Ako prebieha súd o výživné?
Ahojte prosím vás ako to prebieha na súde o výživné a zverenie do osobnej starostlivosti?
Súd má vyzval že mám zdokladovať príjmi a výdavky na maloletého. Stačí to len písomne alebo treba doložiť aj bločky, výpisi z účtu že tie platby naozaj prebehli a ta aké obdobie 🤔? Mate niekto skúsenosti za každú radu ďakujem prikladám fotky ako to mam pripravene.

Svoje výdavky by ste mali dokladovať vtedy keby ste chceli výživné na seba ale to nechcete ak som to správne pochopila
@martusik2305 súdu sú ukradnuté tvoje náklady a náklady, ktoré nie sú nevyhnutné... Záleží koľko žiadas a koľko zarába otec. Koľko ti prispieval doteraz a veľa iného, ale určite nechoď na súd s tým, že ty si ta úbohá žena a on hajzel... Máloktorá samozivitel ka si dovoli zostať doma do troch rokov a tobôž potom, z čoho chceš platiť tie náklady na neplatenom? To sa ta súd opýta ako prvé
@veronikaszabova druhé dieťa je segrine. Áno radila mi ale na soc. Poisťovní mi povedali ze som pracovala na dohodu tak mam nárok iba na minimum ak vôbec. Ze to mi vedia povedať až keď donesiem všetky papiere boli veeeelmi ochotne a milé. A ja som sa pytala na úplne iné veci. ZE AKO TO MAM SÚDU NAPÍSAŤ A CO VŠETKO DOLOŽIŤ. ODPOVEĎ SOM UŽ DOSTALA ĎAKUJEM VŠETKÝM ZÚČASTNENÝM.
@martusik2305 a na staršie už dostávaš výživné? Keď ti chodí do škôlky, neverím, že ti ako samozivitel ké plus staršie dieťa v škôlke neziberu, treba napísať žiadosť na obecný, proste sa snažiť ale to je fakt zaujímavé, že si môžeš dovoliť ostať na neplatenom
@maciatkolulu ze to je sestrino dieta, nie jej
@maciatkolulu má pravdu
@maciatkolulu bývalý práveže hajzel nieje a poctivo platí 300e mesačne. Zarába 2500 mesačne v zahraničí. Mi sme sa už z pracovníkom úradu prace dohodli a on spísal dohodu v ktorej stojí že bude platiť 230e mesačne. Mne nejde o peniaze ale o to ze som nevedela ako to mam napísať. Pretože aj keď dohoda je spisana aj tak musím tie výdavky doložiť.
@martusik2305 preco ziadas menej, ako je ochotny platit?
@martusik2305 z 2500 ti môže platiť oveľa viac ako 230
@martusik2305 tiež si myslím žiadaj to čo ste si dohodli .
@evkakrisicova prečo by boli súdu ukradnuté výdaje za bývanie keď bývajú u rodičov ? Bývajú smäd zadarmo ?
@maciatkolulu
@veronikaszabova on ma teraz priateľku a asi sa mu zdvihly náklady 😂tak som mu vyšla v ústrety že sa dohodneme na 230 a keď budem niečo potrebovať tak pomôže. Véd píšem že mi nejde o peniaze. Iba o tie trápne formality ktoré musíme vypisovať ako sprostý
@maciatkolulu môže ale už nechce.
@stela01 tak mi to povedali na úrade keď som sa pýtala čo mám vydokladovať ja... nebývam s rodičmi ale náklady na bývanie som tam nedávala
@evkakrisicova pokial autorka prispieva na bývanie je to predsa jej náklad a tým pádom aj na dieťa .
@evkakrisicova a mne zas povedali kolizny pracovníci z úradu práce že aj výdavky na bývanie však nič nieje zadarmo asi iný kraj iný mrav
@martusik2305 ak má 2500 v čistom žiadať môžeš oveľa viac, to je fuk, či chce, či nie, pokiaľ nemá. Na ceste dieťa, tak to je súdu tiež jedno. A peniaze sú tí fuk a kto ťa živí? Nemáš prácu, skončí ti rodičak, náklady máš 369.... To ako chceš zvládať?
@martusik2305 ani doprava nieje zadarmo .
A dôležité je povedať že na výdavkoch na dieťa sa majú rodičia podieľať rovnakým dielom nie že bude živiť oboch lebo na to má... tak to nefunguje aspoň mne to bolo tak povedané
@evkakrisicova rovnakým dielom určite nie .
@evkakrisicova každý z rodičov sa podieľa podľa svojich možností , schopností a osobnej starostlivosti o dieťa .
@maminuska take informácie mám od pani čo zastupuje moje dieťa na súde 🤷🏼♀️
@martusik2305 kľud, spíš si výdavky na dieťa, na seba a zabezpeč si dôkazy že ti ho nezobrali do škôlky . Nie v jednej ale vo viacerých
@evkakrisicova tak tvoja pani ti hovorí zle a zrejme nemá naštudovaný zákon o rodine.
Ja mám roky boja o výživné za sebou , xy súdnych pojednávaní a veľmi kvalitných právnikov pri sebe.
Prii určovaní výživného sa do úvahy berú potreby dieťaťa, majetkové pomery rodiča, jeho schopnost , možnosti , vzdanie sa majetkového prospechu , osobná starostlivosť o dieťa , zdravotný stav dieťaťa atď.
@martusik2305 ja absolútne nechápem , veď poviete že ste sa dohodli na 300€ a hotovo .
@evkakrisicova aký rovnaký diel ? Ani pri striedavej starostlivosti nieje rovnaký diel .
@maminuska ja skúsenosti nemám ale tak mi bolo povedané že ak sú výdavky na malú napriklad 200€ viac ako 100€ nedostanem 🤷🏼♀️
@martusik2305 ale prepáč nerozumiem tomu všetkému, keď máte spisanu dohodu, že je to všetko len formalíta....
@maciatkolulu áno práveže je to len formalíta dohodu mame spisanu koliznim pracovníkom ten to donesie až na súd čiže ja aj tak musím na ten súd dačo napísať teda tie výdavky. A z čoho budem žiť 5 mesiacov kým budem môcť pracovať predsa z úspor. 9 rokov podctivo som pracovala a šetrila na horšie časy a 3 roky co som bola doma som tiež chodila na dohodu do roboty. A teraz som dopadla tak ze sa nedá.
@evkakrisicova tak to ti bolo povedané možno dobre, ak je tvoj ex slabopríjmový , alebo nemajetný , za iných okolností teta zo sociálky nech nechodí na súdy alebo ak si mala právnika tak ho do budúcna vymeň .
To nie je tak že náklady na dieťa 200, ty zarobíš 600 eur v čistom , tvoj ex 1500 v čistom a idete 50:50. Takto to nefunguje ak sa bavíme o spravodlivosti .
@evkakrisicova tých 200e co som vydokladovala nieje ani z ďaleka všetko dala som len základ. Co oblečenie, obuv, kupovala som matrac posteľ všetko som platila sama však on prispieva musí stačiť a lieky tak isto som písala len základ malý býva často chorý co 3 týždne

@maciatkolulu ty si múdra ako rádio kde bývaš? Môžem ho doviezť k tebe a ja som nepotrebovala rady co mam robiť z malým.