Ako to, že slobodné mamičky nemajú nikoho, kto by im pomohol?
Možno nie príliš vhodna tema ale zaujimalo by ma ako to vidia ľudia..V dnešnej dobe je nejak vela slobodnych mamičiek.Samozrejme je to o peniazoch všetko.No zaujima ma jedna podstatná vec.Vela z nich sa sťažuje či tu na fórach alebo kdekoľvek, že nema kde bývať,čo dať jesť deťom a podobne.Kde majú tie mamičky svojich rodičov,prípadne nejakych blízkych, ktori by im pomohli?To naozaj rodičia odvrhnu svoju dceru len preto že je slobodná s deťmi alebo aky tam moze byt problém?Lebo vždy začína aj diskusia tak , kde žena napíše že nemá nikoho..Ako je toto možné??
@makova333 akože v mnohom súhlasím s tvojim príspevkom. ale stále platí, že ak teda nemôžem z nejakého dôvodu používať ochranu, a zároveň ak mám vlastnú hlavu, s ktorou viem aj premýšľať, tak si teda poriadne aj premyslím, s kým si ľahnem... ja neviem, či len som taký typ, že mám "nos" vycítiť debila z diaľky a oblúkom sa mu vyhnúť alebo čo.... teda, až na toho jedného agresora, ktorý sa začal ukazovať po roku.... ale aj to som bola mladá a mala som HAK nasadenú, čiže keď sa začal vykľúvať z neho idiot, tak som už ani nerozmýšľala, že vysadím, naopak, čím ďalej, tým viac som si všímala isté veci, ktoré ma presviedčali o tom, že s ním by bol život ťažký. a v treťom roku to buchlo teda.... a odišla som. ale je to tak ako píše
@zoro9836 je potrebné mať finančnú rezervu. a mojou zásadou bolo odjakživa (pracujem od 18-ich) byť nezávislá na druhom človeku. a teda mne sa ľahko odchádzalo od všetkých 😀 v každom prípade, ak dievča (mladé) či žena nepremýšľa a vypúšťa ružové obláčiky ponad svoju hlavu, nemusí to fakt dopadnúť dobre.
@panelacikova to bude tym, ze si vyrastala v inom prostredi ako taketo mamy, ze mas inu osobnostnu vybavu (nehodnotim ci lepsie alebo horsiu, proste inu) a co je najdolezitejsie, nestretla si niekoho, kto ti po kusockoch rozbijal sebavedomie (ano, deje sa to aj primerane sebavedomym) a z reality ti nerobil matrix.
@makova333 otec celoživotný alkoholik.... stačí? mama, chúďa, obyčajná "robotníčka", ktorá často nemala ani na to, aby kúpila ovocie.... hoci sa snažila, aby nám (deťom) nič nechýbalo, dodnes jej v duchu vyčítam, že od otca neodišla, kým vládala a bola mladá... čiže prostredie nič moc, no čo už. ja som sa z toho prostredia značne poučila, mnohé ho berú však fakt asi ako príklad, ja netuším. a čo sa týka sebavedomia, tak to mi pomohol (a to teda značne) vybudovať až súčasný manžel, s ktorým som sa dala dokopy tesne pred 39.rokom života. dovtedy bolo moje sebavedomie dosť na bode mrazu... minimálne čo sa vzťahov týka a vnímania seba ako osobnosti-partnerky. sebavedomie nemá veľa spoločného so zdravým rozumom podľa mňa.. chápem pár výnimok, že do toho spadnú, ale že sa nepoučia, to už nepochopím jednoducho :(
Ja som.bola slobodná matka.Moji rodičia zomreli,bývali bol feťák a ja som si naivne myslela že ho dcéra zmení.Ale mala som vlastný byt a nikdy som sa nesťažovala.Rozisli sme sa dva mesiace predtým ako dcéra nastúpila do škôlky a ja do práce takže sa to dalo.Aj keď teda zozaciatku dosť škaredo na mňa pozerali kvôli ocr keďže byvala ako každé dieťa dosť často chorá ale zvládli sme to.