Ako pomôcť trojročnej po rozchode rodičov?
ahojte, odstahovala som sa k rodicom a potom pojdem do bytu. Malá mi vlastne stratila domov a otca.. S priatelom caste hadky - vsetky starosti na mne, on take veľké dieťa. Doslo uz k utokom. Kazdy z nas sa trapil. Ja unavena a nezhody aj kvoli intimnostiam. Castoval ma frigidnou a pod. Skoda reci. Tak ako pomoct malej s "adaptaciou"? stratila vlastne 2 izby kde bola zvyknuta 3 roky žiť a jeho zverinec. Najma korytnacky jej budu chybat. Asi jej kupim jednu domov potom. Ukoncili sme aj skolku kde chodila skoro mesiac. Veeeelmi vela zmien pre male dieta myslim :/
Deti v tomto veku sa prisposobuju ovela lahsie než dospeli. Vobec by som to nejako neriesila. Nevysvetlovala, len ak sa bude pytat.
Preto je podla mna lepsie ak sa uz maju dvaja rozist tak cim skor kym je dieta male a nic si neuvedomuje a neviem
“Co nemas ti nechyba”
Kazdopadne dieta sa ryhlo prisposobi prajem vela sil
Na každú jej otázku odpovedať pravdivo a primerane veku, veľa ubezpečovať, že je v bezpečí, keď ste spolu a je jedno kde ste. Ubezpečiť ju aj o tom, že ju otec stále ľúbi, že sa o jej zvieratká postará a ona sa o ne bude starať, keď pôjde k nemu. A áno, kúpiť jej domov nejaké je super nápad 🙂
Inak deti to zvládajú dobre, síce sme sa sťahovali ako rodina ale 100km od predchádzajúceho bydliska a deti 4 a 7r to znášajú lepšie ako my dospelí 🙈

deti sú prispôsobivé, keď budeš ty v pohode, bude aj ona