Rozpadnutá rodina a spoločné bývanie

12. dec 2020

Potrebovala by som poradiť..ide mi hlavne o priateľa. Ak to mám všetko skrátiť tak jeho rodičia sa rozišli. Rozišli sa nedávno pretože jeho otec podvádzal jeho matku..viac krát sa to stalo. Vždy mu odpustila kvôli deťom (cize môj priateľ a jeho brat).
Keď som začala s priateľom chodiť bol veselý,šťastný..ale tak úprimne. Jeho rodina bola užasna (nevedela som vtedy o tom že jeho otec jeho matku podvadzal..vraj sa to snažil napraviť ) a vychádzali normálne...ako rodina. A aj na priateľovi bolo poznať že je rád a že ho nič netrápi.
No potom jeho mame už došla trpezlivosť. Stalo sa zase že ju podviedol...obaja podali žiadosť o rozvod. Sú rozídení...no stále žijú v jednom dome..ktorý zúri tak neskutočnou negativitou, že vždy keď tam prídem sa mi chce plakať. Nehadaju sa predomnou ani nič..(vraj aj keď tam niesom že vychadzaju spolu normálne a vedia si veci normálne prediskutovať...len nežiju ako partneri,skôr ako spolubyvajuci čo sa ignoruju). Jeho mama si našla priateľa s ktorým chodí už polroka. Jeho otec má tiež priateľku (to je ta žena s ktorou ju podviedol). A deje sa to že...jeho otec strašne ochladol k mojmu priatelovi aj bratovi. Vždy som ich videla spolu zabavať sa,rozpravať..jednoducho to bol tak krasny čisty vzťah syna k otcovi. No teraz na každeho huči, je arogantný a odporný...a uplne na nich zabuda. Priatel si mysli,že na nich kašle lebo si oblubil druhu rodinu viac (ta žena s ktorou podviedol ma aj dieťa male)...Mali proste uplne taky hlboky vzťah. No a ja už neviem čo mam spraviť aby som proste priateľa potešila..hocičo poradte prosim...je predomnou strasne neuprimny a nasilu sa usmieva. Ja viem ze to ma tazke..ale chcem aby sa usmial...moc.

autor
12. dec 2020

Ešte chcem dodať..že tento rok maju byt ich posledne vianoce spoločne. Inak pojde asi kazdy byvat svojou cestou

stanulienkat
12. dec 2020

Smutne.... Podporuj priatela, venuj sa mu. Myslim,ze viac aj tak nemozes spravit.

miadi
12. dec 2020

Nic nemozes iba chapat jeho naladu a byt trpezliva. Vsetko bude zas lepsie ked si rodicia vyriesia separatne byvanie. Ja by som tam nechodila stretavala sa niekde inde aby v tom toxickom prostredi nemusel byt a lahsie by prisiel na ine myslienky. A ani Ja nevyhladavam toxicke prostredie😃

kassandra25
13. dec 2020

Tam treba poriesit to byvanie aby nebyvali spolu, ved to je chore, su rozvedeni a kazdy z rodicov ma niekoho, najvacsi problem je tam otec, vzdy sa da nanho nieco najst , nieco spravit,....spolocne proti tomu otcovi.

andreatytler
13. dec 2020

KOlko mate rokov. Pytam sa preto ci by nebolo realne ze by ste si vy dvaja poriesili samostatne byvanie... Podla mna by bolo najlepsie keby bol tej domacnosi co najmenej dovtedy kym su tam obaja rodiacia spolu. Ked sa odstahuju, dusno prejde ale ten ochladnuty vztah od otca moze byt este horsi. S tym sa tazko pomoze. Len mu bud oporou a vypocuj ho ked potrebuje. On sa s tym sam musi vysporiadat.
Aky je postoj tvojho priatela k otcovej nevere? Odsudzuje ho? Mozno vztah sa zhorsil, lebo otec sa citi prevynilo (aj napriek tomu ze ho syn neodsudzuje) a ma vycitky svedomia ale namiesto toho aby sa ospravedlnil, si vybija zlost na synoch.

zuzanka.zuzu
13. dec 2020

@kassandra25 a ako má autorka akože vyriešiť bývanie priateľových rodičov? 😀 navyše "len" priateľových, ani nie manželových 😀 a už vôbec som nepochopila poznámku "spoločne proti otcovi" 😨 to ho majú akože vyštvať z domu alebo čo 😨

marca12
13. dec 2020

Naco sa ma nasilu usmievat? Mozes ho podporit tym,ze ho vypocujes,budes trpezliva a chapava. Aj taketo situacie prinasa zivot. Nie je vzdy vsetko ruzove a nie vzdy je cloveku do smiechu. Nechaj mu cas vstrebat to vsetko,zvyknut si na situaciu. Nic neuponahlas,vsetko chce cas.

danielahamar
13. dec 2020

Priateľ má koľko rokov? Nast? 🙄

janinah
13. dec 2020

Ja len dúfam.ze sa neplánujes zúčastniť tých posledných spoločných vianoc a trápnej nasilu vianočnéj atmosféry

autor
13. dec 2020

@andreatytler On je stvrtak na vyške a ja nabuduci rok idem na vyšku. On už ma byt aj s jeho spolubyvajucimi a planuje tam za mňa jedneho nahradiť. Takže toto určite planujeme. To vždy robim..ved hadam to prejde. Len je to take divne keď takto som ho nespoznala. Je ťažke ho rozosmiať. Je pravda že je uz dost velky na to aby to chapal, ved on to aj chape..len oni boli taka rodina že tam bolo take extremne puto takze tak. Teraz to je divne. A priatel jeho otca neodsudzuje..je pravda ze je nehnevany za to co spravil a ze je vinny za rozpad rodiny...ale snazi sa aj napriek tomu udrzat s nim ten vztah..len otec nic. Iba ochladol.

autor
13. dec 2020

@marca12 Pravda, ďakujem.

autor
13. dec 2020
autor
13. dec 2020

@janinah kazdy oslavujeme zvlast zo svojoi rodinou...asi ako kazdi. :D

ladyvi
13. dec 2020

Poznam babu, ktora musela v 30tke vyhladat psychologa,lebo jej rodicia sa rozviedli na stare kolena. Totalne hotova. Ja tomuto uplne nerozumiem, ale zasa chcela by som chapat. Ja som si vtedy tukala na celo, ked nam to rozpravala a mala som chut jej povedat, preboha spamataj sa. Uz nie si decko a tvoji rodicia maju pravo sa oslobodit od starosti a tazoby, ktore plynuli z toho ich spolocneho zivota. Ale ked som videla, ze 30 rocna zena sa vie zosypat pre rozvod rodicov, tak som sa radsej snazila byt chapava, aj ked moj rozum mi to nebral. A teraz tu hen dalsi pripad, dospely chlap, a zas mi to rozum nejak neberie, si super, ze si taka chapava 😊 ja by som mala chut ho "prefackat", aby sa vzchopil ale baby ti mozno poradia nenasilnu formu😂

unicornlady
13. dec 2020

Ale toho chlapca asi ani tak neberie ten rozvod, veď to k tomu očividne celý čas aj smerovalo, ale to, že mal vzťah s otcom, a teraz ho otec zrejme až ignoruje. A chlapec sa cíti odstrčený, odmietnutý... Ktovie aký vzťah má s mamou.

unicornlady
13. dec 2020

A ešte aj teraz tá situácia s koronou je taká neistota všade. A jemu sa rozpadol domov, ktorý pokladal za stabilný. Ale neviem, ako tam mohli mať vrúcny vzťah všetci doma, asi to bolo len naoko, jeho mama asi dlho zapierala samu seba, aby kvôli deťom ten domov držala. Ale vnútorne ju to muselo hrozne ničiť. TAkže to, čo si ty videla, asi nebola ani pravda.
Ale tvoj priateľ tiež mal asi ilúziu o harmonickom domove a teraz sa mu to rozpadlo. A ak sa rozídu, zrejme je tu aj otázka, kam on bude chodiť "domov".

elizabet173
13. dec 2020

@zuzanka.zuzu veď nepíše, že to má riešiť autorka

kassandra25
13. dec 2020

@zuzanka.zuzu to je v poriadku, ze si to nepochopila, pisala som autorke predsa a nemienim riesit niekoho ustipacne komenty navyse

zuzanka.zuzu
13. dec 2020

@kassandra25 juj, asi ťa to riadne nasralo, keď si teraz zistila, že si písala odveci 😀
@elizabet173 a komu to akože písala? podľa mňa sa odpovedá autorke, neprosí sa tu Boh, aby to vyriešil 😀

elizabet173
13. dec 2020

@zuzanka.zuzu písala to autorke s tým, že si to majú vyriešiť manželia, všetci sme to pochopili, nikoho by nenapadlo, že priateľova frajerka bude riešiť bývanie jeho rodičov po rozvode

andreatytler
13. dec 2020

Len vydrz a preckaj tuto zlu etapu v jeho zivote. Ak spolu ostanete, bude toto velmi dobry trening na vas spolocny zivot, lebo vela parov ked spolu chodia, tak vidia len to pekne a prijemne a po svadbe pride vela tazkych chvil na ktore nie su pripraveni.