icon

Ako vyžiť, keď splácať sama úver?

24. máj 2022

Ahojte ako to máte ak máte úver ostali ste na deti sama zvládate to?Platiť všetko? A ešte keď musíte k úveru si zobrať ešte navyše aby ste mohli vyplatiť ex keď ostávame v byte a jeho musíte vyplatiť?

Strana
z3
dadis
24. máj 2022

No je nas vela takych, nejako musime..

natalia_r
24. máj 2022

Otazka je kolko mas uver, aky mas mesacny prijem a vydavky.

anjelicek26
24. máj 2022

To si musis zratat sama... vyplata + pridavky + vyzivne...plus navyseny uver a vyssie splatky... ak treba vyplatit ex s bytu, rozumnejsi je vacsinou ten predaj... ak nemas nejaku extra financnu rezervu... docasne k rodicom ci do podnajmu, kym sa otrasies...ale nemat na krku uver, kde kazde omeskanie splatky ti robi zaznam v uverovom registri...

btw. kamaratka sa s ex dohodla, ze miesto vyzivneho bude muz dalej platit hypoteku...deti ten byt raz zdedia... je pisany na nich... vlk syty a ovca cela...

autor
24. máj 2022

@anjelicek26 no presne takto som to chcela nech ten byt napíšeme na deti ved vlastne bude to pre ne do budúcna a ja by som si platila ten úver ale on nechce takto tým deťom nenecháme do života nič a takto mohli mať byť a keby ho nebudú chcieť ho môžu predať

autor
24. máj 2022

No hypoteka je 45 000 a platím 200 eur a chce odomna ešte nejakých 20 000 vyplatiť takže by som mala len hypotéku 65 000 zarobím tak 1000 v čistom

zmrzlinka2021
24. máj 2022

A ty budeš kde bývať, keď tu raz deti predaju byt?

anjelicek26
24. máj 2022

Skuste mediatora... ako splatka 200e pri 1000 v cistom je v poriadku, ale pri navyseni o tretinu uz ti to zhltne minimalne 1/3 prijmu a to je dost pri dnesnych zvysenych cenach energii a potravin... ale zas je realne na dve deti dostat 300e vyzivne uplne s prehladom, tak by to aj tak slo "s toho"... by ma zaujimalo, ako prisiel na to, ze ma narok prave na 20t e, kym je hypoteka nesplatena...

anjelicek26
24. máj 2022

@zmrzlinka2021 kamoska to ma poriesene (dozivotne pravo byvat), ale ona zdedi domcek po rodicoch (casom), takze ten byt rata fakt tym detom, ze sa preda, ked sa odstahuju oni aj ona...

luccija
24. máj 2022

Tebe sa to zdá nespravodlivé, ale on tiež platil úver a potrebuje niekde bývať, takže ho chápem, že chce vyplatiť.Zrataj si výdavky, výživné....rezervu asi by som byt vymenila za menší, predala...záleží aky je lokalita, ale ja by som hypo plus úver asi zvážila.

amelie2017
24. máj 2022

A kolko z hypoteky mate splatene a kolko ste platili na zaciatok v hotovosti? Lebo pokial viem, ma narok len na polovicu z toho. Ak sa mylim, prepacte. Ak ste napr. dali 20000 v hotovosti a 20 ste uz splatili, tak ok, ma narok na tych 20000 co pozaduje. Ale ak ste dali 10 000 a splatili dalsich 10, ma narok len na polovicu z tych penazi, cize 10 000.

vlasta1818
24. máj 2022

Chápem ťa, že sa ti to nepáči, no má na to nárok, tiež sa musí nejak zariadiť a nájsť si teda bývanie. Všetko si treba poriadne zrátať a ak to nevychádza, tak potom už len vymeniť byt za niečo menšieho

autor
24. máj 2022

Splatili sme 18 000 ja som sa s ním dohodla ze mu dám polku za tie splátky tiež ten byt keď sa predá a pôjdeme odtiaľto bývať mladšie dieťa to psychicky položí lebo je dosť bojazlive a zvyknúť si zase na niečo nové bude pre ňu dosť problém

autor
24. máj 2022

A vyzivne neviem koľko mi bude dávať tiež by som chcela dosť nakoľko máme zvýšené výdaje na deti majú aj krúžky ktoré navštevujú a keď som to aj so stravou všetkým počítala tak by bolo vhodné keby mu uznajú 380-400 co neviem ci je možné v dnešnej dobe

deti95060810
24. máj 2022

400 e na dve deti? vek detí je aký?
musíš rátať aj s tým že aj ex musí z niečoho žiť...

yomiko
24. máj 2022

Byt pre deti? A ty tam budeš 20 rokov bývať bez toho aby on z toho niečo mal, že? Si v blbej situácii, to ti nezávidím, ale musíš sa na to pozerať aj z jeho strany. On si tiež určite chce zabezpečiť bývanie a život celkovo.

anjelicek26
24. máj 2022

380-400e na dve deti je v dnesnej dobe realne tak pri pubertiakoch a ked ma otec nad 1500e plat... aspon co sledujem temy o vyzivnom... budes musiet tie vydavky zdokladovat hlavne, tak si uz odkladaj blocky, ucty, zo vsetkeho.

belllinka
24. máj 2022

A si si ista ze ti daju este dalsi uver na tych 20000

deti95060810
24. máj 2022

krúžky nie sú až tak dôležité pre život...jednoducho na ne nebude - nič sa nedeje... Súd tiež pozerá na to čo je pre dieťa život dôležité - napr. strava...

autor
24. máj 2022

@yomiko práveže nechce on chce peniaze nato aby si uzival život žiadny byť nič si nechce kupovať jemu stačí podnájom 1izbovy co mu dal známy za 300 € nič iné neplatí také nemá

autor
24. máj 2022

@belllinka no to nie som práveže istá neviem mam ušetrené nejakú čiastku ale zase to chxem mat rezervu keby niečo

tipko
24. máj 2022

Počkaj koľko ti najprv uzná súd výživné, potom budeš múdrejšia. Veď na vysporiadanie máte tuším 3 roky od rozvodu. A najprv si zisti, či ti vôbec banka odsúhlasí ten úver, lebo oni veľa sľubujú a potom ani nedajú. Teraz je to s úvermi dosť komplikované.

autor
24. máj 2022

@tipko no ved ja to násilím len zisťujem ako to je úver do 20 000 mi dajú len to splácanie ma potom trápi ze budem platiť asi tak 350 len úver chlap už chce teraz odomna peniaze a hneď ako sa rozvedieme poda to bsm nebude čakat mysli si ze hneď od rozvodu bude mať za dva mesiace peniaze

makova333
24. máj 2022

Autorka: Nie je mozne napisat na malolete deti byt s uverom. Ad1 neschavlil by to sud ad2 ani banka.

liljana
24. máj 2022

Mozno mu staci ten podnajom teraz. Ked bude znamy potrebovat byt spat, alebo ked mu dojdu peniaze,zostane na ulici, tak zisti aj on, o com co su plany a co je realita. Je naivny, ak si mysli, ze dochodok mu bude stacit na 300 eur podnajom a aby mal este co jest. Clovek mysli, planuje a boh sa z jeho planov smeje.
Predstavujes si to prilis jednoducho. Ze byt vam prepise a bude platit 400 eur mesacne. On bude v podnajme a ked nan uz nebude mat, tak ako bezdomovec. Musite sa sa dohodnut, aby nebol nikto ukrivdeny.

liljana
24. máj 2022

Zial skoro nic ste za spolocneho zivota nenagazdovali, tak nie je co delit. Dobra sprava je, ze ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa vari. Vsetko sa nakoniec utrasie, ako ma. Pomozu znami, rodicia, nieco zdedis, uver sa postupne splati. Len to nebude hned.

deti95060810
24. máj 2022

ešte napíš ten vek detí.... a ak vieš aj koľko zarába ex...z toho sa už ako tak dá vyrátať e na deti...

luccija
24. máj 2022

Bojazlive dieťa...ty v prvom rade pozeraj či všetko uplatis.Vsetci sa budete musieť vysporiadať s novou situáciou.Zalezi ako veľký máte byt či je reálne ísť do menšieho 2 izbového, alebo to je novostavba a išla by som do "obycajnejsieho" mať na krku 2 úvery by som nechcela A či Ti ho vôbec dajú...
@liljana je milión možnosti a možno si chlap nájde frajerku s bytom.

liljana
24. máj 2022

@luccija Chcela by si doma stareho chlapa bez bytu, co za cely zivot nema nic? Co si mysli, ze prenajaty 1-zbak mu staci ku stastiu. 🙂

truthy
24. máj 2022

Je to nová situácia a vysporiadať sa s ňou proste treba. Ale isto, ak by som na to nemala, tak by som popremýšľala nad niečím iným, keďže ani nevieš, či by ti ďalší úver vôbec schválili

dadis
24. máj 2022

Budes to riesit navysenim hypoteky. Pockaj kym vas rozvedu, ake budes mat vyzivne a potom sa porad s pravnikom. To nie je tak, ze mu vyplatis polovicu zaplatenych splatok a adios. V case vyrovnania (do 3 rokov od rozvodu) sa byt da ocenit znalcom (aj tak budes potrebovat znalecky posudok pre novu hypoteku) vyplatis mu polovicu hodnoty bytu po odratani nesplatenej vysly uveru. Ak to nevyjde tebe, moze to byt opacne, on tebe vyplati polovicu. Alebo sa byt preda, vyplati sa hypoteka a zvysok si rozdelite.

Strana
z3