Ako sa pohnúť ďalej po rozvode?
Ahojte, idem sa sem asi vyrozprávať.
Ide o to, že sex sme boli spolu skoro 10 rokov, máme trojročné dieťa a pred dvomi rokmi sme sli od seba. Ja osobne si neviem predstaviť, že by som ľúbila iného muža, ako otca môjho dieťaťa. Za tie dva roky som sa na žiadneho ani len so záujmom nepozrela, nikto ma nezaujal, kamošky sa mi snažili rozhadzovať, vôbec som sa na to necítila ani necítim, nezaujímajú ma žiadny muži, nechýba mi ani sex.
Pre mňa bol láska môjho života, z lásky sme splodili dieťa a nemyslím si, že ho niekto niekedy nahradí, alebo že k niekomu ešte dokážem cítiť to isté. Netuším, ako to má on, a aj keď sme mali viacero dôvodov, prečo bude lepšie ak budeme len rodičia a nie pár, tak vo mne stale ostalo to, že sme spolu mali byť do konca života.
Žienky čo ste rozvedené s deťmi, aké ste mali pocity keď ste nadväzovali nový vzťah? Ako dlho po rozvode vám trvalo pohnúť sa ďalej...že kedy ste si povedali, teraz je ten čas?
Môžem vedieť, prečo ste sa teda rozišli, keď ty ho stále ľúbiš a s rozvodom ok nie si?Chcel ho len on hlavne?
2 roky su podla mna relativne kratka doba po takom dlhom vztahu, ked mas do toho este aj 3-rocne dieta, to je velmi vela zivotnych zmien za kratky cas. Tiez by ma zaujimalo, ake boli teda dovody rozchodu, inicioval ho on? Sama musis vediet, ci tie dovody medzicasom pominuli alebo je to nieco neprekonatelne. Ak ten rozchod inicioval on, tak by som sa rozhodne snazila najst si v zivote inu cestu a v ziadnom pripade sa mu nijako nedoprosovala a neupinala sa na neho.
Môžem vedieť, prečo ste sa teda rozišli, keď ty ho stále ľúbiš a s rozvodom ok nie si?Chcel ho len on hlavne?
@enmery nie, po vzájomnej dohode. Veľa sme sa o tom rozprávali a nejak sme obaja usúdili, že potrebujeme každý svoj osobný priestor a nedokážeme ich zlúčiť tak, aby sme cítili pokoj...paradoxne to všetko prišlo až po tom, čo som porodila.. niečo čo nás málo sceliť ako rodinu, nás asi oddelilo. A možno to nie je paradox, veľa párov po pôrode idú od seba.. neviem, bolo to zvláštne obdobie, aj keď pôrod aj šestonedelie som mala krasne..prestala som sa tešiť keď príde z práce, potrebovala som sa akoby viac sústrediť pozornosť na dieťa, ale nehádali sme sa ani nič také.
2 roky su podla mna relativne kratka doba po takom dlhom vztahu, ked mas do toho este aj 3-rocne dieta, to je velmi vela zivotnych zmien za kratky cas. Tiez by ma zaujimalo, ake boli teda dovody rozchodu, inicioval ho on? Sama musis vediet, ci tie dovody medzicasom pominuli alebo je to nieco neprekonatelne. Ak ten rozchod inicioval on, tak by som sa rozhodne snazila najst si v zivote inu cestu a v ziadnom pripade sa mu nijako nedoprosovala a neupinala sa na neho.
@bluea odkedy sa odsťahoval sme o tom vôbec nehovorili. Ani slovo..žiadne doprosovanie z mojej strany, nič také. Ani neviem, či by som ho prijala späť..no neviem ani, ako fungovať ďalej po tej emocionálnej stránke, osobnej
Jasne, no v prvom rade si musis ty vyjasnit co ocakavas. Ci ti chyba nejake ukoncenie, zodpovedanie nejakych otazok, aby si si ten vztah vedela sama v sebe ukoncit, alebo ci mas zaujem ten vztah obnovit. Boli ste spolu 10 rokov, nie ste cudzi, tak mu normalne povedz, ak potrebujes nieco konkretne. Ak nie je idiot to pochopi a ak je, tak aspon budes mat aj tak nejaku odpoved 🙂 A ohladom posunutia sa v zivote, nikto ti neda presny navod, ani cas. Podla mna na seba nemozes v tomto tlacit. Treba byt otvoreny novym prilezitostiam a ludom, ale to neznamena, ze hned s prvym novym napadnikom teraz mas stravit cely zivot, nebud na seba prilis prisna.
Jasne, no v prvom rade si musis ty vyjasnit co ocakavas. Ci ti chyba nejake ukoncenie, zodpovedanie nejakych otazok, aby si si ten vztah vedela sama v sebe ukoncit, alebo ci mas zaujem ten vztah obnovit. Boli ste spolu 10 rokov, nie ste cudzi, tak mu normalne povedz, ak potrebujes nieco konkretne. Ak nie je idiot to pochopi a ak je, tak aspon budes mat aj tak nejaku odpoved 🙂 A ohladom posunutia sa v zivote, nikto ti neda presny navod, ani cas. Podla mna na seba nemozes v tomto tlacit. Treba byt otvoreny novym prilezitostiam a ludom, ale to neznamena, ze hned s prvym novym napadnikom teraz mas stravit cely zivot, nebud na seba prilis prisna.
@bluea ďakujem za tvoj čas, si veľmi zlatá. Asi sa aj obávam otvoriť tú tému spolu s ním, lebo neviem čo očakávať, aké odpovede. Určite by som bola šťastná, keby som to vedela v sebe uzavrieť a pohnúť sa ďalej..ale to chce len čas , spústu času a mať "bandurky v riadku" 😅 teda všetko vypovedané a jasno
Nedala si za vzťahom bodku. Je to u teba stále otvorená záležitosť. Poviem ti tak, dohodni si stretnutie sním a povec mu všetko to čo ty teraz nám. Mozno si mala len nepokojné obdobie a sama doteraz nevieš čo a ako. Ale nič nepokaziš tím ak dáš karty na stôl, a povieš mu čo cítiš...
Neodkladaj to, lebo čas je vždy nepriatel, a možno sa vzťah dá zachrániť, pokial nemá už on niekoho...

A aby som dodala, nemáme striedavku, ale chodí si pre dieťa na víkendy, prázdniny, alebo keď potrebujem a keď ho vidím, stále mám tie isté pocity, ako celých desať rokov. No neviem mu čítať za očami, tak veľmi by som chcela vidieť do jeho vnútra, či tam niečo ostalo z toho, čo medzi nami bolo..