcaniny, jaskyne, nádherné lesy, výhľady, zoo, zámky a aj podujatia.. v lese sme sa vždy bavili, potoky, kamene - to boli naše zabavy.. jedlo aj balené doma je super na výlete.. na internete sa dá nájsť kopa inšpirácie, môžeš sa popýtať aj chatgpt aké veci by sa dali robiť s deťmi, čo navštíviť a neminut veľa.. vie naozaj dobre poradiť v takejto oblasti..

My sme si vždy na pár dní objednali nejakú chatu v lese, aby sme mali pocit že sme naozaj vypadli a tam sme si robili výlety do okolia.. pekné leto 🙂

@jana_eyre_2 toto je moja predstava leta - ako ked som bola mala - mam na to najkrajsie spomienky. Nehovorim, ze pri mori sa mi nepacilo ale lesy, hory, turistika, chaty - toto je pre mna idealne leto. Vona travy, sum listia, opekanie na ohni.

jana_eyre_2
23. jún 2025
@evcagabi

@jana_eyre_2 toto je moja predstava leta - ako ked som bola mala - mam na to najkrajsie spomienky. Nehovorim, ze pri mori sa mi nepacilo ale lesy, hory, turistika, chaty - toto je pre mna idealne leto. Vona travy, sum listia, opekanie na ohni.

@evcagabi aj moje deti na to radi spomínajú.. v podstate naše dovolenky vyzerajú stále rovnako, len už nie na Slovensku, chodievame do hôr do zahraničia a ked k moru, tak spoznávať mesta a okolie.. ešte sme s deťmi neboli na takej klasickej dovolenke s animátormi a All inclusive, vždy si vymýšľame program sami.. jaaaaj, veľmi sa teším že je leto, je to moje najlepšie obdobie roka, taká sloboda 😁

cimage
23. jún 2025

Zeny, nefnukajte tolko! Ste sikovne, uzasne, silne. Jasne, ze kazda by chcela oddychovat aj mesiac pri mori, ale aj to nemusi byt take uzasne. Davat stale pozor na 3deti 🤦🏽‍♀️, sama by som to nedala. Kolko maju rokov? Ak su starsi, tak kludne ich zapriahni do domacich prac. Mozu nieco jednoduche uvarit, dat prat, vyvesat, vysavat a hned mas menej prace ked dojdes domov.

misicka31
23. jún 2025

Už je to trápne,daj rovno číslo účtu.Nie si jediná na zemeguli,ktorá je v takej situácii.🤷

zobaka
23. jún 2025
@balerina2025

@zobaka fuha to sa kde da take zohnat dakujem, inac super napad vylet vlakom.

@balerina2025 povodne sme isli do jaskynnych klupelov a chceli sme ist busom, ale zistila som, ze vlak chodi kazdu hodinu, takze ziadny problem, za hodinku sme boli v Miskolci, dali sme do google co je este v meste, kedze bolo 37 stupnov v ten den a nasli sme uplne paradne obrovske kupalisko v strede mesta, mali sme aj paradny perkelt zo sumca s haluskami, na dalsi den sme isli do tych jaskynnych kupelov, tie boli uz drahsie, ale aj tak oproti slovensku lacne a za mna sa mi najviac pacilo aj tak na tom ich mestskom kupalisku, urcite odporucam vlak, fakt tie ceny su v pohode, za par eur sme boli aj na Balatone aj pri mori, ja napriklad nechapem ludi, ktory daju v ramci mesta kde ziju 10 e na osobu za smiesne kupalisko a chodia tam kazdy vikend, radsej spoznat nieco nove a este sa aj usetri oproti Slovensku

balerina2025
23. jún 2025
@zobaka

@balerina2025 povodne sme isli do jaskynnych klupelov a chceli sme ist busom, ale zistila som, ze vlak chodi kazdu hodinu, takze ziadny problem, za hodinku sme boli v Miskolci, dali sme do google co je este v meste, kedze bolo 37 stupnov v ten den a nasli sme uplne paradne obrovske kupalisko v strede mesta, mali sme aj paradny perkelt zo sumca s haluskami, na dalsi den sme isli do tych jaskynnych kupelov, tie boli uz drahsie, ale aj tak oproti slovensku lacne a za mna sa mi najviac pacilo aj tak na tom ich mestskom kupalisku, urcite odporucam vlak, fakt tie ceny su v pohode, za par eur sme boli aj na Balatone aj pri mori, ja napriklad nechapem ludi, ktory daju v ramci mesta kde ziju 10 e na osobu za smiesne kupalisko a chodia tam kazdy vikend, radsej spoznat nieco nove a este sa aj usetri oproti Slovensku

@zobaka no niekedy je to vsetko o nahode, kam nas zivot zaveje

marca12
23. jún 2025

Uz len to,ze nebudes musiet riesit ulohy,kruzky,desiate bude ulava. Budete mat doma uvolneny rezim a oddychuj spolu s detmi. Neviem ako velke mas deti,ale aspon jednu sobotu alebo nedelu mozte zbehnut na kupalisko alebo k kazeru. Mozte opekat,chodit na prechadzky po okoli. Prijemne straveny cas v kruhu rodiny je tiez super. Nepozeraj na to,ze znami idu na dovolenku. Poviem ti uprimne,ja sa uz tesim na jesen,kedy konecne ludia prestanu saliet s dovolenkami. Mne uz ide na nervy ako kazdy riesi dovolenky,kam idu,co budu robit. Koho to zaujima. Ja idem,ale nemam potrebu sa nikoho vypytovat,co dovolenka a podobne.

matapo
29. jún 2025

Tiež sa točím v jednom kolotoči, tiež som sama s troma deťmi. Snažím sa v tom všetkom vidieť hlavne to pozitivne. Celý život som milovala cestovanie a vôbec mi nevadí že nie som v hotely a neletim lietadlom. Cestovať sa dá aj s nízkym rozpočtom keď už o to ide. Mne aj deťom vyhovuje také to dobrodružné, nízkonákladové cestovanie. Hlavne že sme spolu a niečo nové vidíme, zažijeme, vybocime trochu zo stereotypu,... Tešíme sa spolu, plánujeme spolu a prešli sme spolu už pekný kúsok sveta.

isis234
Autor odpoveď zmazal
isis234
5. júl 2025
@adriskagali

Počuvaj to že maš tri deti si úžasná a v dnešnej dobe je to uuuplne pochopitelne že pri troch deti nemate financie na dovolenku... Spravte si dovolenku doma, sami, alebo na slovensku 🙂 Je strane vela krasnych miest kde môžete isť aj tu na slovensku 🙂 neviem odkial si ale my ked ideme na senecke jazera fuu ja si tam tak oddychnem 🙂 dovolenka neznamena vzdy zahranicie

@adriskagali v Senci je fajn. Sú tam i bufety, jedáleň..

Strana
z2