Ako ste sa vyrovnávali s tým, že otec vášho dieťaťa s vami nie je?

miuska88
5. mar 2018

Ahojte baby. Mám kamarátku ktorej chcem pomôcť ale bohužial sama neviem ako. :( Rozišla sa s partnerom a majú spolu dieťa. Poznám veľmi dobre aj jeho. Už dva mesiace žijú oddelene pretože viac času trávil s kamaratmi ako s rodinou a teraz už úplne každý deň je s kamarátmi ani jej nezavolá ako sa má malý ani sa o nich nezaujíma. Už keď spolu aj komunikujú tak ju psychicky deptá vie že ona ho miluje stále ale nie je s ním preto lebo aj tak sa o dieťa stará sama. Nevie sa vyrovnať s tým že majú spolu krásne dieťa a on naňho kašle. Ako sts sa vyrovnávali vy s tým že otec vášho dieťaťa s vami nie je?

ciola
5. mar 2018

vieš, každý človek sa s takýmto niečím zmieruje veľmi ťažko. no je potrebné si uvedomiť, či jej nie je teraz lepšie ako keď bola s ním. samozrejme, že je a aj to bude ťažké. ale čo s takého chlapa, ktorý čas nevenoval im ale svojím kamarátom?

sissy27
5. mar 2018

@miuska88 dva mesiace sú krátka doba, tam nemáš ako pomôcť, akurát buď k dispozícii, keď sa chce vyplakať alebo ísť von alebo niečo... Ona si musí uvedomiť, že ten chlap jej nič nedával a city ani k vlastnému dieťaťu nie sú samozrejmosťou a nedajú sa vynútiť... Radšej sa ani nepýtam za akých okolností došlo k tomu, že otehotnela, ale myslím, že nejaké náznaky toho, že on sa takto zachová, tam už boli, akurát ich prehliadala a dúfala v zázrak...
Ale ty sa môžeš aj rozkrájať, ona musí otvoriť oči a priznať si realitu. A to chvíľu potrvá.

dagmara17
5. mar 2018

Buď pri nej, nech sa má komu posťažovať, o koho sa oprieť a keď tak poradiť ale nehovor jej len tak čo by mala robiť a podobne, keď sa ťa spýta tak poraď ale inak nie.

pininka
5. mar 2018

Najhorsie je presne toto, ze sa rozidu a muz sa total vykasle na svoje vlastne dieta. Ja to nikdy nepochopim,ako tak mozu zabudnut, hrat sa na to,ze ani deti neexistovali. Na to by som sa pri rade kamaratke zamerala,ako by zila s takymto clovekom dalej,ked on je schopny po dvoch mesiacoch zabudnut na decko a este ani nezavola ako sa ma. Keby som aj neviem ako bola nastvana na muza,tak keby boli unho deti,tak urcite minimalne zavolam,ako sa maju.

andula09
5. mar 2018

Tak ty nemôžeš nijako zastúpiť rolu otca a partnera v ich živote ale tak môžeš urobiť to čo každá kamarátka, môžeš jej byť oporou aby sa mala komu vyplakať, možno je postrážiť malú ak bude potrebovať a tak. Ona sa s tým musí nejako vysporiadať sama..

libawet
5. mar 2018

@miuska88 ešte na dieťa psychicky evidentne nedozrel, aj keď splodiť si ho vedel🙂 ( muži vo všeobecnosti až tak o deti nestoja, to skôr my ženy ich k tomu akosi " dokopeme" a oni si potom zvyknú 🙂 a sú nakoniec radi ), on sa spamätá časom, čo však môže byť aj neskoro, záleží, ako sa k tomu obaja partneri budú vedieť postaviť a ako to spracujú, záleží aj od veku dieťaťa, ako ho potom prijme a či. Jasné, že by mal byť s nimi, ale teraz to on ešte nepochopil a možno, sú aj takí, že ani nepochopí...