icon

Ako sa vyrovnať so samotou päťdesiatničky s pubertiakmi?

5. jún 2025

Ahojte, moj muz chodi domov neskoro, ma taku pracu, preto sme boli zvyknuti zit v trojici - ja a nase dve deti. Avsak zo dna na den mam doma na vsetko frflajuceho pubertiaka a negativneho 10r skoro pubertiaka, ktori so mnou zrazu odmietaju travit cas. Chodili so mnou do parku, na nakup, na bicykle, korcule.. a zrazu som zostala sama☹️ Neviem si na to zvyknut. Moje deti boli a su pre mna vsetkym. Ano, mam aj kamosky, ale tie mozu len cez vikend, cez tyzden nemam s kym spontanne vybehnut len tak na zmrzku, napr. Prejde to? Zvyknem si? Ci najdem podobne osamotenu kamosku? Normalne ma to dusevne zasiahla. Z nasej milovanej trojice som zrazu zostala sama. 😔

martinmmartin
5. jún 2025

Definuje ta mterstvo ale to odoznieva, a to je vlastne dobre, ak si nenajdes nieco cim zmysluplne naplnis vlastny zivot tak ze budes naozaj spokojna, tak budes nestastna cely zbytok zivota a to by bola skoda. A prechadzky , korcule a zmrzka to nevyresia. Comu by si sa ty osobne naplno venovala keby si deti nemohla mat? Zacni mozno tam

ivik4
5. jún 2025

Vsak chod niekam na cvicenie,pilates, sem tam aj sama na kavu.. najsi si nieco co Ta bavi alebo aspon zaujima a skus to. A castejsie byt s kamoskami
Dieta nieje nas partner do zivota...

viestta
5. jún 2025

Na zmrzlinu a na nakupy mozes ist aj sama. Si prilis mlada na syndrom zbytocnej mamy, treba si najst konicky, ktorymi vyplnis cas a das casu zmysel.

domkakvet
5. jún 2025

Je to normalne v ich veku, v tomto obdobi chcu deti travit cas bez rodicov a ano je to docasne a potom to prejde a opat budu chciet byt s tebou, zatial si najdi kamosky, konicky, venuj sa sebe a praci

sima234
5. jún 2025

Chodíš do práce?

januska12323
5. jún 2025

Cez víkendy buď s mužom, či ani vtedy nie je doma?

michaela329
5. jún 2025

To je v ich veku úplne normálne. Nájdi si koníčky, cvičenie, niečo, čo Ťa bude baviť. A s takou v pohode a aktívnou mamou aj tie deti budú radšej tráviť čas. Ja inak nemám problém ísť aj sama do kaviarne.

bielasovicka
5. jún 2025

Poznám to. Ale zvykneš si. Aj ja som tak bola. 😉

zuzinka888
5. jún 2025

Nauc sa travit cas sama so sebou. Rob vsetko to co si chcela robit ked deti boli male a potrebovali ta 24/7. Zacni sa vzdelavat, uc sa jazyk, citaj, pocuvaj hudbu, cvic, maluj strikuj....a zacni hrat pocitacove hry- aj to je sposob ako "travit cas" s detmi. Obcas dovolim svojmu17 rocnemu nech mi nieco vysvetli/ nauci aj ked sa citim potom ako 100rocna korytnacka🤣🤣

autor
5. jún 2025
@sima234

Chodíš do práce?

@sima234 jasne, ze chodim😁

cimage
5. jún 2025

Treba si uzivat aj to, ze si sama. Ja mam este sice deti, ktore by najradsej vsade boli so mnou, ale ja som rada sama. Kludne idem kam chcem a uzivam si to. Chodievaj na skupinove aktivity, napr cvicenie, organizovana turistika, malovanie a urcite najdes ludi co su na tom rovnako a chcu sa stretavat s ludmi.

autor
5. jún 2025
@januska12323

Cez víkendy buď s mužom, či ani vtedy nie je doma?

@januska12323 cez vikend s muzom.jasne🙂

autor
5. jún 2025

Sama na kavu.. ticho sediet.. mam rada ruch, spolocnost, dzavot, deti,..

autor
5. jún 2025
@bielasovicka

Poznám to. Ale zvykneš si. Aj ja som tak bola. 😉

@bielasovicka ved co mi ine zostava, ale je mi to luto. Taka bolest na dusi. Vsade sme chodili spolu. A zrazu - sama☹️

viestta
5. jún 2025

Zeno, vsak sa spamataj. Co budes so sebou robit, ked pubertaci pojdu z domu? Vsak zivot ti prave zacina. Deti su samostatne, samoobsluzne, povinnosti ubudli, pribudol cas pre teba. Naozaj nevies co so sebou? Mas vobec nejaky konicek?

autor
5. jún 2025
@viestta

Zeno, vsak sa spamataj. Co budes so sebou robit, ked pubertaci pojdu z domu? Vsak zivot ti prave zacina. Deti su samostatne, samoobsluzne, povinnosti ubudli, pribudol cas pre teba. Naozaj nevies co so sebou? Mas vobec nejaky konicek?

@viestta je to cerstve. Ved ja sa znovu rozbehnem. Dufam😁

autor
5. jún 2025
@viestta

@viestta som rodinny typ, inych moc k zivotu nepotrebujem. Stacia mi 2kamosky.. konicek nemam. Doteraz som zila pre svoje deti🙂

viestta
5. jún 2025

To ma tak velmi vela zien. Zmyslom ich zivota sa stane rodina a deti. Nehovorim, ze je to zle, vsak tak to ma byt. Ale zabudaju zit svoj zivot a potom si pripadaju stratene. Ma to aj svoje meno, syndrom prazdneho hniezda. Trpi nim velmi vela zien a mnohe si so sebou nevedia rady. Konicky su velmi dobry liek. Treba ich mat cely zivot. Je to dobra psychohygiena aj ked je starosti o deti a rodiny viac ako sa da zvladat.

autor
5. jún 2025
@viestta

To ma tak velmi vela zien. Zmyslom ich zivota sa stane rodina a deti. Nehovorim, ze je to zle, vsak tak to ma byt. Ale zabudaju zit svoj zivot a potom si pripadaju stratene. Ma to aj svoje meno, syndrom prazdneho hniezda. Trpi nim velmi vela zien a mnohe si so sebou nevedia rady. Konicky su velmi dobry liek. Treba ich mat cely zivot. Je to dobra psychohygiena aj ked je starosti o deti a rodiny viac ako sa da zvladat.

@viestta dakujem. Precitam si o tom. Uz dlho sa chystam precitat knihu, asi sa idem do toho hned pustit a na kavu mozem oslovit kolegynu. Ze konecne mam cas😁

svetlonos
5. jún 2025

Dôjdi požičiam ti moje 🤣 teda za mojej prítomnosti. Z toho dôvodu aj tinitus dostaneš 😁

svetlonos
5. jún 2025

A inak bacha, aby si tie decká netušila láskou a sťahovaním pupocnej šnúry. Ako už tu pekne bolo napísané, deti nie sú partner. Mohli by sa stať, ze im polezies pekne na nervy.

martyzpp
5. jún 2025

Nechcela by si psika? ☺️

sima234
5. jún 2025

Tak si vyraz s kolegyňou niekam na kávu, do divadla. Je pekné venovať sa rodine, ale deti vyrastú, tak teraz prichádza čas nájsť si koníčky a "začať žiť", snáď chápeš, ako to myslím 😉

cukroska
Autor odpoveď zmazal
bolarazjedna
5. jún 2025

Ja by som len chcela dodať k tomu co napísali dievčatá vyššie - je tvoj smútok z novej situácie pochopiteľný, je v poriadku, že sa tak cítiš, nepotlacaj to, nechaj tomu priestor odzit to, odsmútiť to a potom postupne ten smútok pustiť, chce to určite čas, zabehnúť do nových koľají, najst znova samu seba.
V poriadku by nebolo, keby si v deťoch vytvárala pocit viny za vzniknutú situáciu a "nútila" by si ich ostať tým malym chlapcom, ktorým boli.

taktotedanie
9. jún 2025

Isla by som sama
Vzdy by som sa deti spytala, ak by nechceli povedala by som ok, mrzi ma to, rada som s vami travila cas a chybaju mi spolocne chvile v trojici/dvojici ale vase /tvoje rozhodnutie

zazka666
18. jún 2025

Ja som párkrát cez vianočnú dovolenku, (máme dlhšiu) šla do kníhkupectva, dala si kávu a čítala. Všekým som povedala, že mám rande. Tak všetci spozorneli a začali ma obskakovať. Syn aj s frajerkou ma zobrali na prechádzku..hahha. Potom som sa nasáčkovala do ochotníckeho divadla. Hovorím im, budem Vám aj kulisy prenášať, môžem tu byť? Možno už aj nejakú malinkú rolu dostanem, dnes sa to rozhodne. Ešte niečo rozbieham s kamoškou a zrazu nemám vôbec čas. Jediné , čo syn musí, je chodiť so mnou dvakrát do roka na cesty, min. do 18ky. Ale on si to pochvaľuje. Napopsledy som ho poverila navigáciou (ja som na to ľavá). Mne sa uľavilo a on sa cítil naveľa, lebo som ho poslúchala. Celkom som si to užila.

autor
18. jún 2025
@zazka666

Ja som párkrát cez vianočnú dovolenku, (máme dlhšiu) šla do kníhkupectva, dala si kávu a čítala. Všekým som povedala, že mám rande. Tak všetci spozorneli a začali ma obskakovať. Syn aj s frajerkou ma zobrali na prechádzku..hahha. Potom som sa nasáčkovala do ochotníckeho divadla. Hovorím im, budem Vám aj kulisy prenášať, môžem tu byť? Možno už aj nejakú malinkú rolu dostanem, dnes sa to rozhodne. Ešte niečo rozbieham s kamoškou a zrazu nemám vôbec čas. Jediné , čo syn musí, je chodiť so mnou dvakrát do roka na cesty, min. do 18ky. Ale on si to pochvaľuje. Napopsledy som ho poverila navigáciou (ja som na to ľavá). Mne sa uľavilo a on sa cítil naveľa, lebo som ho poslúchala. Celkom som si to užila.

@zazka666 😍🥰