icon

Ako sa postaviť na nohy sama s deťmi?

maca1611
7. sep 2021

Dobrý deň, som v situácii kde ma priateľ každú chvíľu vyhadzuje z deťmi na ulicu, psychicky ma týra. Mala som vybavenú robotu, ale nepustil ma do nej. Teraz som si vybavila ďalšiu do ktorej nastupujem 16teho.Najradsej by som vypadla hneď len bohužiaľ nemám na prenájom, nemá mi kto požičať peniaze. Prosím o radu a ak by ste mi vedeli poradiť niekoho kto by pozicial peniaze na nový začiatok prosím napíšte mi. Takto sa žiť nedá a už nevládzem takto ďalej. Za odpovede vopred ďakujem

Strana
z2
renka30
7. sep 2021

@maca1611 drzim ti palce, vsetko dobre dopadne

maca1611
autor
7. sep 2021

@negymama ďakujem za odpoveď

swees
Autor odpoveď zmazal
maca1611
autor
7. sep 2021

@renka30 ďakujem

maca1611
autor
7. sep 2021

@negymama ďakujem za odpoveď. Nedrží ma na zámku, povedal že budeme spolu podnikať a keď som to spomenula tak nepovedal nič, len ze mam byť pri deťoch.
Budem to riešiť cez rodinu.

maca1611
autor
7. sep 2021

Všetkým ďakujem za príspevky

maca1611
autor
7. sep 2021

@swees nie to určite nie, touto cestou určite nepôjdem

swees
Odpoveď bola odstránená
macekovam
7. sep 2021

@maca1611 a keby si sa zamestnala a bývalá na nejakej slobodarni? Nemáš možnosť? Ale u rodičov bývať najlepšie... Alebo skúsiť osloviť mamičku v rovnakej situácii a bývať spolu..

dilino
7. sep 2021

Mala si vybavenu robotu ako pišeš a nepustil ťa do nej si nešla lebo nechcel ON skoro mi vybehli oči a teraz chceš od niekoho peniaze.To akože je čo nepustil má do roboty ktorúsi mala vybavenu ved to na hlavu aby mňe muž,partner, priateľ diktoval že nemám ísť do roboty.Ty si pekne sa mala zobrať ak si mala vybavene a ísť a nie že má nechcel pustiť čo ťa zamkol alebo dal na reťaz ako psa či čo s akého dôvodu si nešla chceš odisť aj z detmi a má vybavenu prácu a ON nechcel tak si nenastupila a teraz tu pytaš peniaze no pochybujem že ti niekto len tak dá.Možnosť bola si neišla tak čo akože teraz.Do krízového centra ísť nechceš lebo nechceš deti prenašať.A čo bola si už od neho odidena a vratila si sa nazad ak áno čim ťa presvedčil že si sa vrátila pláne sľuby či čo ti namazal med okolo úst.Rodinu do toho ťahať nechceš tak čo teda.Do práce si nešla aj ked neviem z akej veci.Rodinu nechceš do toho ťahať tak pýtať peniaze od cudzieho no to mi rozum neberie.Zvlašť ked si odmietla prácu kvôli mužovi.Ja ked nemám peniaze chcem sa osamostatniť aj z detmi tak beriem všetky práce aj brigády čo sa mi naskytnu a nie neidem nechce sa mi lebo ON mi povedal že nie čo nemáš IQ svoj rozum, OP,Ved si svojpravna.Cele divné.

maca1611
autor
15. sep 2021

@dilino Vrátila som sa len preto,aby som mala doma pokoj,nevedela som sa ho zbaviť, vyhodila som ho no on sa vrátil. Viem ze ma odsudzujem,ale kto toto nezažil tak to nevie pochopiť, tak radšej nekomentujte

dilino
15. sep 2021

@maca1611 všetko sa dá len treba chcieť.Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod.Finančné ti nepomôže nikto lebo je kríza veľmi veľa ľudi je bez práce je ťažka doba.Nemáš prácu a chceš požičať peniaze a s čoho by si to neskôr vrátila.Ked odideš treba ti na nájom dalej živiť seba deti a ostalo by ti aj na splátku s pôžičky.A každý by chcel určite aj úrok takže preplatiš.Chodil za tebou ked si bola preč a vrátila si sa k nemu to už bola chyba.Keby odideš začneš nanovo tak príde vrátiš sa zasa k nemu asi áno.Nemyslela som to v zlom ani som ti nič zlé nenapisala a ani ťa neurazila.Zajtra je 16 anstupuješ do novej práce tak snád postupne sa pozbieráš.

lujza123
15. sep 2021

@maca1611 ak si v dlhodobom vzťahu s magorom (nasilnikom, ziarlivcom, manipulatorom atď..) tak najskôr pories seba. Dôvody prečo sa k nemu opakovane vraciaš, prečo nedokážeš ukončiť vzťah.
Rodina vie aké to máš doma? Väčšinou podajú pomocnú ruku, ale iba zo začiatku, ak sa s ním trápis, rozchadzas, schádzas už roky tak bohužiaľ, iba nad tebou iba mavnu rukou....
Nejaké peniaze budeš mat už o mesiac z novej prace, k tomu keď rozpredás všetko čo sa bude dat (oblečenie, elektroniku, bicykle..) , možno požicias od rodiny nejakú menšiu sumu teoreticky by si vedela mat dostatok na nejaký zdielany podnájom (napríklad s ďalšou mamičkou) pripadne ubytovňu.
O tri mesiace ti pozícia aj banka a budeš mat na nový štart....

Ale to musíš ustáť predovšetkým ty a nikdy sa už nevrátit naspäť k debilovi. Lebo ináč znova skoncis tam kde si, akurát s dlhmi

maca1611
autor
15. sep 2021

@dilino ďakujem za komenty,neurazila som sa nemám prečo. Verím že to zvládnem a bude lepšie,ešte raz ďakujem.Mozno som potrebovala len podporiť a niake povzbudenie do toho vykročiť do neznáma a zasa sa postaviť na nohy sama ako vždy, mám to ťažké ale musím sa s toho dostať von.Ešte raz ďakujem za komenty aj negatívne.

maca1611
autor
15. sep 2021

@lujza123 Ďakujem Lujza,viem že máš pravdu!Je to o prekonaní samej seba a verím ze príde deň keď bude dobre,ale o to sa musím posnažíť v prvom rade ja sama.

tinapa
15. sep 2021

@maca1611 Prepáč mi, ale ak to chceš zvládnuť sama, prečo sem vôbec píšeš.. ? Nerozumiem.. Veď zvládni sama.. To len aby si si trošku vstúpila do seba.

Prosím ťa, požiadať o pomoc nie je hanba. Kto má pomôcť najskôr, ak nie vlastná rodina. Ale zrejme tam bude háčik. Asi si ich neposlúchala napr.s výberom partnera a teraz to máš, čo si chcela.. Hmmm. Len- čo je lepšie- pokoj od tyrana, alebo teror doma??? Radím ti- tak choď do iného krízového centra v inom meste, všetko lepšie pre deti ako teror doma. Ako ich môže mať rád, keď ich s matkou vyhadzuje na ulicu. Porozmýšľaj.
Keby som bola v tvojej situácii, vrátila by som sa k rodičom, nech mi povedali hocičo, poprosila by som ich o pomoc.

polamanelego
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2